Ce înseamnă automatizarea locuinței și cum poți avea și tu o casă inteligentă

vineri / noiembrie 20, 2020

“Trăim într-o epocă tehnologică.” Asta este lucrul pe care îl auzim cel mai des din toate colțurile și din toate domeniile de activitate, nu? La urma urmei așa și este. Totul a devenit tehnologizat în ziua de azi, de la telefoane smart, la televizoare și electrocasnice inteligente și lista poate continua. Odată cu acest avans tehnologic, pe piață a început să fie tot mai popular conceptul de casa inteligentă.

Probabil te vei întreba “Cum adică o casa inteligentă?”. Ei bine, casa în sine nu este inteligentă! Acesteia i se atribuie statutul de Casă Smart, datorită dotărilor pe care le are. Astfel, o casă poate deveni smart atunci când este dotată cu electrocasnice, becuri, ferestre și uși care pot fi controlate din simpla acționare a telefonului mobil sau a laptopului. Chiar daca pare un concept futurist, prima idee de casă inteligentă datează încă de acum 100 de ani.  În 1920 s-au pus bazele primei idei de Smart House pentru a ușura viețile oamenilor.

Astfel, în cele ce urmează îți vom prezenta avantajele conceptului de casa inteligenta.

 

Care sunt avantajele unei case inteligente

  1. Economisești timp

Fiind în ultimii trei ani vedetă în materie de tonuri și combinații care mai de care mai îndrăznețe, galbenul reușește și anul acesta să fie în centru atenției prin nuanțe mai mature inspirate în cea mai mare parte din culorile solurilor de toamnă.

  1. Confort sporit

Este o culoare foarte populară în tendințele de design interior din 2020, reprezentând o versiune mai elegantă, mai feminină și mai fragedă a portocaliului clasic.

  1. Nivel mai inalt de securitate

Este cea mai recentă versiune a evoluției albastrului clasic. Aceasta culoare este mai moale decat nuanțele de cobalt din sezoanele precedente, păstrându-și totuși un suflu rece, care îi sporește ideea de contemporan și minimalist.

  1. Economisesti bani

Aceasta este o altă nuanță care își spune povestea în 2020. Dacă este folosit în proporții corecte și în locuri ideale, verdele mentă se poate dovedi ca fiind un adevărat element inovator într-o cameră. Această nuanță poate da camerei tale un aer mai curat, mai diafan, fiind ideală și pentru baie sau pentru camera copilului tău. Astfel, această culoare este ideală pentru locuințele cu temă naturală.

  1. Protejezi mediul înconjurător

Aceasta este o altă nuanță care își spune povestea în 2020. Dacă este folosit în proporții corecte și în locuri ideale, verdele mentă se poate dovedi ca fiind un adevărat element inovator într-o cameră. Această nuanță poate da camerei tale un aer mai curat, mai diafan, fiind ideală și pentru baie sau pentru camera copilului tău. Astfel, această culoare este ideală pentru locuințele cu temă naturală.

 

Somfy și QFORT îți fac casa inteligentă!

La QFORT îți facem casa inteligentă! Partenerii noștri de la Somfy au grijă ca locuința ta să fie dotată cu sisteme proiectate după ultimele standarde în materie de Smart House.

Somfy este o companie internațională prezentă de peste 11 ani în România și de 50 de ani în lume, oferind soluții complete pentru automatizarea locuinței, cu scopul principal de a ridica nivelul de confort și siguranță al consumatorilor.

În ceea ce privește automatizarea ușilor și a ferestrelor în domeniul locuințelor și a firmelor de construcții, Somfy a devenit lider mondial cu peste 100 de milioane de motoare vândute în întreaga lume.

Somfy îți pune la dispoziție sisteme smart pentru uși de intrare, ferestre, rulouri și jaluzele, ecrane exterioare, iluminat, încălzire, porți, uși de garaj, camere de luat vederi, alarme. Toate acestea pentru a oferi o experiență de utilizare plăcută și un confort sporit pentru tine și familia ta.

 

Automatizarea locuinței cu QFORT

Printre produsele din gama QFORT care pot fi controlate prin intermediul tehnologiei Smart fără fir se numără rulourile și jaluzele venețiene.

Jaluzelele Venețiene sunt montate între foile de sticlă ale geamului termoizolant și reprezintă cea mai modernă soluție de umbrire a locuinței recomandată de arhitecți și ingineri proiectanți. Jaluzelele venețiene sunt caracterizate de calitate si durabilitate excelente, dar și de un confort ridicat generat, întrucât fiind montate între foile de geam termoizolant nu necesită îngrijire. În plus, pentru a crește confortul în manevrare și utilizare, poți opta pentru acționare motorizată.

De asemenea, la QFORT avem și rulouri pentru ferestre  ce fac parte din gama Discret by QFORT. Aceste rulori sunt caracterizate de durabilitatea crescută în timp și o funcționalitate ridicată. Totodată sunt ideale pentru a oferi un plus de intimitate și a reduce efectul de seră prezent în locuințe pe timp de vară.

Poți opta pentru acționarea manuală a acestor rulouri sau motorizată. Alegând acționarea motorizată, nivelul tău de confort din interiorul locuinței va crește, iar casa ta va beneficia de dotări de ultimă generație. Pentru un plus de siguranță, rulourile electrice pot fi programate să se ridice și să coboare la anumite intervale orare, pentru a simula prezența în casă.

 
În plus față de sistemele de umbrire de ultimă generație din gama Discret by QFORT, poți câștiga mai mult confort și mai multă siguranță cu ajutorul sistemelor electronice de acces disponibile pentru ușile de intrare. Există două variante de astfel de sisteme: sistem de scanare a amprentelor și tastatură cu cod. Acestea se pot configura fie cu ajutorul unui panou de control, fie direct de pe telefon, prin Bluetooth, prin intermediul unei aplicații.

Avantajele principale ale acestor sisteme de acces consta în posibilitatea de acces fără cheie (poți deschide ușa chiar dacă ai pierdut cheia sau ai uitat-o în locuință), precum și posibilitatea de a memora până la 99 de amprente sau coduri de acces.

Prin urmare, ai la dispoziție un întreg arsenal tehnologic menit să îți facă viața mai ușoară.

Nu mai rămâne decât să profiți de avantajele pe care tehnologia ți le oferă, automatizându-ți locuința cu produse proiectate să reziste!

Sistem electronic de acces pe baza de cod

Tastaturi – acces pe baza de cod

Sistem de acces cu scanare a amprentelor

Sistem de scanare a amprentelor