Ai nevoie de ajutor?

Tema principală de design interior pentru anul 2020

Mai mulți specialiști în design interior spun că în anul 2020 tema principală de culori după care este ideal să îți decorezi casa este cea marină. Astfel, albastrul a apărut în centru atenției a tot ceea ce înseamnă design interior, de la pereți, la mobila, la uși și ferestre sau la obiecte decorative. Albastrul clasic este universal, încadrându-se frumos în orice încapere indiferent de stilul locuinței. Cu ajutorul său poți aduce o reîmprospătare locuinței tale alegând să pictezi un perete în albastru, să completezi cu o canapea albastră sau cu o simplă vază sau obiect de înfrumusețare al casei.

După cum spuneam mai sus, culorile propice în care să îți amenajezi locuința în 2020 vor fi dominate de nuanțele marine, cuprinzând culori deschise și îndrăznețe fără a lipsi însă nuanțele neutre, culorile pământului sau maro. De asemenea nu vor fi lipsite nici nuanțele care pot fi întâlnite în fauna mării și care vor putea fi folosite ca accente pentru un impact mai puternic.

În continuare îți vom prezenta câteva dintre culorile centrale în materie de design interior în 2020 alături de care nu ai cum să dai greș în amenajarea locuinței tale.

  1. Galben Nature

Fiind în ultimii trei ani vedetă în materie de tonuri și combinații care mai de care mai îndrăznețe, galbenul reușește și anul acesta să fie în centru atenției prin nuanțe mai mature inspirate în cea mai mare parte din culorile solurilor de toamnă.

  1. Cantraloupe

Este o culoare foarte populară în tendințele de design interior din 2020, reprezentând o versiune mai elegantă, mai feminină și mai fragedă a portocaliului clasic.

  1. Albastrul pur

Este cea mai recentă versiune a evoluției albastrului clasic. Aceasta culoare este mai moale decat nuanțele de cobalt din sezoanele precedente, păstrându-și totuși un suflu rece, care îi sporește ideea de contemporan și minimalist.

  1. Neo Mint

Aceasta este o altă nuanță care își spune povestea în 2020. Dacă este folosit în proporții corecte și în locuri ideale, verdele mentă se poate dovedi ca fiind un adevărat element inovator într-o cameră. Această nuanță poate da camerei tale un aer mai curat, mai diafan, fiind ideală și pentru baie sau pentru camera copilului tău. Astfel, această culoare este ideală pentru locuințele cu temă naturală.

[foogallery id=”46054″]

La QFORT îți punem la dispoziție o întreagă gama de ferestre termoizolante cu profil de aluminiu sau PVC, disponibilă într-o varietate de culori și cu ajutorul cărora vei reuși să îi oferi locuinței tale aspectul mult visat. Pe lângă ferestre, QFORT îți prezintă ușile cu provil PVC sau aluminiu, care de asemenea apar în mai multe culori și care îți vor oferi o experiență de utilizare unică.

Cât despre 2021, specialiștii în design interior spun că paleta de culori ideală după care să îți decorezi locuința este dominată de nuanța aqua. Aqua este numele unei culori aproape identice cu albastrul deschis, care vrea să exprime liniștea și relaxarea în sânul familiei, fiind o nuanță care inspiră libertate, încredere și poftă de viață. Pe lângă Aqua, experții în design interior sunt de părere că în 2021 vor fi la mare căutare și alte culori precum galben-lămâie, verde deschis, gri clasic sau roșu aprins. De asemenea, nuanța aqua a fost desemnată, de către institutul de specialitate Pantone ca fiind ideală pentru amenajarea locuinței și din punct de vedere al mobilierului și al accesoriilor. Și dacă dorești o ușă de intrare în ton cu ultimele tendințe cromatice, QFORT îți pune la dispoziție gama Baby I’m Home de uși cu profil PVC sau aluminiu, care vin într-o varietate de culori, care mai de care mai atractive.

 

Tendințe populare în 2020-2021 pentru echiparea casei

Acum că am încheiat capitolul despre culori, este timpul să vorbim și despre alte tendințe populare în 2020-2021, pentru echiparea casei.

  1. Tâmplăria termoizolantă din aluminiu

Tendințele actuale arată o orientare din ce în ce mai mare către tâmplăria din aluminiu cu geam termoizolant. Datorită design-ului modern, atractiv, a durabilității  ridicate în timp, dar și a proprietăților dovedite de înaltă eficiență energetică, gama de ferestre și uși din aluminiu de la QFORT intrunește toate aceste cerințe, și chiar mai mult și reprezintă o alegere ințeleaptă.

  1. Jaluzele venețiene

O altă tendință la modă in 2020-2021 pentru echiparea casei este reprezentată de jaluzelele venețiene. Aceste jaluzele se caracterizează prin faptul că sunt montate între foile de sticlă ale pachetului de geam termoizolant, fapt ce aduce mai multe avantaje. Pe lângă designul modern si minimalist în care sunt proiectate, aceste jaluzele nu au nevoie de întreținere fiind montate în interiorul geamului, prezentând de asemenea o durabilitate și o eficiență ridicată în timp. Pe lângă toate acestea, jaluzelele venețiene vor aduce un plus de confort în locuința ta, printr-o acționare ușoară, fie manuală sau motorizată. Datorită tuturor acestor beneficii, aceste jaluzele sunt foarte populare pentru echiparea casei, fiind soluția optimă care oferă confort, durabilitate, eficiență și stil. Aruncă o privire aici, pentru a vizualiza modele de Jaluzele Venețiene, pe care QFORT ți le pune la dispoziție prin intermediul gamei Discret.

  1. Sisteme culisante de mari dimensiuni

Printre tendințele de design interior care sunt populare în 2020-2021, se enumeră și aceste sisteme culisante de mari dimensiuni. Ceea ce face ca aceste sisteme să fie la atât de mare căutare este faptul că îți oferă o viziune mai amplă asupra mediului exterior, fiind ideale pentru balcon sau terasă. Un alt aspect pozitiv al acestor sisteme este faptul că prezintă posibilitatea de a fi încastrate în podea sau pereți, deschiderea facandu-se prin simpla glisare, economisind astfel și spațiu în locuința ta. La QFORT, îți punem la dispoziție o intreaga gamă de sisteme culisante din aluminiu caracterizate de performanță ridicată în timp și rezistență impotriva itemperiilor.

  1. Case inteligente

În 2020-2021 mai este popular și conceptul de “casă inteligentă”, care constă mai exact în automatizarea locuinței cu scopul principal de a ridica nivelul de confort și siguranță al consumatorilor. Prin automatizarea locuinței se înțelege controlul de la distanță al electronicelor din casă prin intermediul unei telecomenzi sau al unei aplicații de pe telefonul mobil. Din acest punct de vedere tot mai mulți oameni își doresc o casă inteligentă care să le sporească nivelul de trai.

  1. Case eficiente energetic

Poate cel mai întâlnit concept din ultimul timp în momentul construirii sau achiziționării unei locuințe este să fie cât mai eficientă energetic. Eficiența energetică are în prim plan protecția mediului înconjurător. Cu cât se consumă mai puțină energie, cu atât emisiile de carbon sunt reduse, iar poluarea este diminuată.Pentru ca o locuință să fie cât mai eficientă energetic, trebuie ținut cont de mai mulți factori printre care: materialele folosite în construcția casei, gradul de izolație al acesteia, calitatea ușilor și ferestrelor. Ușile și ferestrele sunt foarte importante când vine vorba de eficiența energetică, dacă nu sunt alese cum trebuie acestea pot rezulta pierderi mari de caldura și implicit costuri mai mari. De aceea este important să alegi pentru locuința ta uși și ferestre care sa aiba coeficientul de izolație termică cât mai bun. Prin intermediul gamelor Baby I’m Home și Stars by QFORT îți punem la dispoziție uși si ferestre din PVC sau aluminiu, proiectate să reziste și create după cele mai înalte standarde.

Așadar, dacă ești pe cale să îți renovezi locuința, ține cont de cele enunțate mai sus. În felul acesta vei avea o casa echipată după ultimele tendințe în materie de design interior și care va transmite o perspectivă cu totul nouă tuturor celor care îți calcă pragul.