Ai nevoie de ajutor?

Beneficiile luminii naturale pentru copilul tău

Înainte de a trece la soluții, e important să vorbim despre câteva dintre cele mai importante beneficii pe care lumina naturală o are  în dezvoltarea copilului tău. Iată care sunt:

  • Îmbunătățește sănătatea ochilor

Lumina naturală este cea mai sănătoasă sursă de lumină pentru ochii copilului tău. Ea ajută la reducerea stresului și a oboselii oculare, prevenind apariția unor probleme de vedere mai târziu în viață.

  • Reglează ritmul circadian

Somnul este deosebit de important, mai ales pentru cei mici. Expunerea la lumina naturală ajută la reglarea ritmului circadian al copiilor, contribuind la o mai bună calitate a somnului și la o starea de alertă optimă în timpul zilei.

Beneficiile luminii naturale pentru copilul tău
  • Crește puterea de concentrare și performanța școlară

Dacă îți dorești ca cel mic să aibă rezultate școlare pe măsura potențialului său, asigură-te că îi oferi un mediu sănătos.

Studiile arată că lumina naturală poate îmbunătăți puterea de concentrare și performanța școlară a copiilor, făcându-i mai atenți și mai motivați în timpul studiului.

  • Crește energia și starea de bine

Lumina naturală stimulează producția de hormoni ai fericirii, cum este serotonina, ceea ce poate contribui la o stare de bine generală și la un nivel crescut de energie.

Un copil fericit trăiește într-o casă scăldată în lumină naturală

Cum să optimizezi lumina naturală în locuință?

Acum că ai înțeles cât de importantă este lumina naturală pentru dezvoltarea armonioasă a copilului tău, hai să vedem, în continuare, ce poți face pentru a-i oferi celui mic o casă cât mai sănătoasă, în acord cu nevoile lui!

  1. Alege cu atenție locul în care copilul tău își va face temele

Asigură-te că locul în care copilul tău își va face temele și va studia este unul scăldat în lumină naturală din belșug. Poate să fie în camera lui sau poți să îi creezi propriul lui colț de lucru în camera de zi sau în biroul tău, cât mai aproape de tine.

Alege culorile și obiectele lui preferate pentru decorarea spațiului de lucru și ai câștigat un copil fericit și gata să studieze.

  1. Alege ferestre cu suprafețe vitrate generoase pentru camera copilului

Camera copilului tău și locurile în care își petrece cel mai mult timp, ar trebui să beneficieze de cât mai multă lumină naturală.

Ferestrele termoizolante din PVC și Aluminiu Stars by QFORT pot asigura necesarul de lumină naturală dorit în camera copilului tău și nu numai, optimizând, în același timp și nivelul de confort termic în locuință, în orice anotimp.

Iar dacă spațiul pentru ferestre este mic, avem opțiunea inovatoare QFORT View, care presupune suprafețe vitrate cu până la 29% mai mari pentru ferestrele din PVC, ceea ce se traduce în mai multă lumină naturală.

Camera copilului tău merită ferestre generoase. Alege cu grijă!

  1. Alege sistemele culisante cu deschideri mari, pentru lumină naturală din abundență

Pentru terasă, balcon și oriunde este posibil, optează pentru sisteme culisante cu deschideri generoase.

Acestea permit luminii naturale să pătrundă din abundență în interior, asigurând în același timp conexiunea cu natura și spațiile exterioare. Mai mult, sistemele culisante Paysage și Panorama by QFORT au proprietăți excelente de izolație fonică și termică, pentru un confort deplin în locuință, în orice moment al zilei și în orice anotimp.

Dacă copilul tău adoră să petreacă timp în living sau să își facă temele în apropierea balconului sau terasei, un sistem culisant din Aluminiu ar putea fi exact ceea ce ai nevoie!

  1. Construiește un mediu fără zgomot și poluare fonică

Alături de lumină naturală, un alt factor deosebit de important pentru sănătatea și dezvoltarea armonioasă a celui mic este nivelul de zgomot din locuință, mai ales în camerele în care își face lecțiile sau petrece cel mai mult timp.

Unul dintre beneficiile ferestrele din PVC și Aluminiu cu geam termoizolant Stars by QFORT constă în proprietăți superioare de izolație fonică. Astfel, zgomotul bulevardului aglomerat și poluarea fonică nu vor ajunge la tine în casă.

La cele de mai sus mai adăugăm folosirea culorilor deschise în designul interior și utilizarea inteligentă a oglinzilor care pot reflecta frumos și uniform lumina naturală, dacă sunt poziționate atent.

Este casa ta pregătită pentru a-l susține pe copilul tău în provocările ce vor urma în noul an școlar? Te așteptăm în cea mai apropiată reprezentanță QFORT pentru a răspunde împreună la această întrebare, cu soluții proiectate să reziste!