Ai nevoie de ajutor?

  1. Alege tâmplărie termoizolantă de calitate pentru casa ta

Un lucru la care trebuie să te gândești încă din momentul în care îți construiești, renovezi sau cumperi casa, este tâmplăria termoizolantă cu care aceasta este echipată. 

Ferestrele casei tale și sunt ușile de intrare cele care îți protejează locuința de musafirii nepoftiți, atunci când nu ești acasă o perioadă mai lungă de timp, de aceea este bine ca acestea să fie de calitate.

Dacă fereastrele casei tale nu sunt dotate cu sisteme de siguranță, va fi foarte ușor pentru hoți să le forțeze pentru a pătrunde în locuință. Ferestrele din PVC cu geam termoizolant Stars by QFORT, spre exemplu, sunt dotate în standard cu plăcuțe oscilobatante de securitate și plăcuțe de securitate, confecționate din oțel, care sporesc gradul de rezistență al ferestrelor în cazul forțării cu un levier.

De asemenea, mânerul ferestrelor este deosebit de important. Ferestrele Stars by QFORT sunt prevăzute cu mânere Hoppe cu sistem de siguranța Secustik. Asta înseamnă că mânerul poate fi acționat doar din interior, nefiind posibilă deschiderea ferestrei din exterior. În plus, pentru și mai multă siguranță, poți opta pentru mânere cu cheie.

Prin urmare, fii atent atunci când alegi ferestrele pentru casa ta, pentru o siguranță crescută pe tot parcursul timpului și mai ales atunci când pleci în concediu.

  1. Ușile de intrare din aluminiu – o variantă excelentă pentru siguranța casei

Când vine vorba de siguranță, ușa de intrare are poate cel mai important rol. Aceasta trebuie să fie rezistentă la lovituri și forțare și să aibă sisteme de închidere de calitate, astfel încât, pătrunderea în locuință fără cheie să fie aproape imposibilă.

O variantă excelentă în ceea ce privește siguranța sporită a locuinței, o reprezintă ușile de intrare din Aluminiu, disponibile pe piață în multiple modele și variante constructive, astfel încât să se încadreze perfect în orice stil arhitectural.

  1. Optează pentru sisteme electronice de acces la ușa de intrare

O altă modalitate prin care poți spori siguranța casei tale și te poți bucura liniștit de vacanță, este în instalarea sistemelor electronice de acces pentru ușa de intrare a casei tale. Poți alege între sistem de scanare a amprentelor sau tastatură cu cod și le poți configura fie cu ajutorul unui panou de control, fie direct de pe telefon, prin intermediul unei aplicații, prin Bluetooth.

Acestea îți oferă posibilitatea de a memora până la 99 de amprente și coduri de acces, sporind confortul tău personal, precum și siguranța casei tale, atunci când ești plecat.

  1. Montează o cameră video de supraveghere

Instalarea unei camere video de supraveghere este o variantă foarte bună pentru siguranța casei tale, mai ales dacă stai la curte. Astfel, vei putea avea acces la aceasta remote și vei putea verifica dacă totul este în regulă acasă. De asemenea, în cazul în care se întâmplă ceva nedorit, vei putea identifica mai ușor vinovații.

  1. Instalează o alarmă și discută cu o firmă de securitate

Atunci când pleci în vacanță pentru o perioadă mai îndelungată de timp (câteva săptămâni sau chiar luni), este bine să îți instalezi și un sistem de alarmă acasă, pentru o siguranță sporită. De asemenea, încheie un contract cu o firmă de securitate care să vină să verifice locuința, dacă alarma va fi declanșată pe parcursul concediului tau. 

  1. Scoate totul din priza

Pentru a evita apariția vreunui scurtcircuit care să conducă la incediu, ai grija ca înainte să pleci de acasă să scoți din priză toate electrocasnicele și aparatele care funcționează pe bază de curent.

  1. Nu lăsa lumina aprinsă

Poate vei fi tentat să lași lumina aprinsă în casă pentru a da impresia că ești acasă și a înlătura astfel tentativele de furt. Ei bine, nu îți recomandăm să faci asta, întrucât este foarte posibil să te sperii de următoarea factură la energia electrică și în plus, mai sunt și riscuri de supraîncălzire sau scurtcircuit. Specialiștii recomandă chiar oprirea alimentării cu energie electrică atunci când ești plecat. O altă variantă ar fi să instalezi sisteme care iți permit să programezi când să se aprindă / stingă lumina, pentru a da impresia că ești acasă.

  1. Nu posta prea mult pe Social Media

Probabil atunci când pleci în vacanță ești atât de încântat încat vrei să le spui tuturor, mai ales prietenilor virtuali. Dar câți prieteni virtuali ai și pe câți dintre aceștia chiar îi cunoști cu adevărat? Ai grijă să nu postezi prea multe detalii despre concediul tău, unde mergi, cât stai, când pleci, când te întorci, întrucât nu știi la cine pot ajunge mesajele tale și ce oaspeți nepoftiți te pot vizita în lipsa ta.

  1. Apelează la un prieten sau vecin

Indiferent de sistemul de siguranță pe care l-ai ales, este bine să vorbești cu un prieten sau cu un vecin să mai verifice din când în când locuința ta, atunci când ești plecat și să te țină la curent în cazul în care se întâmplă ceva. Îi poți lăsa o cheie de rezervă spre exemplu. Nu uita de recompensă! (un cadou frumos din vacanță cu siguranță îl va mulțumi ☺)

Pe lângă toate acestea, nu uita să faci curățenie și să lași totul în ordine acasă, înainte de a pleca în vacanță, pentru a nu fi nevoit să le faci când te întorci!

Echipa QFORT îți dorește să te bucuri din plin de concediu!