Cum vor arăta casele viitorului și care este rolul tâmplăriei termoizolante în transformările construcțiilor?

luni / ianuarie 30, 2023

Este deja cunoscut faptul că piața construcțiilor trece prin transformări importante în ultima perioadă. Dincolo de eventualitatea unei crize imobiliare și de criza energetică, schimbările climatice și noile reglementări axate pe creșterea eficienței energetice, ne fac să ne gândim de două ori atunci când ne achiziționăm o locuință nouă sau când începem un proiect de renovare.

În acest context al schimbărilor alerte, este important să ne întrebăm cum vor arăta casele viitorului și dacă investiția pe care suntem pe cale să o facem va trece sau nu testul timpului.

Eficiența energetică și diminuarea încălzirii globale este prioritară

Eficiența energetică și diminuarea încălzirii globale au devenit misiuni globale în zilele noastre. Clădirile noi trebuie să aibă obligatoriu o performanță energetică ridicată, iar cele existente trebuie renovate pentru a se încadra noilor standarde. Ce rol are aici tâmplăria termoizolantă? Unul crucial, am spune noi.

Tâmplăria termoizolantă, adică ușile și ferestrele cu proprietăți superioare de izolație termică, ajută la reducerea consumului de energie și la creșterea eficienței energetice a clădirilor, ceea ce contribuie în mod direct la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră ce determină încălzirea globală.

Unul dintre beneficiile incontestabile ale tâmplăriei termoizolante este capacitatea sa de a ține căldura în interiorul clădirii în timpul iernii, ceea ce reduce necesitatea de a utiliza sisteme de încălzire suplimentare. De asemenea, ușile și ferestrele cu proprietăți ridicate de izolație termică ajută la menținerea temperaturilor interioare mai scăzute în timpul verii, prin blocarea căldurii din exterior. Acest lucru scade nevoia de a utiliza sisteme de răcire suplimentare și contribuie la reducerea consumului de energie și la diminuarea costurilor cu facturile de energie.

Casele viitorului sunt proiectate să reziste și prietenoase cu mediul

Unul dintre cele mai importante trenduri în construcții este utilizarea materialelor durabile și sustenabile, care pot fi reciclate și care rezistă o perioadă îndelungată de timp. Aceste materiale sunt eficiente din punct de vedere energetic, iar utilizarea lor poate contribui la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră. De asemenea, pot fi mai ușor de întreținut și au o durată de viață mai lungă, ceea ce poate reduce costurile de întreținere pe termen lung.

În această categorie se încadrează întreaga gamă de produse QFORT, proiectată să reziste și să facă diferența în ceea ce privește confortul casei tale.

Casele viitorului se vor baza pe tehnologii inovatoare

O altă tendință importantă este utilizarea tehnologiilor inteligente în construcția de case. Acestea pot include sisteme de monitorizare a energiei și a climatizării, precum și sisteme de control automat al iluminatului și al accesului la casă. Aceste tehnologii pot ajuta la reducerea costurilor cu energia și pot oferi o experiență de locuit mai confortabilă și mai sigură.

Un rol important pentru îndeplinirea acestui trend îl au toate sistemele de automatizare a locuinței, printre care se numără și sistemele electronice de acces ale ușilor din Aluminiu Baby I’m Home! By QFORT, sistemele de acționare motorizată ale ușilor culisante din Aluminiu din gama Panorama by QFORT, sistemele de acționare motorizată a jaluzelelor venețiene sau a rulourilor exterioare din gama Discret by QFORT și multe altele.

Casele viitorului vor fi mai conectate cu natura

În ceea ce privește designul, casele viitorului vor fi mai spațioase și mai conectate cu natura, prin intermediul ușilor cu deschideri de mari dimensiuni, a ferestrelor mari și a acoperișurilor verzi. Acestea vor permite o mai bună iluminare naturală și vor crea o legătură mai strânsă între spațiile interioare și mediul înconjurător.

În acest caz, sistemele culisante din PVC și Aluminiu au un rol deosebit de important, asigurând atât eficientizarea spațiilor interioare, cât și mai multă lumină naturală și o conexiune mai strânsă cu natura, menținând, bineînțeles, beneficiile funcționale și tehnice la nivel înalt.

Prin urmare, tendințele actuale din construcții se concentrează pe dezvoltarea de soluții durabile, sustenabile și eficiente energetic. Utilizarea materialelor durabile, tehnologiilor inteligente și designul conectat cu natura vor fi elemente importante în construcția caselor viitorului, de care este bine să ții cont încă de pe acum, dacă vrei să faci investiții proiectate să reziste.

Pentru sfaturi utile și îndrumare în echiparea cât mai sustenabilă a casei tale, îți recomandăm să ne vizitezi în cel mai apropiat showroom QFORT. Colegii noștri te vor întâmpina cu idei proiectate să reziste și te vor ghida pe calea celor mai înțelepte alegeri!