O retrospectivă a alegerilor tale în materie de tâmplărie termoizolantă în 2023

vineri / decembrie 1, 2023

2023 a fost un an marcat de schimbări, oportunități și inovație în ceea ce privește alegerile românilor în materie de tâmplărie termoizolantă. Noi reglementări și direcții de sustenabilitate ne-au forțat să ne gândim la soluții proiectate să reziste și să eficientizeze consumul resurselor, iar ce era considerat odată un trend sau o tendință a devenit o necesitate.

Pe măsură ce anul se apropie de final, perioada retrospectivelor, analizelor, planurilor de viitor și îmbunătățirilor ia amploare.

Poate vrei ca în 2024 să îți construiești casa visurilor sau ți-ai propus să începi un proiect amplu de renovare pentru un plus de confort și siguranță. Poate chiar ai început un astfel de proces și vrei să te asiguri că ai făcut alegerile potrivite pentru construcția și echiparea locuinței tale. Oricare ar fi planurile tale pentru perioada ce urmează, în continuare ne-am propus să îți aducem în față cele mai populare opțiuni în materie de tâmplărie termoizolantă.

Un interes tot mai crescut pentru eficientizare energetică și sustenabilitate

Noile standarde nZEB ne obligă să construim clădiri cu un consum de energie aproape zero. Pentru a ajunge la asemenea performanțe, ferestrele și ușile au un rol esențial, prin proprietățile lor de izolație termică.

Proprietarii au înțeles acest lucru, iar anul acesta alegerile ferestrelor potrivite au avut în vedere criteriul performanței termice mai mult decât oricând. De la pachetele de sticlă termoizolantă, până la tipul profilelor din PVC și Aluminiu și feronerie, toate au o importantă deosebită.

Tot la capitolul sustenabilitate și eficientizare a resurselor intră și durabilitatea tâmplăriei termoizolante, interesul pentru produse proiectate să reziste cât mai mult în timp fiind extrem de ridicat și anul acesta.

Suprafețe vitrate cât mai mari

O tendință în creștere care combină performanțele de izolație termică, nevoia de lumină naturală și dorința de a îndeplini criteriile estetice moderne și minimaliste stă în alegerea ușilor culisante din PVC și Aluminiu și a sistemelor culisante minimaliste de mari dimensiuni.

Tot mai mulți proprietari și constructori optează în proiectelor lor pentru adevărați pereți de sticlă, realizați cu sistemele culisante de mari dimensiuni.  În lipsa acestora, se acordă o atenție sporită mărimii ferestrelor și suprafețelor vitrate cât mai mari.

Beneficiile luminii naturale din belșug, conexiunea cu natura și designul modern sunt cele ce susțin aceste alegeri.

Cercevele ascunse pentru ferestre

Tot pentru a îndeplini cerința de suprafață vitrată cât mai mare, dar și pentru a satisface standardele designului modern, tot mai mulți au ales ferestre termoizolante din Aluminiu cu cercevele ascunse, cum sunt cele din gama 5Stars View by QFORT.

Cu un design elegant și minimalist și o suprafață vitrată de până la 85%, ferestrele 5Stars View au cercevele care nu sunt vizibile din exterior și multiple posibilități de personalizare.

Balamale ascunse

Designul minimalist este susținut și de alegerile de ferestre cu balamale ascunse, o inovație care permite oricui să își regăsească stilul personal.

Gama Arrogance by QFORT oferă opțional această posibilitate de echipare cu balamale ascunse, pe lângă proprietățile excelente de izolație termică și fonică și un aport generos de lumină naturală datorită suprafeței vitrate mari.

Ferestre în nuanțe de lemn

Lemnul conferă „căldură” și naturalețe interioarelor, acesta fiind și unul dintre motivele pentru care anul curent a fost dominat de alegerea nuanțelor vibrante de lemn pentru profilele PVC și Aluminiu ale ferestrelor termoizolante și ale ușilor culisante.

În paletarul de culori QFORT clienții noștri găsesc o varietate de opțiuni care să îndeplinească această dorință și să ofere spațiilor autenticitate și familiaritate.

Vopsire bicoloră a profilelor

Până nu de mult, atunci când alegeai culoarea profilelor pentru ferestrele casei trebuia să te gândești în două direcții: să se potrivească atât cu fațada casei, cât și cu mobilierul și designului interior la care te-ai gândit, iar asta nu era tocmai ușor de făcut.

Inovația în ceea ce privește tehnicile profesionale de vopsire a profilelor ferestrelor ne permite astăzi să vopsim bicolor profilele din Aluminiu, o nuanță pentru exterior și o altă nuanță, complet diferită, pentru interior. Opțiunea a fost primită cu mare bucurie de toți cei care ne-au trecut pragul, devenind un nou trend în materie de design.

Sustenabilitatea, eficiența energetică, designul minimalist, ferestre cât mai mari, lumină naturală din belșug și inovații în materie de estetică – acestea sunt cuvintele cheie care au dominat alegerile de tâmplărie termoizolantă din ultima perioadă și care se vor menține și în anul următor.

Dacă vrei să te asiguri că faci alegeri proiectate să reziste pentru viitoarele tale proiecte, te invităm în cea mai apropiată reprezentanță QFORT să le discutăm și să le personalizăm împreună!