Ai nevoie de ajutor?

2022: Anul Internațional al Sticlei

În 18 mai 2021, Adunarea Generală a Națiunilor Unite a declarat anul 2022 ca fiind Anul Internațional al Sticlei, recunoscând astfel importanța ridicată a acestui material într-o varietate de domenii, de la industria construcțiilor, la industrial aerospațială, arhitectură și sănătate.

Fiind unul dintre cele mai versatile materiale, sticla are o importanță deosebită în drumul spre îndeplinirea obiectivelor de sustenabilitate la nivel mondial, ajutând în același timp și la creșterea calității vieții noastre, fie că vorbim despre sticla termoizolantă a ferestrelor de la casă sau de la birou sau sticla aflată în componența tuturor materialelor, obiectelor pe care le utilizăm zi de zi.

Celebrând sticla termoizolantă din componența ferestrelor Stars by QFORT

Unul dintre elementele care a transformat QFORT în brandul de ferestre cu cea mai bună izolație termică din România, este sticla aflată în componența ferestrelor termoizolante din PVC și aluminiu.

Sticla pe care o utilizăm este recunoscută pentru proprietățile sale excelente de control termic și reflexie a razelor de soare, ajutând la economisirea energiei electrice, prin limitarea pierderilor de căldură iarna și prin reflectarea razelor solare vara. Eficiența energetică vine la pachet cu facturi mai mici, deci economie de bani și confort crescut în casa ta. În plus, un consum mai mic de energie pentru încălzirea și răcirea locuinței, duce automat la reducerea emisiilor de carbon în atmosferă, deci la diminuarea încălzirii globale.

Cum altfel ne ajută sticla să creștem calitatea vieții?

Pe lângă beneficiile de ordin termic, sticla mai are și ale proprietăți care duc la creșterea valorii casei tale și la maximizarea confortului total atât din locuințe, cât și din birouri.

Izolație fonică ridicată

Unul dintre aceste beneficii este izolația fonică. În funcție de grosimea pachetului de sticlă ales pentru fereastra termoizolantă, care poate fi format din 2, 3 sau 4 foi de sticlă, fereastra ta va ține zgomotul exterior la distanță, crescând confortul total, productivitatea, starea de bine și posibilitatea de relaxare, acasă sau la birou.

Siguranță sporită

Alături de izolație termică și fonică, sticla are impact și în ceea ce privește siguranța locuinței, un alt element deosebit de important, de care este bine să ținem cont atunci când alegem ferestrele pentru locuință sau spațiile de birou.

Pentru un plus de protecție, QFORT îți oferă posibilitatea să alegi sticla securizată ESG pentru ferestrele tale, care are o rezistență de până la 5 ori mai mare, față de sticla termoizolantă normală. În plus, atunci când este spartă, se va descompune în bucăți extrem de mici și deloc ascuțite, fiind sigură pentru persoanele care intră în contact cu geamul spart și mai ales pentru copii.

Comparativ cu sticla duplex laminată, care conferă și ea la rândul ei un nivel ridicat de securitate, sticla securizată ESG este caracterizată prin greutate redusă și o rezistență ridicată, atât din punct de vedere mecanic, cât și termic.

Intimitate

Un alt mod prin care sticla ne ajută să creștem calitatea vieții noastre este prin asigurarea unui nivel înalt de intimitate, dacă optezi pentru sticla ornamentală. Aceasta este o soluție optimă mai ales pentru birouri sau cabinete de avocatură, medicale, unde este necesar menținerea unui grad ridicat de intimitate. Având un factor bun de transmisie luminoasă, sticla ornament va asigura intimitatea, permițând în același timp o iluminare bună a încăperii.

Ți-am prezentat mai sus o mulțime de beneficii ale sticlei, precum și importanța acestui materiale în ceea ce privește eforturile internaționale în direcția dezvoltării sustenabile. Nu uita că și tu poți influența încălzirea globală și dezvoltarea durabilă, prin alegerile pe care le faci pentru casa ta. Noi, la QFORT, te ajuta să faci alegerile potrivite pentru casa ta. Te așteptăm în cel mai apropiat showroom QFORT!