Perdele sau jaluzele – Ce să alegi pentru casa ta?

vineri / mai 6, 2022

Probabil nu o dată te-ai aflat și tu în dilema sistemelor de umbrire. Să aleg perdele sau jaluzele pentru ferestrele din casa mea? Care ar fi varianta mai eficientă? Care este opțiunea mai ușor de întreținut? Care se potrivește mai bine cu stilul casei și cu preferințele mele în materie de design?

Atâtea întrebări la care greu găsești răspunsul potrivit. Astăzi îți vom explica diferența dintre cele două opțiuni pentru casa ta. Pentru aceasta, vom privi perdelele și jaluzelele din 3 perspective: estetică, eficiență a sistemului de umbrire și dificultatea de întreținere.

Perspectivă estetică

Din perspectivă estetică, dilema este cel mai greu de rezolvat. Persoanele care apreciază designul tradițional vor avea tendința să opteze aproape întotdeauna pentru perdele. De ce?

Pentru că nu vor să se simtă „ca la birou”. Vor să construiască un spațiu armonios acasă, așa cum aveau poate în copilărie. Pentru asta, sunt dispuse să renunțe la aspecte precum controlul eficient al luminii și întreținerea facilă.

De cealaltă parte stau cei care iubesc stilul modern contemporan, cu accente minimaliste. Aceștia vor prefera jaluzelele pentru locuința lor și cel mai probabil, vor opta pentru venețiene.

Jaluzelele venețiene sunt instalate între foile de sticlă termoizolantă ale ferestrei, fiind una dintre cele mai moderne și eficiente soluții de umbrire a locuinței. Venețienele pot fi acționate manual sau motorizat și au o durabilitate excelentă în timp. Acestea conferă o eleganță deosebită spațiului, ajutând la conturarea unui design minimalist.

Perspectiva eficienței

Care este principala funcție a perdelelor și jaluzelelor? Să ne asigure confortul și intimitatea de care avem nevoie, prin eficiența umbririi.

Indiferent cât de mult îți plac perdelele, acestea nu te vor ajuta să ai control total asupra luminii care intră în încăpere și nici să dozezi eficient cantitatea de lumină care pătrunde.

Mai mult decât atât, perdelele nu îți pot asigura întotdeauna maximul de intimitate, pe când jaluzelele alese eficient vor face acest lucru cu succes.

Dincolo de aceste aspecte, eficientizarea spațiului trebuie luată în calcul în orice locuință. Dacă ai un dormitor cu suprafață mică, nu ar fi tocmai ideal să te împiedici de perdele și draperii, doar pentru că îți place cum arată.

În schimb, jaluzelele te pot ajuta să dai impresia de spațiu mai mare și luminozitate, eficientizându-l.

Jaluzelele venețiene despre care îți vorbeam mai sus și pe care le găsești în gama de sisteme de umbrire Discret by QFORT permit gestiunea optimă a luminii și căldurii și oferă o protecție solară comparabilă cu a unui sistem de umbrire montat la exterior. Mai mult decât atât, fiind integrate între foile de sticlă, acestea nu produc zgomot atunci când bate vântul.

Perspectiva întreținerii

Cui îi place să dea perdelele jos, să le spele sau să le ducă la curățătorie, să le calce și să le pună înapoi le ferestre? Este o treabă destul de costisitoare, mai ales ca timp.

Jaluzelele venețiene necesită zero întreținere. Fiind integrate între foile de sticlă termoizolantă ale ferestrei, impuritățile nu pătrund în interior, deci nu este necesar să te chinui cu procesul de curățare.

Astfel salvezi timp și te bucuri de confortul pe care îl meriți din plin.

În final, am fi curioși să știm ce ai acasă sau ce te gândești să alegi pentru viitoarea ta locuință, perdele sau jaluzele?

Despre sisteme de umbrire optime pentru casa ta poți vorbi cu unul dintre consultanții noștri din reprezentanța QFORT cea mai apropiată de tine. Te așteptăm!