Bursele Olympia: QFORT răsplătește performanța și excelența în educație

sâmbătă / iunie 22, 2019

Noi, la QFORT, punem mare preț pe educație, iar prin acțiunile noastre de responsabilitate socială încercăm să ne implicăm cât mai mult în acest domeniu. De ce? Deoarece credem cu tărie că viitorul nostru, ca și comunitate, stă în mâinile micilor învățăcei, elevi și studenți, precum și ale profesorilor care îi ghidează pe aceștia pe calea cunoașterii.

Din dorința de a susține performanța și excelența în orice domeniu, precum și pentru a oferi o șansă la educație copiilor mai puțin norocoși din județul Dolj, s-a născut în anul 2006 programul „Bursele Olympia”.

Prima noastră acțiune pe acest drum a fost premierea elevilor de la Colegiul Național Carol I din Craiova, care au obținut premii (locul I, II și III) la Olimpiadele Naționale. A urmat apoi extinderea programului un an mai târziu, prin răsplătirea performanțelor tuturor elevilor de liceu din județul Dolj cu rezultate semnificative la Olimpiadele Naționale (locul I, II, III), cărora le-au fost acordate burse de merit lunare pentru o perioadă de 12 luni.

Din anul 2008, programul se adresează tuturor elevilor de liceu și gimnaziu cu rezultate deosebite la olimpiade și concursuri, precum și profesorilor îndrumători ai acestora. Spre bucuria noastră, numărul premiilor obținute de elevii doljeni la concursurile naționale și internaționale a crescut de la an la an, la fel și numărul burselor acordate prin programul Bursele Olympia.

Dacă în anul 2017 aveam la nivel județean 124 de premii obținute și un total de 326 de burse acordate, în 2018 numărul premiilor a crescut la 160, iar cel al burselor acordate la 364.


 
Anul acesta, pe data de 22 iunie 2019, am fost încântați să organizăm încă o dată evenimentul pentru decernarea „Burselor Olympia”, celebrând astfel 12 ani de existență a programului. 12 ani în care am reușit să aducem zâmbete, bucurie și motivație în rândul celor mai performanți elevi și profesori din județul Dolj.

Evenimentul a avut loc în cadrul Universității din Craiova, în Aula „Mihai I al României”, fiind organizat de echipa QFORT.

Am avut lângă noi pe parcursul evenimentului elevi din 37 de unități de învățământ, atât din Craiova, cât și din afara orașului, în total 331 de copii cu rezultate excelente la învățătură, alături de 149 de profesori îndrumători. Printre profesorii îndrumători s-a regăsit și domnul Marius Nicoli, profesor de informatică la Colegiul Național „Frații Buzești”, care a fost răsplătit cu o bursă viageră de 5000 lei pentru performanțele elevilor săi, care au obținut premii importante la concursuri naționale și internaționale.

Numărul total de burse acordate prin intermediul programului „Bursele Olympia” a ajuns la 480 în anul 2019, bugetul investit în această acțiune fiind cu peste 50% mai mare comparativ cu anul precedent.

Implicarea QFORT în educație este extinsă și la nivel universitar, prin participarea activă la Forumul Carierei, organizat anual în cadrul Universității din Craiova. Prin intermediul acestui eveniment oferim posibilitatea studenților de a beneficia de experiența desfășurării activității profesionale în cadrul unui mediu de lucru plăcut, competitiv, în permanentă dezvoltare și evoluție, prin oportunități de carieră în cadrul companiei noastre.

Prin implicarea noastră în educație dorim să susținem și să motivăm fiecare persoană dornică de evoluție și autodepășire, acestea fiind motoarele ce alimentează performanța. Facem asta zilnic cu fiecare persoană ce se hotărăște să se alăture echipei noastre, cu fiecare student ce decide să aplice pentru un stagiu de practică la noi, cu fiecare bursă pe care o acordăm în cadrul programului „Bursele Olympia”.