Cum a schimbat pandemia gusturile românilor pentru locuințe?

marți / iunie 14, 2022

Cei 2 ani de pandemie au scos la iveală nevoi pe care mulți dintre noi nu știam că le avem, în materie de echipare și amenajare a locuințelor.

Nevoia de mai mult spațiu, compartimentarea eficientă a locuințelor, luminozitatea și conexiunea cu natura, precum și un nivel ridicat de confort termic și acustic necesar desfășurării activității profesionale de acasă, s-au transformat în criterii indispensabile procesului de selecție a locuinței de vis.

Aceste lucruri au dus și la reconfigurarea atât a modului în care alegem să investim în noi locuințe, cât și a modului în care noile unități rezidențiale sunt proiectate și construite de către dezvoltatori.

Toate aceste schimbări se păstrează și în perioada post-pandemică, devenind un nou stil de viață pentru români și nu numai.

Cum s-au transformat gusturile românilor în materie de case?

  1. Căutăm mai mult confort care să ne permită să lucrăm de acasă sau într-un sistem hibrid

Ultimii 2 ani ne-au determinat să ne adaptăm și să ne reconfigurăm modul de lucru. În timp ce companiile au căutat soluții pentru a-și putea continua activitatea, implementând sisteme de lucru de tipul „work from home” sau hibrid, noi toți am fost nevoiți să ne construim medii plăcute de lucru, în propriile case. Pentru a păstra un nivel ridicat de productivitate, am avut nevoie de:

  • Recompartimentarea locuințelor existente sau alegerea de noi locuințe compartimentate eficient.
  • Confort acustic. Multe persoane au nevoie de liniște deplină atunci când lucrează de acasă. Prin urmare, izolația fonică a devenit un factor extrem de important.
  • Mai multă luminozitate. Atât pentru starea de bine, cât și pentru productivitate și sănătate, spațiile scăldate în lumină naturală au reprezentat un plus.

Un impact important asupra confortului acustic îl au ferestrele și ușile cu care sunt echipate locuințele. Ferestrele termoizolante din PVC și Aluminiu din gama Stars by QFORT, precum și ușile de intrare sunt recunoscute pentru gradul înalt de izolare acustică pe care îl oferă.

Mai mult decât atât, pentru spațiile care nu permit ferestre de mari dimensiuni, conceptul QFORT View poate aduce o îmbunătățire semnificativă în termeni de lumină naturală în încăperi.

  1. Vrem să ne conectăm cu natura

Stând mai mult timp în casă decât de obicei, ne-am dat seama de importanța conexiunii cu natura și cu spațiul exterior pentru starea noastră de bine și pentru un confort ridicat.

Acest lucru a crescut popularitatea sistemelor de uși culisante, care permit construirea de adevărați pereți din sticlă spre terasele sau balcoanele caselor, cum sunt cele din gama Paysage by QFORT. Pe lângă conexiunea cu natura, acestea sunt proiectate să reziste, având proprietăți excelente de izolație termică și fonică.

  1. Confortul termic rămâne în topul dorințelor noastre

Încă o dată, am realizat cât de important este să avem confort termic deplin în locuințe, indiferent de anotimp, fără a ne consuma întregul buget pe facturile la energie electrică.

Eficientizarea energetică a devenit din ce în ce mai importantă pentru noi toți, interesul pentru aceasta accentuându-se odată cu scumpirea utilităților.

Când vine vorba de eficiență energetică, ferestrele și ușile cu care este echipată casa sunt printre cele mai importante elemente. Acestea trebuie să aibă proprietăți ridicate de izolație termică, astfel încât să păstreze cât mai mult din căldură în interior, pe timp de iarnă și să limiteze transferul de căldură exterior-interior în anotimpul cald.

Cu siguranță, pandemia ne-a învățat să ne adaptăm și să punem accent și mai mare pe creșterea confortului din locuință. Dacă și tu ai nevoie de sfaturi pentru a te bucura de mai multă lumină naturală, liniște și siguranță, te așteptăm în cea mai apropriată reprezentanță QFORT.