Bucură-te în orice anotimp de aceste 7 beneficii ale ușilor culisante cu ridicare

vineri / octombrie 14, 2022

Cum arată spațiul ideal pe care îl numești “acasă”? În ultimii ani, s-a pus mare accent pe crearea unor spații aerisite, luminoase, cu multe zone vitrate și cu o deschidere generoasă către mediul exterior. Totul, fără a pierde din confortul interior pe care toată lumea și-l dorește. Cum poți obține ceea ce îți dorești? Simplu, cu ajutorul ușilor culisante cu ridicare, din PVC Paysage by QFORT.

Ușile culisante sunt printre cele mai moderne și eficiente soluții de amenajare a spațiului interior, fiind recomandate atât de specialiștii în construcții, cât și de designerii de interior, deoarece combină funcționalitatea cu aspectul estetic, pe baza celor mai noi tehnologii.

Sistemele culisante cu ridicare din PVC îmbină armonios designul modern, durabilitatea, eficiența energetică și funcționalitatea, oferind totodată posibilitatea de a redefinii spațiului cu suprafețe mari de sticlă ce permit obținerea unei încăperi luminoase și relaxante.

Care este diferența dintre uși culisante și uși glisante?

Chiar dacă se face confuzie destul de des între cei doi termeni, află acum că nu înseamnă același lucru. Ușa glisantă de exterior merge pe principiul rămânerii pe aceeași șină, pe când  ușa culisantă are o foaie de ușă într-un plan paralel și astfel asigură un sistem de închidere mult mai fiabil și mai rezistent.

O altă diferență este că, la ușile culisante, nu mai este nevoie de montarea unei șine de rulare, deci riscul unor defecțiuni este mai mic, izolarea este superioară, iar materialele utilizate pentru realizarea mecanismului de închidere și deschidere sunt mai bune.

Beneficiile ușilor culisante cu ridicare din PVC, indiferent de anotimp:

  1. Lumină naturală din belșug

Știi deja  bine cât de importantă este lumina naturală pentru sănătatea fizică și psihică a ta și a familiei tale. Mai ales în perioadele când ziua este mai scurtă și cerul mai înnorat. Cu ușile culisante cu ridicare este mult mai simplu să te bucuri de lumină, priveliște și de razele soarelui din confortul casei tale. Lumina naturală are avantaje incontestabile asupra stării de sănătate, stării de spirit, productivității și nivelului nostru de energie. Din acest motiv este extrem de important să știm cum să o maximizăm, astfel încât să ne bucurăm din plin de beneficiile ei.

Sistemele culisante PVC din gama Paysage by QFORT vor permite ca încăperile să fie inundate de lumină naturală, datorită suprafeței vitrate de mari dimensiuni din sticlă termoizolantă de cea mai bună calitate. Acest lucru asigurând un plus de eleganță și confort locuinței. În același timp crează senzația unui spațiu mult mai aerisit.

  1. Simte-te ca și cum ai fi în aer liber

Cum ar fi ca în loc de un perete tradițional care să ascundă priveliștea de afară și să genereze senzația de spațiu închis sau limitat în interiorul casei tale, să ai un perete de sticlă care să-ți permită să admiri terasa sau grădina casei tale, în timp ce pregătești micul dejun, sau încerci să te relaxezi după o zi aglomerată?

Sistemele culisante Paysage by QFORT reprezintă soluția ideală pentru a conecta spațiile interioare, precum livingul sau bucătăria, cu spațiile exterioare, precum grădina sau terasa casei tale, făcând în mod natural trecerea între interior și exterior.

  1. Performanță energetică și izolație fonică

Un aspect foarte important de care trebuie să ții cont indiferent de anotimp, este eficiența energetică. Ușile culisante cu ridicare asigură un confort fonic și termic superior și economii la energie, având o etanșeitate ridicată la vânt, ploaie și praf.

  1. Economisește spațiul pe cât posibil

Un alt principiu al amenajării eficiente se referă la economia de spațiu în locuință, mai ales când aceasta nu are dimensiuni generoase. Ușile culisante cu ridicare din PVC măresc semnificativ spațiul de locuit. Cu ajutorul acestora, spaţiul de pivotare al ferestrelor și al ușilor este eliminat. În plus, acestea oferă variante constructive multiple, fiind posibilă construcția cu până la 4 cercevele mobile, pentru cât mai multă flexibilitate.

  1. Utilizare facilă și silențioasă

Ușurința în manevrare și silențiozitatea reprezintă elemente care nu pot lipsi din ecuația unui sistem culisant menit să îți facă viața mai ușoară și mai confortabilă. Gama Paysage by QFORT vine cu sisteme culisante din PVC care permit o manevrare extrem de facilă, trecerea din interior către exterior și invers, fiind realizată fără efort și fără zgomot.

  1. Nivel optim de aerisire a locuinței tale

La fel ca și nivelul de lumină naturală din locuință, gradul de aerisire al încăperilor este deosebit de important pentru sănătatea și confortul tău și al familiei tale. Atât în anotimpurile calde cât și în cele reci. Sistemele culisante din PVC din gama Paysage by QFORT îți permit să aerisești la nivel optim încăperile, astfel încât să te poți bucura oricând de aer proaspăt.

  1. Design elegant, cu varietate mare de personalizare a culorilor

Sistemele de uși culisante pot fi realizate într-o gamă variată de culori. Poți alege combinații personalizate de culori și texturi, care să pună în valoare arhitectura casei și să creeze un ambient plăcut. Este disponibilă de asemenea placarea cu aluminiu la exterior în diverse culori RAL mate (cu suprafață netedă) și structurale (cu aspect granulat) sau în nuanțe de lemn, precum stejar auriu, stejar mediu și nuc.

După ce am punctat aceste șapte beneficii putem spune fără doar și poate că ușile culisante din PVC îmbină armonios designul modern, durabilitatea, eficiența energetică și funcționalitatea, fiind o soluție eficientă pentru tine și casa ta.

Dacă mai ai întrebări, îți recomandăm să ne vizitezi la cea mai apropiată reprezentanță QFORT. Suntem gata să îți oferim toate informațiile de care ai nevoie!