Comunicat de presă

marți / 27 septembrie, 2016

Compania CASA NOASTRĂ S.A. vă aduce la cunoștiință următoarele detalii în legatură cu amenda primită din partea Consiliului Concurenței.

CASA NOASTRĂ S.A. a fost amendată de catre Consiliul Concurenței ca urmare a investigației, care a avut la bază analiza contractelor Porta Doors în România. În contractul realizat de Porta Doors a existat o clauză prin care distribuitorii (printre care și Casa Noastră) aveau recomandarea de a vinde la prețuri de listă impuse de Porta Doors.
CASA NOASTRĂ S.A. a recunoscut existenţa în contractul/contractele (inclusiv anexe și acte adiționale) încheiate cu furnizorul Porta KMI Romania SRL, a clauzelor precizate în Raportul investigaţiei declanşate din oficiu, în baza Ordinului Preşedintelui Consiliului Concurenţei nr. 717/14.09.2011 privind posibila încălcare a prevederilor art. 5 alin. (1) din Legea concurenţei și a art. 101 din Tratatul privind Funcționarea Uniunii Europene (TFUE) de către Porta KMI Romania SRL şi distribuitorii săi.

Relația comercială a fost inițiata prin încheierea contractului de vânzare-cumpărare nr. 279/EX/RO din 15.06.2005 și a durat până în anul 2011. Începând cu 28.11.2008, CASA NOASTRĂ S.A. a încheiat cu furnizorul german WESTAG & GETALIT AG un contract de vânzare pentru aceeași categorie de produse, respectiv uși de interior. În paralel, CASA NOASTRĂ S.A. produce și comercializează și uși de intrare și interioare din PVC. Prin urmare, vânzarea de uși de intrare și de interior a constituit o activitate secundară pentru CASA NOASTRĂ S.A., un serviciu suplimentar acordat clienților care achiziționau ferestre PVC și deci potențial interesați să achiziționeze și uși. Vânzarea ușilor PORTA s-a făcut în paralel cu vânzarea celuilalt furnizor, WESTAG, și cu ușile fabricate de noi.

Înca din anul 1995, de când a luat naștere, Casa Noastră s-a dorit a fi un model de corectitudine legislativă, model cu ajutorul căruia a devenit unul dintre principalii fabricanți de tâmplărie PVC din Europa.
Casa Noastră înseamna peste 20 de ani de experienţă și mai mult de 1.000 de dealeri la nivel european.

Suntem o echipă dinamică și profesionistă formată din mai mult de 1.100 angajați, o cifră de afaceri într-o continuă creştere operând cea mai mare capacitate de producţie de ferestre şi uşi din PVC din Sud-Estul Europei.