Cum să îți pregătești casa pentru anotimpul rece, pornind de la ferestre

marți / decembrie 5, 2023

Pentru a te asigura că ai parte de confort deplin în locuința ta pe parcursul iernii, pregătirile ar trebui să înceapă chiar de pe acum. Și, bineînțeles, atunci când ne gândim la confort, ne gândim la căldură și eficiență termică, deci luăm în calcul automat tâmplăria termoizolantă din locuință. Nu de alta, dar știm deja că aceasta este responsabilă pentru pierderi mari de căldură și, în consecință, pentru facturile mai mari pe timp de iarnă. În continuare punctăm elemente importante pe care ar fi bine să le iei în calcul pentru pregătirea casei tale în sezonul rece.

Începe cu ferestrele!

Așa cum spuneam mai sus, când vorbim despre pregătirea casei pentru iarnă, vorbim despre eficiență energetică, deci și despre ferestre.

Echiparea casei cu ferestre termoizolante din PVC sau Aluminiu care au proprietăți superioare de izolație termică a depășit stadiul de tendință în materie de construcție. Astăzi, este o necesitate să ai ferestre de calitate, dacă îți dorești un confort ridicat în locuință în orice anotimp și, mai ales facturi mai mici pentru încălzirea acesteia pe timp de iarnă.

Primul pas în pregătirea casei pentru iarnă este deci verificarea ferestrelor. Acestea ar trebui să asigure o etanșeitate optimă și să fie montate și reglate corespunzător pentru anotimpul rece. Există profesioniști care se ocupă de verificarea și reglajul tâmplăriei termoizolante și care te pot ajuta.

Este o idee bună să înlocuiești ferestrele iarna?

Ce faci, însă, dacă după verificarea tâmplăriei, ajungi la concluzia că aceasta nu mai are sau nu a avut niciodată proprietățile de izolație termică de care ai nevoie pentru a crea acel spațiu confortabil la care visezi în locuința ta?

Este iarna un moment potrivit pentru a înlocui ferestrele și ușile din locuință?

Mulți proprietari sunt reticenți la ideea de a monta sau a înlocui ferestrele pe timp de iarnă, considerând temperaturile scăzute ca fiind un impediment în calea eficienței tâmplăriei. Iarna este însă o perioadă la fel de bună ca oricare alta pentru înlocuirea ferestrelor, din mai multe motive.

Dacă ferestrele actuale nu mai sunt eficiente, păstrarea lor încă un sezon rece va însemna disconfort crescut, stres și facturi mari la încălzire. Înlocuirea tâmplăriei chiar și în această perioadă elimină toate aceste riscuri.

În plus, contrar opiniilor comune, temperaturile scăzute nu influențează negativ proprietățile termice ale ferestrelor montate. Imediat după instalarea corectă, ferestrele își vor face treaba în ceea ce privește izolația termică și eficientizarea energetică a locuinței.

Alte lucruri pe care le poți face pentru a-ți pregăti casa pentru iarnă țin de verificarea instalațiilor și sistemelor de încălzire, pentru a te asigura că acestea funcționează la parametrii optimi. Astfel, vei putea evita riscul de a rămâne fără căldură în locuință pentru mai multe zile în mijlocul iernii sau alte accidente.

QFORT, tâmplărie termoizolantă pentru clădiri eficiente energetic

Ferestrele din PVC și Aluminiu din gama Stars by QFORT, sistemele culisante minimaliste Paysage și Panorama by QFORT și ușile de intrare Baby I’m Home by QFORT fac diferența în calitate și eficiență energetică în locuințele și birourile celor ce ne aleg.

Când alegi ferestrele pentru casa ta, fie că acum le montezi pentru prima dată sau vrei să le înlocuiești pe cele existente, colaborarea cu un producător de încredere, care nu îți vinde doar „termopane” este deosebit de importantă.

Dacă ai nevoie de ajutor în pregătirea locuinței tale pentru iarnă, îți stăm la dispoziție în cea mai apropiată reprezentanță QFORT, cu soluții proiectate să reziste!