De ce toamna este un moment bun pentru schimbarea ferestrelor?

marți / noiembrie 1, 2022

Când sezonul rece bate la ușă, este important să îți pui întrebarea: Locuința mea este pregătită pentru venirea sezonului rece?”

Casa ta trebuie să fie o oază de liniște, siguranță și confort pentru tine și familia ta, mai ales în perioada rece, când petreci majoritatea timpului în interior.  Fie că te-ai mutat într-un apartament nou, ai făcut renovări sau au trecut câțiva ani de când ți-ai schimbat ferestrele, trebuie să te asiguri că locuința este foarte bine izolată din toate punctele de vedere.

Cât de importante sunt ferestrele pentru confortul tău în sezonul rece?

Un rol foarte important în această ecuație îl au ferestrele. Probabil nu te-ai gândit la asta până acum, dar ferestrele sunt una dintre cele mai importante părți ale locuinței tale, care asigură păstrarea căldurii în interior, facturi mai mici și protecție împotriva umezelii sau curenților de aer. De aceea, este recomandat să alegi ferestre termoizolante din PVC/Aluminiu de o calitate superioară care îți vor oferi un grad de confort și siguranță mai ridicat și care nu se vor deteriora după o perioadă scurtă de timp.

De ce este mai ușor să identifici problemele ferestrelor toamna?

Sezonul rece și ploios este momentul perfect pentru a descoperi dacă ferestrele tale au sau nu probleme. La temperaturi scăzute, materialele se contractă, iar ferestrele sunt expuse mai des la precipitații sau alte fenomene externe. În această situație, există mari șanse să identifici mai rapid problemele.

5 semne care îți arată că este timpul să înlocuiești ferestrele

  1. Apar infiltrații de apă între tocul și cerceveaua ferestrei

Infiltrațiile de apă sunt una dintre cele mai grave probleme cu care te poți confrunta dacă ferestrele tale “termopan” nu sunt de cea mai buna calitate. De obicei această problemă apare dacă ferestrele sunt vechi și are ca principală cauză deteriorarea garniturilor de etanșare, până la ruperea acestora sau probleme de drenaj. Această situație duce la scăderea proprietăților de izolație termică ale ferestrei tale, ceea ce determină scăderea temperaturii în casă și o creștere a consumului de energie.

  1. Apare condensul între foile de sticlă sau la interiorul ferestrei

Apariția condensului creează un mediu umed, care poate duce la apariția mucegaiului, ce determină diferite probleme de sănătate, cum ar fi alergiile – în special la copii, și care favorizează dezvoltarea igrasiei.

Recomandarea în astfel de situații este să înlocuiești ferestrele cu unele noi, care au o performanță termică și energetică mai bună. Ferestrele QFORT utilizează  distanțieri Warm Edge, care sunt creați din material termoizolant și formează o punte termică între foile de sticlă, contribuind astfel la îmbunătățirea performanțelor termice ale ferestrei tale.

  1. Circularea curentului de aer rece pe lângă profilul ferestrei

Acest lucru este cauzat de o problemă apărută la etanșarea ferestrei: garniturile de etanșare s-au deteriorat sau feroneria nu mai funcționează în parametri optimi. În timp, poate duce la diminuarea izolației termice a ferestrelor, scăderea gradului de confort din locuință și a eficienței energetice. Dacă observi și tu acest lucru, îți recomandăm să schimbi de îndată fereastra.

  1. Apar fisuri în folia de sticlă

Un alt semn care indică faptul că ferestrele trebuie înlocuite este reprezentat de apariția fisurilor și/sau a crăpăturilor în foile de sticlă. Acestea pot apărea în urma mai multor acțiuni printre care: lovire, accidente, dar și a condițiilor meteo nefavorabile (grindină, vânt puternic, zăpezi abundente, furtuni violente), etc.  În această situație, poți alege înlocuirea ferestrei. Dacă vrei produse cu adevărat rezistente, care să îți ofere și un nivel de siguranță sporit, îți recomandăm să alegi o fereastră cu profil de Aluminiu sau PVC din gama de ferestre STARS by QFORT.

  1. Nu pătrunde suficientă lumină naturală

În aceste perioade, în care lumina naturală este tot mai prețioasă, trebuie să te asiguri că ai ferestre cu o suprafață vitrată generoasă.  Dacă ai ferestre mici și vrei mai multă lumină naturală, îți recomandăm să arunci o privire peste conceptul QFORT View, care crește cantitatea de lumină naturală din locuință prin mărirea suprafeței vitrate (sticlă) a ferestrei. Pentru ferestrele termoizolante din Aluminiu, avem de asemenea opțiunile de 5Stars View, 6Stars View și 7Stars View create tot pentru a optimiza cantitatea de lumină naturală ce intră în locuința ta.

De ce este importantă eficiența energetică în sezonul rece?

Eficiența energetică a locuinței este dată de capacitatea acesteia de izolație termică. Astfel, pe timp de iarnă, o locuință eficientă energetic va consuma mai puțină energie pentru încălzire (întrucât căldura se menține mai ușor în interior), prin urmare facturile sunt mult mai mici.

În tot acest proces, ferestrele au unul dintre cele mai importante roluri, având în vedere că prin ele se poate pierde o cantiate mare de căldură. Cu cât acestea au un coeficient de izolație termică mai bun, cu atât eficiența energetică a locuinței va crește, iar facturile vor fi mai mici.

La noi găsești o varietate de ferestre din PVC și Aluminiu cu geam termoizolant, care îți asigură confort deplin, atât toamna sau iarna, cât și în sezonul cald. Dacă ai nevoie de ajutor pentru alegerea unor ferestre noi, te așteptăm în cea mai apropiată reprezentanță QFORT!