Sfaturi utile pentru curățenia de primăvară și întreținerea ferestrelor

vineri / aprilie 15, 2022

Curățenia de primăvară a transformat necesitatea de a ne reorganiza spațiul din locuință într-o tradiție și pe bună dreptate: primăvara este cel mai bun moment pentru a oferi un suflu nou și proaspăt locuinței noastre.

Deși majoritatea românilor încep curățenia de primăvară înaintea Sărbătorilor Pascale, momentul ideal trebuie să țină cont de evoluția temperaturilor. Astfel, este mult mai eficient să te apuci de curățenie în luna martie, când temperaturile sunt încă reci spre moderate.

În continuare îți vom prezenta câteva sfaturi utile pentru a eficientiza procesul curățeniei de primăvară în casa ta!

Care sunt etapele curățeniei de primăvară?

  1. Începe cu încăperile în care ai mai mult de lucru

De obicei, când avem o listă lungă de lucruri de făcut, avem tendința să ne apucăm de cele mai ușoare, procrastinând astfel momentul când vom face activitățile pe care le percepem a fi dificile. Este bine să nu lăsăm asta să se întâmple atunci când ne apucăm de curățenia de primăvară. Începe cu acele camere unde ai mai mult de lucru, cum ar fi baia, bucătăria sau debaraua. Astfel munca ta va deveni din ce în ce mai ușoară, pe măsură ce avansezi.

  1. Începe de sus în jos

Un alt sfat care te va ajuta să faci întreaga activitate mai rapidă și mai ușoară este să începi curățenia de sus în jos. Asta înseamnă să te ocupi de tavan, lustre, dulapuri, sertare, debara, tâmplărie, perdele și draperii, apoi să treci la celelalte elemente.

  1. Acordă o atenție deosebită ferestrelor și ușilor

Ferestrele și ușile din casa ta au nevoie de întreținere periodică pentru a rezista cât mai mult în timp, iar curățenia de primăvară este o ocazie excelentă pentru a te ocupa de acestea.

În primul rând, este important să alegi produsele potrivite pentru curățarea ferestrelor și ușilor ținând cont de materialul din care sunt fabricate acestea, și să eviți substanțele chimice dăunătoare care ar putea să ducă la degradare.

Când vine vorba de ferestre este bine să ai grijă de fiecare componentă a acestora, de la feronerie, la profilele din PVC și aluminiu, garniturile și sticla termoizolantă. Acest lucru se aplică și la ușa de intrare și te ajută să te bucuri cât mai mult timp de investiția făcută.

Pentru ferestrele QFORT este recomandat să folosești kit-ul complet de întreținere și curățire a tâmplăriei din PVC și aluminiu special creat ținând cont de specificațiile produselor noastre și de nevoile clienților noștri. Acesta conține: spray cu ulei pentru feronerie, soluție pentru curățarea profilelor din PVC/ șervețele speciale pentru curățarea profilelor din aluminiu și soluție pentru garnituri.

Draperiile și perdelele sau jaluzele?

Draperiile și perdelele pot fi o provocare atunci când te apuci de curățenie generală. Trebuie să te chinui să le dai jos de la geamuri, să le duci la spălat, apoi să le calci și să le prinzi înapoi la ferestre. Poate părea o muncă interminabilă și costisitoare din punct de vedere al timpului.

Dacă nu vrei să îți bați capul cu astfel de probleme, poți aduce o îmbunătățire semnificativă în casa ta, optând pentru jaluzele venețiene. Acestea sunt instalate între foile de sticlă termoizolantă ale ferestrei, drept urmare necesită zero întreținere. În plus, sunt o soluție modernă și minimalistă, care crește confortul casei tale, fiind și foarte ușor de utilizat, fie că alegi acționarea manuală sau motorizată. Aruncă o privire peste gama Discret by QFORT!

  1. Conectează-te cu natura

Conectarea cu natura este întotdeauna o idee bună, mai ales primăvara, când întreaga natură se trezește la viață. Dacă ai plante în locuință, ai grijă să le cureți și pe ele și să le îngrijești, eliminând frunzele uscate.

Dacă nu ai încă plante, îți recomandăm să alegi câteva. Vor da un suflu de prospețime locuinței tale.

Conexiunea cu natura se poate obține și prin intermediul ferestrelor de mari dimensiuni sau a sistemelor de uși culisante prin care poți crea un adevărat perete de sticlă între interior și exterior.

Dincolo de toate acestea, acordă o atenție deosebită și caloriferelor, mobilierului, covoarelor, tavanului. Nu uita de rearanjarea șifonierului. Încetul cu încetul hainele de iarnă vor fi înlocuite de cele subțiri, odată cu creșterea temperaturilor.

Sperăm să te ajute sfaturile de mai sus. Echipa QFORT îți urează o primăvară frumoasă și spor la curățenie! Dacă în procesul de curățire îți dai seama că ferestrele, ușile sau sistemele de umbrire din casa ta trebuie înlocuite, te așteptăm cu drag în cea mai apropiată reprezentanță!