Ai nevoie de ajutor?

Cei 4 factori care ne influențează starea de bine și soluțiile QFORT

  1. Confortul termic

Nu ai cum să te simți confortabil acasă sau la birou, dacă îți este prea cald sau prea frig. Nu poți să dormi, nu te poți concentra, productivitatea scade, nivelul de energie este redus, iar starea de bine se transformă în frustrare și oboseală psihică. Pentru cei mai mulți, temperatura ideală este cuprinsă între 21 și 240C.

Soluția QFORT: Dacă nu vrei să plătești facturi mari pentru încălzirea locuinței pe timp de iarnă sau pentru aerul condiționat vara, atunci trebuie să ai grijă la tâmplăria pe care o alegi pentru casa ta. Ferestrele și ușile termoizolante QFORT îți oferă  izolația termică de care ai nevoie. Sticla termoizolantă din componența ferestrelor Stars by QFORT, cât și celelalte elemente constructive oferă ferestrelor proprietăți superioare de izolație termică, iarna păstrând căldura în interior, iar vara menținând răcoarea.

  1. Confortul acustic

Ideea de relaxare este asociată în cele mai multe rânduri cu ideea de liniște. Confortul acustic se referă la nivelul sonor adecvat din jurul nostru și se măsoară în absența sunetelor nedorite (cum ar fi zgomotul traficului) și prezența celor plăcute (muzica relaxantă, focul șemineului și așa mai departe).

Soluția QFORT: Produsele QFORT au nu doar excelente proprietăți de izolație termică, ci și de izolație fonică. În gama noastră găsești ferestre, uși și rulouri proiectate să țină la distanță zgomotele nedorite din mediul exterior. Astfel, îți oferim liniștea de care ai atât de multă nevoie.

  1. Confortul vizual

Alături de temperatura potrivită și lipsa zgomotelor neplăcute, în formula confortului total și a stării de bine, intră și ceea ce vedem, mai ales că dintre toate cele 5 simțuri ochii sunt cei care ne ajută cel mai bine să înțelegem și să interpretăm lumea din jur. Confortul vizual, în termeni arhitecturali și tehnici, se referă de fapt la capacitatea noastră de a controla nivelurile de lumină din jur, întrucât ochiul uman se adaptează constant la acestea.

Astfel, prea multă sau prea puțină lumină ne provoacă disconfort vizual, iar schimbările bruște de luminozitate sau de contraste pot provoca stres ridicat sau oboseală. Alături de nivelul luminozității, stă și contactul cu mediul exterior și conexiunea pe care o simțim cu natura, chiar dacă ne petrecem aproximativ 90% din timp în medii închise.

Soluția QFORT: Conceptul QFORT View la ferestrele din PVC înseamnă o suprafață de sticlă mai mare, care permite pătrunderea unei cantități generoase de lumină naturală în spațiile închise, concept disponibil și în cazul ferestrelor cu profil din aluminiu din gama Stars by QFORT. Mai mult decât atât, ferestrele QFORT au în standard Sticla LowE Clear, sticlă cu un aspect neutru și o bună transmisie luminoasă, ceea ce înseamnă un aport maxim de lumină naturală. În plus, pentru reglarea luminozității pe timp de vară, este disponibilă gama de sisteme de umbrire Discret by QFORT, care conține jaluzele venețiene și rulouri. Dacă îți dorești în schimb pe lângă lumină naturală o conexiune cu natura și o priveliște unică, ai la disponizie ușile culisante din aluminiu Panorama și Paysage by QFORT.

  1. Calitatea aerului din interior

Calitatea aerului este unul dintre factorii a căror influență adesea nu o percepem conștient, însă care ne afectează atât starea de bine, cât și sănătatea. Aceasta este determinată de cantitatea de aer proaspăt din încăperi, alături de poluanți și mirosuri. Pentru a păstra un confort total ridicat, este necesar să te asiguri că ventilația este corespunzătoare și nu există riscul apariției mucegaiurilor sau igrasiei, din cauza condensului.

Soluția QFORT: Ferestrele QFORT sunt dotate cu funcția de microventilație care permite deschiderea cercevelei pentru doar câțiva milimetri, suficient pentru aerisirea corespunzătoare a camerei.

Acum că ai atât de multe informații despre factorii care îți influențează starea de bine, atât acasă, cât și la birou, poți să identifici care sunt elementele care îți lipsesc pentru amplificarea confortului total în mediile în care îți petreci cea mai mare parte a timpului.

Te așteptăm în cea mai apropiată reprezentanță QFORT pentru detalii și consultanță!