Cât de importantă este ventilația pentru sănătatea ta,
acasă și la birou?

vineri / aprilie 14, 2023
  • Un aspect estetic mai elegant și mai sofisticat decât sticla transparentă obișnuită.
  • Un plus de siguranță: ușile de intrare din sticlă sablată sunt echipate cu două sau trei foi de sticlă, fiind, la fel ca toate produsele noastre, proiectate să reziste.
  • Difuzarea eficientă a luminii: sticla sablată permite luminii să pătrundă în interior, însă are capacitatea de a difuza lumina naturală sau artificială, creând astfel un efect de iluminare mai blând și mai uniform și reducând reflexiile și strălucirea în interior.
  • Izolație termică superioară, caracteristică a întregii noastre game de produse.
  • Izolație fonică ridicată pentru un plus de confort în propria casă.

Alături de lumina naturală și conexiunea cu natura, în topul aspectelor deosebit de importante pentru sănătatea și starea ta de bine și a celor din jur, stă ventilația încăperilor, atât acasă, cât și la birou.

Scopul ventilației este clar și simplu probabil pentru toată lumea: să elimine poluanții și să furnizeze aer curat pe de-o parte și să ajute la satisfacerea nevoilor metabolice ale persoanelor care își petrec timpul în încăperi, reglând temperatura și confortul total, pe de altă parte.

Mai mult, ventilația joacă și un rol deosebit de important, mai ales când vorbim diferențe mari de temperatură între interior și exterior, prevenind apariția condensului atât de supărător.

În continuare vom analiza rolul pe care ventilația îl are asupra sănătății tale, acasă și la birou. De asemenea, îți vom prezenta câteva dintre soluțiile pe care ți le punem la dispoziție prin intermediul gamei Stars by QFORT.

Rolul vital al ventilației pentru o calitate ridicată a vieții

Faptul că o ventilație necorespunzătoare a spațiilor închise poate cauza probleme de sănătate, disconfort termic și nu numai, este deja cunoscut. De fapt, studii recente au arătat că persoanele care locuiesc sau lucrează în spații bine ventilate, unde calitatea aerului este ridicată, iar ratele de dioxid de carbon sunt mai scăzute, au o performanță mai bună a funcțiilor cognitive, sunt mai productive, răspund mai bine la situații de criză și găsesc mai repede soluții la probleme și provocări.

Mai mult decât atât, ventilația corespunzătoare a spațiilor ne ajută să avem un somn calitativ și împiedică apariția condensului, care poate genera igrasie și mucegai, extrem de nocive pentru sănătate.

Nu degeaba ni se spune să „luăm o gură de aer” sau să respirăm adânc atunci când ne simțim stresați, obosiți sau când suntem lipsiți de eficiență în taskurile pe care le avem de îndeplinit zi de zi. Ventilația și calitatea aerului, în general, par să aibă roluri vitale în menținerea unui confort crescut în spațiile interioare.

Sfaturi prin care să asiguri o ventilație corespunzătoare, acasă și la birou

Aerisirea spațiilor este poate una dintre cele mai simple și eficiente metode pentru asigurarea unei bune ventilații în încăperi și pentru îmbunătățirea calității aerului din interior.

Prin urmare, deschiderea ferestrelor pentru câteva minute dimineața și seara poate face diferența în calitatea vieții tale și a celor din jur. Ce faci, însă, atunci când ești plecat de acasă pentru mai mult timp sau atunci când condițiile meteo nu sunt chiar cele mai prietenoase pentru a-ți permite să aerisești corespunzător camerele?

Sistemul de microventilație – inovația tehnică a ferestrelor Stars by QFORT

Sistemul de microventilație este una dintre inovațiile tehnice specifice ferestrelor termoizolante din PVC QFORT. Acesta are ca principal scop asigurarea posibilității de reîmprospătare a aerului din locuință. De asemenea, microventilația ferestrelor Stars by QFORT ajută la evitarea apariției condensului atunci când sunt diferențe mari de temperatură, ținând astfel departe igrasia și mucegaiul, alături de toate efectele negative produse de acestea.

Sistemul de microventilație permite deschiderea ferestrei pentru doar câțiva milimetri, suficient pentru ca aerul să circule liber în încăpere, păstrând în același timp siguranța locuinței. Este important să știi că orice fereastră oscilobatantă din PVC are în echiparea standard sistemul de microventilație.

Calitatea și funcționalitățile ferestrelor alese influențează deci activ starea ta de bine, ventilația și sănătatea.

Bineînțeles, mai sunt și alte aspecte pe care le poți avea în vedere pentru a crește calitatea aerului din interior. Spre exemplu, pe timp de vară, plasele de protecție împotriva țânțarilor de calitate superioară te pot ajuta să păstrezi camerele aerisite, apărându-te, în același timp de insecte. Plantele de interior pot, de asemenea, să te ajute în menținerea unei calități ridicate a aerului din interior.

Așa cum spuneam la început, alături de o ventilație corespunzătoare, stă lumina naturală din belșug, confortul termic și conexiunea cu natura. Pentru a crește nivelul de calitate a vieții tale ținând cont de toate aceste aspecte, acasă și la birou, te invităm să iei în calcul ușile culisante din gamele Paysage și Panorama by QFORT.

Pentru mai multe sfaturi și pentru alegeri proiectate să reziste, te așteptăm în cea mai apropiată reprezentanță QFORT.