5 motive pentru care să alegi sistemele culisante din aluminiu QFORT, nu simple uși culisante

luni / august 9, 2021

Cu cât viața cotidiană devine mai aglomerată, cu atât ne dorim mai mult să ne petrecem timpul liber în spații deschise, în liniște, de obicei în preajma locuinței, pe terasa pe care o amenajăm cu atâta grijă, astfel încât să ne satisfacă nevoile de relaxare.

În acest context, popularitatea sistemelor culisante din aluminiu, pe care le mai găsești și sub denumirea de „uși glisante din sticlă cu profil de aluminiu” sau „uși culisante din aluminiu”, crește de la an la an, integrându-se perfect în sfera criteriilor de alegere ale omului modern.

 

De ce ne plac atât de mult sistemele culisante din aluminiu?

Pe lângă avantajul estetic și ușurința cu care pot fi incluse în orice design arhitectural, atât de interior, cât și de exterior, sistemele culisante din aluminiu au anumite beneficii cheie, care ne fac viața mai frumoasă și mai confortabilă, pentru o perioadă îndelungată de timp, adăugând valoare oricărui spațiu. Sistemele culisante Paysage by QFORT, nu sunt simple uși culisante, utilizate pentru trecerile către balcon sau terasă.

Noi, la QFORT, ne concentrăm de peste 20 de ani pe a crește valoarea locuinței tale prin tâmplărie termoizolantă proiectată să reziste, aceasta fiind ideea care a stat la baza gamei de sisteme culisante Paysage by QFORT, despre care vom vorbi în continuare.

Mai jos sunt doar câteva dintre motivele pentru care să alegi sistemele  Paysage by QFORT, în locul clasicelor uși culisante.

  1. Lumină naturală din belșug

Cât de importantă este lumina naturală din locuința ta? Extrem de importantă și cel mai probabil știi deja asta.

Lumina naturală are avantaje incontestabile asupra stării de sănătate, stării de spirit, productivității și nivelului nostru de energie. Din acest motiv este extrem de important să știm cum să o maximizăm, astfel încât să ne bucurăm din plin de beneficiile ei.

Sistemele culisante din aluminiu din gama Paysage by QFORT îți vor lăsa casa să fie inundată de lumina naturală, datorită suprafeței din sticlă termoizolantă de cea mai bună calitate.

  1. Îmbinarea armonioasă a spațiului exterior cu cel interior

Sistemele culisante sunt soluția ideală și la îndemână pentru a conecta spațiile interioare, precum livingul sau bucătăria, cu spațiile exterioare, precum grădina sau terasa casei tale.

În mod normal, distanța fizică dintre cele două tipuri de spații întărește percepția de separare a celor două medii. Ceea ce sistemele culisante fac foarte bine este să limiteze această barieră, transformând astfel terasa sau grădina ta în parte integrantă a locuinței.

În acest fel, ai o vizibilitate foarte bună către exterior, alături de iluzia unui spațiu extins și ești mereu conectat cu exteriorul pe care l-ai conturat în jurul casei tale. Spre deosebire de clasicele uși culisante, sistemele  Paysage by QFORT au un design minimalist pentru a face în mod natural trecere între interior și exterior.

  1. Suprafețe vitrate de mari dimensiuni

Un avantaj unic al sistemelor culisante QFORT este acela că permit suprafețe vitrate de mari dimensiuni, oferind în acest fel o perspectivă generoasă asupra exteriorului, multă lumină naturală și o senzație generală de libertate și siguranță.

În combinație cu avantajul deschiderilor de mari dimensiuni, gama Paysage by QFORT oferă și beneficiul unui spațiu minim necesar pentru manevrare și utilizare, datorită funcționalităților specifice fiecărei categorii de produs în parte. Astfel nu mai trebuie să îți faci griji pentru spațiul ocupat în locuință de ușile culisante.

Spre exemplu, la sistemele culisante cu ridicare 7Stars și 6Stars, cerceveaua activă se va culisa paralele cu cerceveaua fixă, ocupând puțin spațiu. Culisantele 4Stars și 5Stars se pot glisa în interiorul peretelui, prin funcția de galandaj, conferind astfel o deschidere cât mai mare și o economie importantă de spațiu.

Sistemul de tip armonică BiFold permite compoziții de până la 5 elemente vitrate pliabile la deschiderea exterioară și interioară, permițând o rulare fină și ocupând astfel un minim de spațiu. Acest fapt face sistemele de tip armonică BiFold din gama Paysage by QFORT să fie ideale pentru închiderea teraselor sau a balcoanelor rezidențiale, delimitarea zonelor de agrement și multe alte proiecte.

  1. Manevrare facilă și silențioasă

Ușurința în manevrare și silențiozitatea reprezintă elemente care nu pot lipsi din ecuația unui sistem culisant menit să îți facă viața mai ușoară și mai confortabilă.

Gama Paysage by QFORT vine cu sisteme culisante care permit o manevrare extrem de facilă, trecerea din interior către exterior și invers fiind realizată fără efort și fără zgomot, exact așa cum ar trebui să fie.

  1. Nivel optim de aerisire a locuinței tale

Ți s-a întâmplat să nu poți să adormi la ore rezonabile, mai ales vara, când temperatura este mai ridicată? Primul lucru pe care ți-l va recomanda medicul va fi să aerisești foarte bine locuința înainte de somn.

La fel ca și nivelul de lumină naturală din locuința ta, gradul de aerisire al încăperilor este deosebit de important pentru sănătatea și confortul tau.

Sistemele culisante din aluminiu din gama Paysage by QFORT îți permit să aerisești la nivel optim încăperile, astfel încât să te poți bucura de aer proaspăt și somn odihnitor.

Pe lângă toate acestea, să nu uităm de beneficiile generale care definesc întreaga gamă de tâmplărie termoizolantă din aluminiu QFORT: design modern și elegant, durabilitate superioară (proiectat să reziste), eficiență energetică prin proprietăți ridicate de izolație termică, izolație fonică superioară și etanșare optimă indiferent de vreme.

Acum când știi atât de multe despre ușile culisante, îți rămâne doar să găsești cea mai bună variantă pentru tine din cele disponibile pe piață. Dacă ai și alte întrebări, îți recomandăm să cauți cea mai apropiată reprezentanță QFORT și să ne vizitezi. Vei găsi la noi nu doar sistemele culisante despre care tot ți-am vorbit astăzi, dar și sfaturi și asistență de la consultanții noștri dedicați!

Spor la alegeri proiectate să reziste pentru casa ta!