Ai nevoie de ajutor?

Tot ce îți dorești după o zi grea este să ajungi acasă, să te pui pe canapea și să te relaxezi, alături de cei dragi. Nu ai vrea să fii stresat și acasă, nu-i așa?

Astăzi îți spunem cum să proiectezi o casă în care stresul NU rezistă și în care te simți cu adevărat relaxat și confortabil, indiferent de anotimp, moment al zilei sau evenimentele prin care treci.

 

Cum să îți proiectezi o casă în care stresul NU rezistă în 6 pași

Pentru a scăpa de stres avem nevoie de obiceiuri sănătoase și de un mediu în care să ne simțim în siguranță, relaxați și confortabili. Putem crea acel mediu având grijă de anumite aspecte cheie atunci când ne echipăm locuința, pe care le vom puncta în continuare.

  1. Cât mai multă lumină naturală

Lumina naturală are beneficii extraordinare asupra sănătății noastre fizice și emoționale, influențând în mod direct productivitatea, eficiența și starea de spirit. O casă inundată în lumină naturală te va ajuta să reduci nivelul de stres pe care îl resimți și să construiești acel mediu sigur și confortabil la care visezi.

Poți face asta cu ajutorul conceptului QFORT View care crește suprafața de vitrare a ferestrelor termoizolante din PVC, generând astfel cu până la 29% mai multă lumină naturală în locuință. Mai multe despre acest concept găsești într-un articol de blog dedicat, pe care îl poți citi AICI.

Dacă preferi ferestrele din aluminiu cu geam termoizolant, la QFORT ai de ales între ferestrele 5Stars View, 6Stars View și 7Stars View, toate având cerceveaua ascunsă, care contribuie la realizarea unor suprafețe vitrate mai mari și, implicit, aduc un plus de luminozitate în locuință.

Pe lângă aceste opțiuni și în funcție de nevoile și compartimentarea casei tale, o foarte bună variantă pentru asigurarea unui nivel optim de lumină naturală în casa ta sunt sistemele culisante Paysage by QFORT, special create pentru deschideri de mari dimensiuni asigurând o suprafață vitrată extinsă.

  1. Cât mai mult spațiu

Cine s-ar simți lipsit de stres într-o casă înghesuită, unde te lovești la tot pasul de elemente de mobilier prost poziționate sau de alte obiecte ce ar trebui depozitate în spații speciale de care locuința nu dispune?

Răspunsul este, probabil, nimeni. Pentru liniștea noastră este bine ca locuința să fie cât mai aerisită, cât mai spațioasă și cât mai deschisă. Dacă spațiul nu ne permite, există trucuri prin care putem să îl economisim.

În primul rând, putem alege să ne amenajăm locuința în stil minimalist, păstrând doar acele elemente simpliste, imperios necesare pentru traiul de zi cu zi. Apoi, să alegem culori deschise și calde atât pentru pereți, parchet și tâmplăria termoizolantă, cât și pentru elementele de mobilier.

Sistemele culisante din Aluminiu din gama Panorama by QFORT sunt încă un element care te pot ajuta la economia de spațiu în locuință datorită faptului că au profile înguste și permit îngroparea acestora în pereți și pardoseală. În plus, suprafața vitrată extinsă și cantitatea ridicată de luminozitate vor crea iluzia de mai mult spațiu în orice încăpere.

  1. Construiește-ți confortul termic

Temperatura din locuință poate fi un factor de stres ridicat și poate influența atât starea fizică, cât și pe cea psihică. Spre exemplu, pe timpul nopții, dacă temperatura este prea ridicată în cameră nu te vei putea odihni așa cum este necesar. Dacă temperatura este prea scăzută, mușchii se pot contracta pe timpul nopții pentru a te ajuta să te încălzești, împiedicându-te, de asemenea, să ai un somn liniștit, lucru care poate duce la stres, oboseală, anxietate și lipsă de energie.

În plus, aerul condiționat sau încălzirea folosite în exces, pot crea probleme de sănătate, pe lângă facturile mari la energie electrică.

Toate acestea pot fi eliminate dacă alegi să îți izolezi termic locuința. QFORT este brandul de ferestre numărul 1 în România în ceea ce privește izolația termică superioară a produselor noastre, prin urmare, te putem ajuta să ai o temperatură optimă în locuința ta indiferent de anotimp.

  1. Esteticul contează

Pentru starea ta de bine este important să îți proiectezi o locuință în care îți place să fii. De la elementele constructive, la tâmplărie termoizolantă, design interior și accesorii, totul trebuie să se muleze perfect pe preferințele și personalitatea ta.

Tocmai de aceea, QFORT pune mare accent pe designul elementelor de tâmplărie termoizolantă și pe gamele variate de culori puse la dispoziție în alegerea acestora. Astfel reușim să construim un mediu plăcut în casa ta, unde stresul NU rezistă.

  1. Elimină stresul zgomotelor

Să vrei să îți bei cafeaua în liniște pe balcon sau să citești o carte și să nu poți din cauza zgomotului de pe bulevard sau din cauza lucrărilor de construcție de vizavi, nu este tocmai plăcut.

Izolația fonică are deci un impact deosebit de puternic asupra eliminării stresului din viața ta. Ai grijă să alegi ferestre termoizolante cu grad ridicat de izolație fonică, precum cele din gama Stars by QFORT!

  1. Conectează-te cu mediul exterior

Un spațiu cât mai deschis, în care să nu te simți izolat de lume, dar în care totuși să ai intimitatea pe care ți-o dorești… asta înseamnă un „acasă” lipsit de stres.

Cu sistemele culisante din gama Paysage by QFORT poți avea acea conexiune cu exteriorul care îți ofere liniște și relaxare, datorită suprafețelor vitrate de mari dimensiuni.

 

Confortul înseamnă sănătate, iar sănătatea ta și a familiei tale contează pentru noi. Lasă-ne să te ajutăm să proiectezi acel „acasă” unde stresul NU rezistă. Vino în cea mai apropiată reprezentanță QFORT și lasă-ne să te ghidăm pe calea alegerilor înțelepte pentru căminul tău!