4 sfaturi care te ajută să economisești spațiu în locuința ta

marți / octombrie 20, 2020

De-a lungul timpului am ajutat mii de clienți prin produse și servicii proiectate să reziste, menite să crească valoarea totală a casei în care locuiesc. Am făcut asta menținând tot timpul un standard înalt al calității produselor noastre și adaptându-ne permanent la nevoile complexe și în continuă schimbare ale clienților noștri. Un aspect pe care l-am observat atât din mărturisirile directe ale clienților, cât și din experiența acumulată în cei peste 16 de ani de activitate este acela că niciodată nu este suficient spațiu în locuință.

Aceasta este o problemă cu care se confruntă majoritatea persoanelor în momentul în care se mută într-o locuință nouă, mai ales la bloc sau chiar și atunci când construiesc o casă de la zero. Brusc te privești cu toate lucrurile așezate la locul lor, dar fără spațiu de mișcare disponibil sau cu un spațiu mult prea mic comparativ cu nevoile tale.

Dacă te regăsești și tu într-o astfel de situație, în cele ce urmează ți-am pregătit o listă care include 4 sfaturi menite să te ajute să rezolvi sau să diminuezi această problemă.

1. Alege culorile cu grijă

Dacă ai un spațiu destul de limitat în casa ta și te gândești să maschezi asta, o soluție foarte bună dovedită în mai multe situații este să alegi culori vii pentru mobilier și pereți. Este recomandat să recurgi la culori deschise, de la podea și până la pereți și mobilă. De exemplu, nuanțele precum alb sau bej oferă senzația unui spațiu mai aerisit și luminează camera mai mult. Dacă îți dorești ceva mai sofisticat pentru locuința ta poți de asemenea opta pentru culorile roz în variantă foarte deschisă sau verde natural. Acestea oferă senzația unui spațiu mai mare și mai aerisit în locuința ta.

Alte culori care reușesc să creeze aceeasi impresie sunt: nuanțe de galben, bleu deschis, turcoaz și culoarea lavandei.

La QFORT îți punem la dispoziție o gamă largă de culori de unde poți alege, atât pentru ferestrele termoizolante și ușile de intrare cu profil de  aluminiu,  cât și pentru cele realizate din PVC.

În ceea ce privește gama de uși de intrare cu profil PVC, aceasta se împarte în  trei categorii:  Clasic, Modern și Future. Dacă dorești să oferi senzația de mai mult spațiu în locuința ta optează pentru o ușa de culoare alb si fildeș. În general trebuie să alegi culori cât mai deschise și mai naturale. Și ca să facem pe plac tuturor clienților noștri, inclusiv ție, fiecare model de ușă de intrare cu profil PVC pe care QFORT o pune la dispoziție este disponibilă într-o varietate de culori. Intră și vizualizează întreaga paletă de culori disponibilă pentru fiecare model în parte, aici.

Și pentru că am menționat anterior și ferestrele termoizolante cu profil PVC sau aluminiu, o să revenim asupra acestui subiect în cele ce urmează. Atât ferestrele cu profil PVC, cât și cele cu profil de aluminiu, pe care QFORT le pune la dispoziție prin intermediul gamei STARS by QFORT, sunt disponibile în mai multe culori dintre care poți alege pe cea care se potrivește cel mai bine cu decorul locuinței tale și cu preferințele tale. Nu uita însă un lucru: raportează-te întotdeuna la proprietățile locuinței tale, fie ele spațiale sau cromatice. Și în cazul ferestrelor recomandăm același lucru. Alege doar culori deschise și calde, pentru a oferi senzația de spațiu mai mare. Vezi acum pe site-ul nostru întreaga paletă de culori atât pentru ferestrele cu profil din PVC cât și pentru cele cu profil de aluminiu.

 

2. Utilizează cât mai multe oglinzi

În cazul în care nu știai, oglinzile oferă senzația de spațiu mai mare și de atmosferă mai iluminată și mai aerisită, asta dacă sunt poziționate în mod corect. Specialiștii în design interior recomandă poziționarea acestora lângă o sursă de lumină, fie ea naturală sau artificială. De ce să faci asta? Lumina se va reflecta în oglindă și astfel va lumina încăperea. De asemenea dacă ai posibilitatea, alege pentru dressing sau chiar pentru un perete întreg un pachet de oglinizi. Senzația va fi de spațiu mult mai mare și mai deschis.

 

3. Alege cu grijă piesele de mobilier

Este important ca mobila să se încadreze într-un stil minimalist pentru a nu da senzația de îngreunare a spațiului. Astfel, recomandarea noastră este de a miza doar pe mobilă simplă, în linii drepte și de care este neaparată nevoie. Un aspect foarte important de ținut cont în momentul în care îți alegi mobila pentru locuință este să te raportezi tot timpul la dimensiunile acesteia. De exemplu, dacă dorești să dai senzația de adâncime a camerei alege mobilă care nu este foarte înaltă, de la pat și până la noptiere sau măsuțe. Un alt sfat util care să te ajute să oferi senzația de un spațiu mai mare în locuința ta este să alegi un dressing mare, de preferat lipit de un perete cu multe spații de depozitare. De asemenea, dacă ai problema legată de spațiu în dormitor, poți alge sa utilizezi o canapea extensibilă cu o saltea propice somnului. Astfel ziua vei avea spațiu de miscare în camera și seara te vei odihni confortabil.

 

4. Electrocasnicele

În acest subpunct ne adresăm mai mult celor care petrec mult timp în bucătărie și care au simțit până acum nevoia de mai mult spațiu în această încăpere. O soluție simplă și ușor de pus în aplicare este să alegi electrocasnice care se pot încorpora în mobila deja existentă. Vei economisi mult mai mult spațiu astfel. Poți alege să utilizezi o plită electrică încorporată în blatul bucătăriei, sau chiar si cuptorul să îl poziționezi în această manieră. De asemenea poți opta pentru un frigider ascuns, care să ofere senzația de mai mult spațiu, sau de un cuptor cu microunde așezat în unul dintre dulapuri. Nu uita, trebuie să te raportezi tot timpul la dimensiunile casei tale.

Și pentru că ne pasă de bunastarea ta și a familiei tale și dorim să îți oferim un grad de confort ridicat, inginerii QFORT au proiectat special o gamă de produse menite să economisească spațiu în locuința ta. În urma testimonialelor primite de la clienții noștri, precum și din cele observate de noi pe parcursul anilor am ajuns la concluzia că un element foarte important al locuinței, dar care dă și senzația de spațiu insuficient este ușa de acces, fie ca vorbim despre ușa de la intrare sau ușa de interior care permite accesul dintr-o cameră în alta.

Astfel, am creat tipologii speciale de deschidere pentru ferestrele și ușile din PVC care să iți ușureze viața de zi cu zi și să te ajute în economisirea spațiului în locuința ta. Îți prezentăm în continuare 3 sisteme de deschidere precum și caracteristicile fiecăruia dintre ele.

Sisteme culisant-batante

Acest tip de sistem a fost creat pentru a combina avantajele unei deschideri clasice cu cele ale unui sistem culisant, rezultand astfel o ventilare mai sporită a camerelor, un coeficient de izolație termică mai ridicat, dar și o mai bună rezistență împotriva condițiilor meteo nefavorabile. Acest tip de sistem este o alegere ideală pentru balconul sau terasa ta, fiind echipat cu o feronerie care poate suporta greutate cuprinsă între 130-160 kg. În funcție de preferințele tale, poți alege placare cu aluminiu la exterior, pentru un plus de protecție și rezistență.

Sisteme culisante în plan paralel

Sunt sisteme foarte practice si sunt ideale pentru încăperile cu trafic intes sau care au nevoie de o suprafață mai mare de acces. Sistemul de închidere/deschidere poate fi manevrat cu efort minim, iar prin folosirea mânerului detașabil ce se poate muta de pe un canat pe altul, ambele canate se vor putea deschide până la punctul maxim permițând astfel și o recompartimentare a spațiului din locuința ta.

Sisteme culisante cu ridicare

Pe lângă suprafața vitrata extrem de generoasă pe care aceste sisteme o pune la dispoziția ta, ele te vor uimi și cu alte caracteristici precum posibilitatea de a alege dintr-o gamă foarte diversificată de culori, sau posibilitatea placării cu aluminiu la exterior. De asemenea poți opta ca aceste sisteme să fie echipate cu sisteme de umbrire (rulouri, jaluzele venețiene), sau să alegi varianta cu geam tripan pentru ca locuința ta să beneficieze de o excelentă izolație termică și o etanșeietate ridicată.

La QFORT ne ghidăm întotdeauna după principiul Proiectat să reziste, pentru a putea să îți aducem în casă cele mai inovatoare și durabile produse. Începe de azi să faci alegeri proiectate să reziste!