Ferestre termoizolante cu 2 sau 3 foi de sticlă? Ce să alegi?

joi / ianuarie 21, 2021

Toți ne dorim tot ce este mai bun pentru locul pe care îl numim cu mândrie „acasă”. Mai ales în momentul în care îți cumperi o locuință nouă, te aștepți ca în urma investiției să nu ai probleme cu aceasta cel puțin câțiva ani buni. Din păcate însă nu mereu este cum ne dorim noi, iar problemele apar de peste tot, uneori când ne așteptăm mai puțin.

De-a lungul celor 16 ani de activitate în domeniul tâmplăriei termoizolante, am observat că indiferent de măsurile pe care le iei ceva tot “se strică” la un moment dat. Ce poți face este să alegi produse de calitate și să conștientizezi faptul că mai bine faci o investiție mai mare acum pentru a te bucura de siguranță și confort în interiorul locuinței pentru o perioadă îndelungată de timp.

La QFORT nu ne mulțumim doar să îți oferim produse de calitate. Noi ne dorim să îți aducem ce e mai bun de pe piață, oferindu-ți produse proiectate să reziste o viață.

Astăzi vom vorbi despre ferestrele cu geam termoizolant cu 2 si 3 foi de sticlă și îți vom pune “pe tavă” tot ce trebuie să știi despre acestea. De la caracteristici, la beneficii și avantaje, ai tot în cele ce urmează.
 

Ferestrele termoizolante cu 2 și 3 foi de sticlă: beneficii și proprietăți

Ferestrele din PVC și aluminiu QFORT pot fi dotate cu diferite tipuri de sticlă termoizolantă, fiecare oferind proprietăți superioare de izolație termică, fonică, economisire semnificativă a energiei și confort general crescut în interiorul locuinței.

În cele ce urmează vei găsi o listă cu toate tipurile de sticlă termoizolantă utilizate în fabricarea ferestrelor cu două foi din gama STARS by QFORT.

Sticlă Low-E Clear

Dacă alegi ferestrele echipate cu sticla LowE Clear problemele tale legate de iluminatul interior se vor sfârși. Aspectul neutru pe care îl are acest tip de sticlă îi conferă un grad înalt al reflexiei și al transmisiei luminoase. De asemenea, acest tip de sticlă este potrivit oricărui tip de ferestre care necesită transparență totală, aspect neutru și o eficiență energetică ridicată.

Sticlă Super LowE

Principalul beneficiu al acestui tip de sticlă este că dispune de o emisivitate super redusă care ajută foarte mult la diminuarea pierderilor de căldură prin ferestre în timpul anotimpului rece. Astfel dacă alegi ferestre echipate cu sticlă termoizolantă SuperLowE în pachet dublu sau triplu, locuința ta va beneficia de un coeficient de izolație termică mai ridicat și de un confort mai sporit.

Sticlă Planistar Sun

Planistar Sun este o sticlă cu depunere cu dublă proprietate: emisivitate joasă având capacitatea de a reflecta radiaţia infraroşie cu mare lungime de undă şi control solar, reflectând o mare parte a energiei solare. Dacă ferestrele locuinței tale sunt orientate spre sud si vest, foile de sticlă Planistar Sun în pachet fie dublu sau triplu, sunt soluția optimă pentru un eficiență energetică ridicată, lucru care se traduce prin reducerea supraîncălzirii pe timp de vară și menținerea unui coeficient de izolație termică ridicat pe timp de iarnă. De asemenea, pe lângă toate aceste beneficii, pachetul dublu de sticlă Planistar Sun conferă un aport generos de lumină naturală pe tot parcursul anului.

Sticlă Control Solar

Sticla Control Solar îmbină avantajele pachetului de sticlă SuperLowE cu cele ale unei sticle reflexive. Acest lucru se traduce prin protecție solară ridicată și reducerea efectului de seră în interiorul locuinței, pe timp de vară, precum și menținerea calităților de izolație termică pe timpul iernii.

Sticlă Laminată

Sticla laminată sau de siguranță, este formată din doua foi de sticlă suprapuse, lipite cu un strat sau mai multe de rășină transparentă. Principalul beneficiu al acestui tip de sticlă este gradul înalt de siguranță și protecție pe care îl oferă locuinței tale. Un alt avantaj al acestui tip de sticlă este că prezintă o izolație fonică net superioară față de celelalte. Totodată prezintă risc minim la accidentare datorită faptului că în cazul spargerii cioburile nu se desprind.

Sticlă Ornament

Principalul avantaj al utilizării sticlei ornament este acela că ai intimitate maximă în interiorul propriei locuințe. Pe lângă acest aspect, sticla ornament permite o mai buna iluminare a locuinței față de sticla reflexivă.

Acestea au fost tipurile de sticlă utilizate în proiectarea ferestrelor din gama STARS by QFORT cu 2 și 3 foi de sticlă.

În continuare îți vom prezenta câteva caracteristici tehnice ale sticlei utilizate de noi, pentru a-ți oferi doar ferestre proiectate să reziste.
 

Detalii tehnice sticlă termoizolantă

  • Spațiul dintre foile de sticlă este umplut cu gaz inert (Argon), folosind o tehnologie care izolează ermetic și garantează o concentrație a Argonului de minim 90%.
  • Foile de stică sunt separate printr-o baghetă distanțier umpluta cu silicagel, care are rol în absorbirea umidității în cazul unei defecțiuni.
  • Tehnologia Warm Edge, noua generație de distanțieri calzi este aici. Această inovație în materie de ferestre, joacă un rol deosebit de important în atingerea performanței energeticela nivelul locuințelor, prin reducerea pierderilor de căldură pe timpul iernii, sau evitarea supraîncălzirii locuinței pe timp de vară. Distanţierii calzi (warm edge) sunt distanţieri realizaţi din materiale termoplastice, care se montează perimetral între foile de sticlă ale geamurilor termoizolante duble sau triple. Aceștia au o conductivitate termică lineară cu mult mai redusă decât distanţierii convenţionali din aluminiu, contribuind astfel în mod decisiv la îmbunătăţirea performanţelor termice ale ferestrelor
  • Pentru a creşte performanţele de izolaţie termicăa geamului termoizolant, bagheta despărţitoare dintre cele două foi de geam este îndoită la colțuri (nu se folosesc conectori pentru îmbinarea la colţuri).
  • Foile de sticlă au o grosime care variază între 4 și 10 mm. Astfel, dacă alegi să combini 2 sau 3 foi de sticlă, de grosimi diferite, în acelasi pachet de geam termoizolant, proprietățile de izolație fonică vor fi mai ridicate.

Prin urmare, cu cât un pachet de sticlă este mai gros (are mai multe foi de sticlă termoizolantă), cu atât proprietățile de izolație fonică și termică și eficiența energetică a ferestrei va fi mai ridicată, ținând cont bineînțeles și de tipul de sticlă ales.

Și pentru că știm cât de important este pentru tine, și în luna Ianuarie poți achiziționa ferestre cu 3 foi de sticlă termoizolantă la prețul ferestrelor cu 2 foi de sticlă. În promoție intră pachetul cu 3 foi de sticlă, tip LowE , Control Solar și Planistar Sun. Poți achiziționa oricare dintre aceste pachete cu 3 foi de sticlă la prețul unui pachet cu 2 foi de sticlă termoizolantă.  Convenabil nu?

Astfel, vei avea securitate, izolație fonică si termică și confort crescut în interiorul locuinței la un preț mult mai scăzut. Profită acum! Promoția este valabilă doar până la finalul lunii!  Alege calitate pentru locuința ta!

PS: Promoția este valabilă atât pentru ferestrele termoizolante cu profil PVC, cat și pentru cele cu profil din aluminiu din gama STARS by QFORT. Așadar poți alege modelul care se potrivește cel mai bine cu locuința și standardele tale. Mai multe detalii despre promoție găsești în showroom-urile QFORT din toată țara!

Nu uita să faci alegeri proiectate să reziste!