Cum alegi culoarea potrivită pentru tâmplăria termoizolantă din casa ta?

joi / iulie 1, 2021

Dacă îți construiești casa visurilor sau ești într-un proces de renovare și modernizare a casei tale, cel mai probabil subiectul tâmplăriei termoizolante îți dă bătăi de cap.

Ce tip de ferestre să aleg, de unde iau ușa de intrare, ce culoare ar trebui să aibă tâmplăria, de unde știu că fac alegerea potrivită…și multe alte întrebări, al căror răspunsuri necesită timp și știm că timp nu prea ai…

 

Înainte de toate, trebuie să fii atent de unde îți achiziționezi tâmplăria termoizolantă. De ce?

Pentru că atunci când vine vorba de alegerea furnizorului, din lipsă de timp și informații, este posibil să cazi în capcana „termopanelor”, pe care le găsești pe toate drumurile și pe care le alege majoritatea. Pentru a evita problemele pe termen lung, în primul rând îți recomandăm să vezi care este diferența dintre „termopane” și ferestre din PVC cu geam termoizolant cu adevărat calitative și cum alegi furnizorul de tâmplărie potrivit. Am scris un articol pe blog despre acest subiect, pe care îl găsești AICI.

După ce ai ales furnizorul și ai stabilit cu el ce tip de ferestre îți dorești (din PVC, placate cu aluminiu sau din aluminiu, cu două sau trei foi de sticlă termoizolantă, etc.) și ce uși vei alege, urmează întrebarea legată de culoarea tâmplăriei din casa ta. Despre acest subiect îți vorbim în continuare!

 

De ce aspecte ar trebui să ții cont atunci când alegi culoarea tâmplăriei?

Când vorbim despre tâmplăria casei tale ne referim la ferestrele și ușile pe care le vei monta sau înlocui, după caz.

Dacă în urmă cu ceva timp era simplu să alegi culoarea, datorită faptului că opțiunile erau limitate și  majoritatea oamenilor alegeau tâmplărie în clasicele culori maro sau alb, astăzi ai o diversitate de opțiuni. Și cu cât cresc opțiunile, cu atât crește și dificultatea de a alege, nu?

Bineînțeles, cele mai populare culori pentru tâmplărie, alese de majoritatea proprietarilor de case, au rămas cele clasice: gri, negru, maro și crem. Dar de ce să rămâi la clasic, când poți să oferi un plus de personalitate locuinței tale, alegând din zeci de nuanțe moderne de culori, atât pentru uși, cât și pentru ferestre?

Hai să vedem în continuare de ce aspecte ar trebui să ții cont atunci când alegi culoarea tâmplăriei din casa ta!

  1. Dimensiunea ferestrelor

Un prim aspect pe care este bine să îl iei în calcul atunci când alegi culoarea ferestrelor termoizolante este reprezentat de mărimea acestora.

O nuanță deschisă pentru ferestrele de dimensiuni mici, le va face să pară mai mari la exterior, în timp ce la interior ajută la crearea senzației de spațiu mai luminos și mai primitor. În schimb, ferestrele de dimensiuni obișnuite sau mari vor putea fi încadrate în profile de orice culoare, atât închise (negru, maroniu închis), cât și mai deschise.

  1. Zona și amplasarea locuinței tale

În zonele cu temperaturi ridicate, dacă locuința ta este expusă constant la soare, recomandat ar fi să alegi ferestre în culori deschise, precum alb sau crem. Aici trebuie să fii atent la calitatea tâmplăriei alese, întrucât, dacă optezi pentru tâmplărie la un preț mai mic și mai slabă calitativ, în timp, aceasta are tendința să se decoloreze și să se deformeze.

  1. Ce culori ai ales pentru acoperișul și fațada casei tale?

Pentru a obține acea armonie coloristică la nivelul întregii locuințe, ar fi bine să alegi pentru tâmplăria din casa ta o culoare care să se asorteze foarte bine cu acoperișul casei și cu fațada.

Culoarea acoperișului, de obicei, este aleasă în funcție de zona în care este amplasată locuința, astfel încât să se încadreze în cadrul natural. Dacă stai în zonă de munte sau aproape de pădure, probabil vei alege pentru acoperișul tău culori precum verde, gri antracit, maro sau alte nunațe închise. De cealaltă parte, dacă locuința este într-o zonă mai călduroasă, este recomandat să alegi culori deschise, care reflectă mai bine razele solare.

Culoarea fațadei trebuie să urmeze același principiu de integrare în cadrul natural la fel ca și în cazul acoperișului, fiind în același timp în armonie cu acesta.

După ce ai stabilit clar care vor fi culorile pentru cele două elemente structurale ale casei tale, poți foarte ușor să identifici culoarea potrivită pentru ușa de intrare și pentru ferestre, ținând cont de faptul că acestea trebuie să fie în armonie cu restul designului exterior al casei.

Ușa de intrare trebuie să contrasteze, de obicei, cu fațada, pentru a ieși în evidență. Mai multe despre cum să alegi culoarea potrivită pentru ușa de intrare am scris AICI.

În ceea ce privește ferestrele, dacă acoperișul este verde, iar fațada este în nuanță galben solar, poți foarte ușor alege ferestre gri deschis, alb sau alte nuanțe deschise, neutre.

  1. Paleta coloristică din interiorul locuinței

Culoarea ușilor și ferestrelor din casa ta ar trebui să fie în armonie și cu pereții, parchetul și celelalte elemente de design interior pe care le vei integra în fiecare încăpere.

De multe ori se întâmplă să existe diferențe între nuanțele folosite la exterior, pentru fațadă și acoperiș și designul interior la care te-ai gândit. Dacă treci prin asta este bine să știi că nu ai de ce să îți faci griji. Ai posibilitatea de a alege fie aceeași culoare a profilului, atât pentru exteriorul ferestrei, cât și pentru interiorul acesteia, fie culori diferite interior-exterior.

  1. Care este stilul arhitectural al casei tale?

Dacă ești adeptul stilului clasic, poți opta pentru tâmplărie în culori deschise, discrete, inspirate de cele mai multe ori din natură, mai ales în cazul ușii de intrare. Poți opta pentru nuanțe de bej, alb, crem, maro deschis.

Pentru stilul modern, nuanțe de stejar auriu, gri antracit sau maro închis sunt preferatele specialiștilor în design interior.

Dacă îți dorești să conferi un aer minimalist casei tale, poți opta pentru culori închise și intense precum negru, gri închis, culori metalice, albastru închis și multe alte nuanțe.

Stilului minimalist i se vor potrivi de minune ferestrele termoizolante din PVC placate cu aluminiu sau ferestrele cu profil din aluminiu, alături de ușile de intrare din aluminiu și sistemele culisante din același material. Și aici vei avea o gamă variată de culori pe care le poți adapta în funcție de stilul și preferințele tale.

Atât ferestrele termoizolante din PVC și aluminiu din gama Stars by QFORT, cât și ușile de intrare Baby I’m Home! by QFORT îți pun la dispoziție o varietate de culori atât clasice, cât și moderne, care te vor ajuta să creezi exact ambientul pe care îl dorești în locuința ta, atât la exterior, cât și la interior.

Noi îți recomandăm să studiezi paleta noastră de culori, atât online, cât și în orice showroom QFORT și să ai curajul să ieși din tipare, alegând pentru tâmplăria ta culori care să confere un plus de personalitate spațiului în care locuiești.

că ai înțeles cât de multe beneficii îți aduc jaluzelele venețiene cu acționare motorizată, te invităm să arunci o privire peste opțiunile disponibile în gama Discret by QFORT și să o alegi pe cea care este mai potrivită pentru nevoile tale.

Noi îți rămânem aproape și te așteptăm cu drag în cea mai apropiată reprezentanță QFORT pentru sfaturi și soluții personalizate!

Spor la alegeri proiectate să reziste pentru casa ta!