Ai nevoie de ajutor?

De ce e atât de importantă sticla termoizolantă în alegerea ferestrelor?

Pentru că cea mai mare parte dintr-o fereastră este reprezentată de suprafața vitrată, sticla dobândește o importanță deosebită în tot ansamblul acesteia. Ea este responsabilă în mare parte pentru performanța energetică a ferestrei, cantitatea de căldură pierdută în anotimpul rece și cantitatea de căldură care intră în locuință în anotimpul cald, condensul și rezistența la intemperii.

De aceea, pentru a te asigura că faci alegeri proiectate să reziste și să te ajute să construiești acel mediu armonios la care visezi, atenția pe care o acorzi sticlei e nevoie să fie majoră.

Tipul de sticlă termoizolantă

Există numeroase opțiuni de sticlă termoizolantă astăzi pe piață, fiecare cu proprietățile sale specifice.

Spre exemplu, sticla din componența ferestrelor Stars by QFORT este produsă în cele mai moderne fabrici din Europa, de către partenerul nostru Saint-Gobain, în Franța.

În varianta standard, produsele din gamele QFORT vin echipate cu geam termoizolant LowE Clear, cu distanțieri calzi și două sau trei foi de sticlă, în funcție de produs.

Sticla LowE Clear are un aspect neutru, o transmisie luminoasă îmbunătățită și permite un aport ridicat de lumină naturală, alături de o eficiență energetică superioară.

Când alegi ferestre QFORT pentru casa sau proiectul tău, ai posibilitatea să optezi pentru acest tip de sticlă sau să alegi un altul, în funcție de obiectivele tale. Alături de sticla LowE Clear, stau sticla Super LowE Clear (cu o emisivitate super redusă, ce diminuează pierderile de căldură pe timp de iarnă), sticla Planistar Sun (care are proprietăți ce ajută la reducerea supraîncălzirii pe timp de vară și la creștere eficienței energetice pe timp de iarnă, conferind un aport generos de lumină naturală în orice anotimp), sticla Control Solar (care reduce efectul de seră din locuință pe timp de vară, menținând o eficiență energetică ridicată în orice anotimp), sticla ESG securizată, sticla duplex și sticla ornament pentru un plus de siguranță și intimitate.

Bineînțeles, în funcție de destinația clădirii și obiectivele tale, consultanții QFORT te ajută de fiecare dată să faci alegerea potrivită în materie de tipul de sticlă termoizolantă pentru ferestre și nu numai.

Câte foi de sticlă ar trebui să aibă pachetul de geam termoizolant al ferestrei?

Așa cum am văzut mai sus, elementul care generează o izolație termică superioară pentru produsele QFORT este sticla termoizolantă folosită.

În general, proprietățile de izolație termică și fonică depind de grosimea pachetului de sticlă din componența ferestrei termoizolante. Mai exact, cu cât pachetul de sticlă este mai gros, cu atât eficiența termică a ferestrei este îmbunătățită, iar confortul termic este crescut, dacă și sticla termoizolantă este una de calitate.

Grosimea uzuală a foilor de sticlă variază între 4 şi 10 mm. La QFORT, poți să combini mai multe foi de sticlă de grosimi diferite în același pachet de geam termoizolant. În acest caz, izolația fonică și termică va fi mai bună decât dacă se folosesc foi de sticlă de aceeași grosime.

De obicei, însă, atunci când alegi ferestrele termoizolante pentru casa ta, ți se pun la dispoziție pachete cu 2 foi de sticlă sau cu 3 foi de sticlă, iar întrebarea „ce să aleg?” vine natural.

Iată câteva criterii pe care să le ai în vedere în momentul în care alegi între 2 sau 3 foi de sticlă:

  • Furnizorul / producătorul de ferestre pe care l-ai ales

Așa cum spuneam mai sus, pachetul de sticlă ales poate să crească performanța energetică a ferestrei, dar face asta doar în anumite condiții, iar condiția principală este calitatea. Tipul de sticlă, profilul, feroneria, toate acestea influențează proprietățile ferestrei și pot face diferența considerabil în ceea ce privește eficiența acestora.

Spre exemplu, o fereastră ce are în componență pachet cu 2 foi de geam termoizolant de la QFORT poate avea proprietăți mai ridicate de izolație termică și fonică decât o fereastră cu 3 foi de sticlă de slabă calitate de la un alt furnizor.

Pe de altă parte, un pachet de sticlă format din 3 foi de geam termoizolant QFORT va crește considerabil proprietățile de izolație termică și fonică ale ferestrei, îmbunătățind eficiența energetică din întreaga locuință, indiferent de anotimp.

  • Zona în care locuiești

Dacă stai la un bulevard aglomerat sau ai vecini gălăgioși, pachetul cu 3 foi de sticlă este ideal pentru un confort fonic desăvârșit în locuința ta.

De asemenea, dacă locuiești într-o zonă în care diferențele de temperatură dintre vară și iarnă sunt majore, ca să asiguri o performanță termică ridicată în locuință, indiferent de anotimp, pachetele cu 3 foi de sticlă termoizolantă sunt o alegere potrivită pentru tine.

  • Bugetul

Bugetul pe care l-ai alocat pentru ferestre va influența alegerea între ferestre cu 2 sau 3 foi de sticlă termoizolantă. În principal, ferestrele care au în componență pachet de 3 foi de geam termoizolant vor avea un cost raportat la calitatea și beneficiile pe care le aduc, de cele mai multe ori, mai ridicat decât cele cu 2 foi de sticlă.

În final, dacă ai reținut faptul că, atunci când alegi ferestre termoizolante pentru casa ta, este bine să ai în vedere atât furnizorul sau producătorul, cât și tipul de sticlă termoizolantă și grosimea pachetului de geam termoizolant, precum și care e diferența între 2 sau 3 foi de sticlă, înseamnă că ne-am făcut treaba bine!

Pentru că știm cât de important este pentru tine să ai o casă sigură, confortabilă și eficientă energetic, găsim soluții și să te ajutăm să faci asta.

Te invităm în cea mai apropiată reprezentanță QFORT pentru a stabili care sunt ferestrele care îți vor îmbogăți casa pentru o lungă perioadă de timp!