Ai nevoie de ajutor?

  1. Izoleaza-ți termic locuința

Una dintre cele mai bune variante prin care te poți asigura de un confort termic ridicat, atât în timpul sezonului cald, cât și iarnă, fără să fii nevoit sa plătești facturi mari la electricitate și fără să existe riscul îmbolnăvirii, este izolația termică a locuinței tale.

Atunci când îți echipezi locuința, fii atent la proprietățile de izolație termică a componentelor alese. Alege ferestre din PVC sau aluminiu cu geam termoizolant, alege o sticlă termoizolantă potrivită pentru zona în care locuiești, izolează pereții casei, acoperișul. Toate aceste îți vor asigura un confort termic ridicat pe tot parcursul anului.

  1. Alege soluții de umbrire a ferestrelor eficiente

Este foarte important ca vara să nu lași lumina soarelui să pătrundă prea mult în locuință, deoarece aceasta va determina creșterea temperaturii în interiorul casei, deci și disconfort termic. Există la momentul actual o mulțime de soluții pentru umbrirea ferestrelor, deci ai de unde alege.

Noi îți recomandăm sistemele exterioare de umbrire, precum rulourile suprapuse sau aplicate, întrucât acestea tind să fie mult mai eficiente decât sistemele de umbrire interioare (precum jaluzele sau perdele). În ceea ce privește jaluzelele, poți opta pentru cele venețiene (integrate între foile de sticlă termoizolantă). Acestea nu vor permite radiațiilor solare să pătrundă în locuință, și în plus nu necesită întreținere absolut deloc!

  1. Controlează umiditatea aerului

Controlul umidității aerului este un alt factor care te va ajuta să ai o casă mai răcoroasă în timpul verilor călduroase. În zilele de caniculă, umiditatea aerului în locuință poate ajunge până la aproximativ 70%, fapt ce determină resimțirea unui disconfort termic crescut. O soluție foarte bună este folosirea unui dezumidificator, care în varianta cea mai simplă, poate extrage din aer aproximativ 20 L de apă pe zi.

De asemenea, îți recomandăm să eviți folosirea dușurilor, gătitul sau uscarea rufelor, în perioadele foarte călduroase ale zilei, întrucât o mare parte din umiditate vine din interiorul locuinței. Poți decala aceste activități pentru perioadele mai răcoroase (seara sau dimineața).

  1. Aerisește suficient pe parcursul nopții

Un confort termic ridicat pe timpul nopții este foarte important, ajutând la un somn odihnitor, relaxare și putere de concentrare pentru a doua zi. O variantă pentru răcorirea casei tale, este să aerisești foarte bine camerele pe parcursul nopții. Specialiștii recomandă ca în perioadele caniculare să ținem geamul deschis noaptea și închis ziua, pentru a crește confortul termic din locuință.

Dacă nu îți place să dormi cu geamul larg deschis, poti opta pentru o fereastra cu deschidere oscilobatanta care de la QFORT vine echipata in standard cu microventilatie.

  1. Aerisește podul casei

Dacă locuiești la casă, este foarte important ca în perioada verii să aerisești foarte bine podul casei, atât ziua, cât și noaptea. Poți lua în considerare varianta de amplasare a două ferestre, pe fațade opuse, care să creeze curent de aer.

Astfel, ziua locuința ta nu va primi căldură suplimentară din pod, iar pe timpul nopții, temperatura poate chiar scădea sub același factor.

  1. Limitează activitățile casnice care generează căldură

Activitățile casnice pe care le efectuăm în timpul zilei generează un nivel semnificativ de căldură, la fel și electrocasnicele. Evită să folosești cuptorul, cuptorul cu microunde, dusul, în perioadele foarte călduroase ale zilei. De asemenea, scoate din priza toate electrocasnicele care nu îți sunt de folos, precum televizor, calculator, etc.

  1. Alege becuri economice

Becurile incandescente degajă o cantitate semnificativă de căldură în locuința ta. Îți recomandăm să le înlocuiești cu becuri tip LED, mai ales pe timpul sezonului cald. Acestea vor genera aceeași cantitate de lumină, dar vor consuma și degaja cu până la 7 ori mai puțină căldură decât becurile obișnuite. În plus, sunt și mult mai economice, din punct de vedere al consumului.

 

După cum vezi, există câteva variante prin care poți aduce răcoarea în casa ta în aceste zile călduroase, fără să fii nevoit să apelezi la aerul condiționat.

Dacă încă nu ai ferestre termoizolante, te invităm să studiezi gama noastră Stars by QFORT. De asemenea, pentru sisteme de umbrire eficiente, îți recomandăm Discret by QFORT.