Ai nevoie de ajutor?

Cum poți să eficientizezi consumul de energie?

  1. Alege înțelept tâmplăria termoizolantă

Știm deja că bună parte din cantitate de căldură se pierde prin ferestre. Cu cât ferestrele casei sau biroului tău au proprietăți mai ridicate de izolație termică, cu atât eficiența energetică a proprietății tale va crește, iar consumul de energie pentru încălzire și răcire se va diminua. Acest lucru se va traduce în facturi mai mici, deci economie de bani pe termen lung. Dacă știi că ferestrele sunt problema și îți dorești de ceva timp să le înlocuiești, aruncă o privire peste gama noastră de ferestre din PVC și aluminiu cu geam termoizolant Stars by QFORT.

  1. Maximizează lumina naturală care intră în fiecare încăpere

Alege soluții care îți aduc un plus de lumină naturală și care sunt totodată eficiente din punct de vedere al izolației termice. Lumina este importantă atât pentru starea ta de bine, cât și pentru diminuarea costurilor legate de iluminatul artificial. QFORT vine cu soluții și pentru asigurarea unei cantități optime de lumină naturală. Poți arunca o privire peste conceptul QFORT View la ferestrele din PVC, cât și peste gamele noastre de uși culisante din aluminiu Paysage și Panorama by QFORT.

  1. Folosește becuri economice

Atunci când este nevoie să apelezi la luma artificială, ține cont mereu de sistemele de iluminare pe care le folosești. Optează întotdeauna pentru becuri economice LED, care îți vor oferi lumina de care ai nevoie, cu un consum redus de energie.

  1. Alege electrocasnice eficiente energetic

Electrocasnicele și celelalte aparate pe care le folosești acasă și la birou, pot consuma o cantitate mare de energie electrică, mai ales dacă le ai de mult timp. Verifică clasa energetică a acestora și înlocuiește-le pe cele care sunt mari consumatori.

  1. Apelează la profesioniști

Un audit energetic este mereu binevenit, atât pentru casă, cât și pentru birou. Dacă nu știi cum să identifici acele elemente din casa ta care consumă mult prea multă energie sau dacă pur și simplu nu vrei să-ți bați capul, poți apela la un auditor energetic autorizat. Acesta va identifica acele aparate din casa ta care sunt ineficiente și îți va oferi sugestii pentru optimizarea consumului general. În plus, dacă proprietatea este destul de veche, poți oricând solicita serviciile unui electrician care ar putea investiga dacă există defecțiuni în cablajul electric ce cauzează un consum de energie ineficient.

  1. Folosește-te de sisteme de umbrire eficiente

Pe timpul verii poți reduce cantitatea de energie consumată pentru răcirea spațiilor interioare, folosind sisteme de umbrire eficiente, care nu lasă lumina soarelui să afecteze temperatura din casa sau biroul tău. Jaluzelele și rulourile exterioare din gama Discret by QFORT îți pot fi de ajutor în anotimpul cald.

  1. Gândește-te la soluții de energie verde

Energia verde a obținut, de asemenea, o mare popularitate în rândul românilor în ultima vreme, folosirea acesteia fiind încurajată și de programe de fonduri nerambursabile de la stat. Instalarea panourilor solare, spre exemplu, ar putea fi o soluție prin care să eficientizezi consumul de energie, protejând în același timp mediul înconjurător.

  1. Pur și simplu, consumă mai puțin

Poate părea mult prea evident, dar cum de cele mai multe ori lucrurile mici fac diferența, acest lucru se aplică și în cazul consumului de energie. Cum ar fi dacă atunci când ajungi acasă seara, nu te mai uiți la televizor și citești o carte? Sau aprinzi câteva lumânări parfumate, în loc să ții becurile aprinse și stai la o discuție interesantă cu cineva drag?

Cât despre birou, înainte să pleci seara sau în weekend, te poți asigura că nu sunt calculatoare sau lumini aprinse care să consume suplimentar.

Noi, la QFORT, îți oferim tâmplărie termoizolantă, care să îți aducă un plus de confort și eficiența termică. Dacă ai nevoie de sfaturi suplimentare, te așteptăm în cea mai apropiată reprezentanță QFORT.