Ai nevoie de ajutor?

Casa viitorului are un consum de energie aproape zero

Un prim punct important și o tendință care s-a transformat în necesitate este construirea de clădiri care consumă cât mai puțină energie și care sunt cât mai prietenoase cu mediul înconjurător.

Eforturile internaționale în direcția diminuării amprentei de carbon și a încălzirii globale au adus reglementări noi în sectorul construcțiilor, care ne obligă să construim sustenabil.

Cum facem asta?

  • Alegând materiale durabile și sustenabile pentru construcții.
  • Echipând locuințele și clădirile de orice tip cu ferestre și uși termoizolante care demonstrează performanțe energetice crescute.
  • Implementând sisteme alternative cu eficiență ridicată pentru încălzirea și răcirea locuințelor.
  • Folosind eficient resursele naturale de orice tip: apă, energie și așa mai departe.

Care este rolul tâmplăriei termoizolante în eficientizare energetică?

Probabil știi deja că ferestrele sunt responsabile pentru cele mai mari pierderi de căldură în timpul iernii. Acest lucru generează automat o creștere a consumului de energie folosită pentru încălzire și, implicit, o creștere a facturilor la energie electrică.

Casa viitorului are un consum de energie aproape zero

Alegerea de tâmplărie ineficientă din punct de vedere termic (cum sunt unele „termopane” de calitate slabă) poate duce, deci, la proiectarea de case care consumă energie în exces contrar standardelor în vigoare, la cheltuieli suplimentare și, bineînțeles, la un confort termic redus pentru ocupanții clădirii, indiferent de natura acesteia.

Prin urmare, ferestrele, ușile culisante și ușa de intrare trebuie alese cu grijă, ținând cont de coeficientul de izolație termică, de tipul de sticlă termoizolantă din componență și de toate celelalte elemente ce influențează performanța energetică a tâmplăriei.

La QFORT eficientizarea energetică este o valoare fundamentală și un beneficiu incontestabil, în care ne investim resursele cu devotament și implicare de aproape 2 decenii.

Mai multe despre beneficiile ferestrelor din PVC și Aluminiu cu geam termoizolant Stars by QFORT, găsești AICI.

Casa viitorului este proiectată să reziste

Sustenabilitatea înseamnă, printre altele, durabilitate, iar „proiectat să reziste” este ceea ce știm să facem cel mai bine la QFORT.

Pentru eficientizarea resurselor și pentru limitarea cât mai mult a acțiunilor de renovare, lucrărilor de construcție suplimentare și a consumurilor de energie fără rost, este important ca atunci când proiectezi casa viitorului să ai în vedere durabilitatea acesteia, pe termen lung.

Asta înseamnă să fii atent la materialele de construcție folosite, dar și la tâmplăria termoizolantă.

Care este rolul tâmplăriei în durabilitatea casei viitorului?

Să îți schimbi ferestrele și ușile nu este un proces tocmai plăcut și nici economic. Și atunci, cine își dorește să treacă prin asta odată la câțiva ani?

Când vine vorba de durabilitate, feroneria ferestrelor și ușilor alese poate face diferența. Aceasta trebuie să fie de cea mai bună calitate și să răspundă nevoilor tale complexe, asigurând o durată de viață cât mai lungă elementelor de tâmplărie. În aceeași categorie intră și profilele tâmplăriei, sticla termoizolantă din componență, garniturile de etanșeitate și așa mai departe.

Despre componentele de feronerie ale ferestrelor QFORT găsești informații AICI.

Casa viitorului se remarcă prin design și estetică

Când ne referim la design și la tâmplărie termoizolantă, avem în vedere estetica în toată complexitatea ei, de la modelul de tâmplărie ales, la profilele din PVC sau Aluminiu și până la culorile remarcabile cu care îți poți personaliza tâmplăria pentru a crea acea armonie stilistică a viitorului.

Faptul că alegi ferestre din PVC sau din Aluminiu cu geam termoizolant sau îți dorești să creezi adevărați pereți de sticlă cu ajutorul sistemelor de uși culisante, va influența în mod  cert aspectul estetic al casei tale. De asemenea, alegerea unei uși de intrare din PVC sau din Aluminiu disponibilă în multiple variante și culori, ar putea face diferența atât în design cât și în funcționalitate.

Pentru că știm ce rol important joacă designul în proiectarea locuinței viitorului, la QFORT oferim multiple variante și opțiuni de personalizare a tâmplăriei termoizolante, astfel încât aceasta să se integreze perfect în viziunea ta.

Casa viitorului este în conexiune cu natura

Din lista trendurilor care vor deveni, în timp, normalitate, face parte și conexiunea strânsă a spațiilor interioare cu exteriorul, lucru pe care noi, la QFORT, îl realizăm cu succes cu ajutorul ușilor culisante din PVC și Aluminiu din gama Paysage by QFORT și a sistemelor culisante minimaliste Panorama by QFORT.

Aceste sisteme oferă deschideri mari dimensiuni, transformând pereții în adevărate suprafețe  vitrate. Pe lângă conexiunea cu natura, ușile culisante ne ajută să conturăm spații generoase, inundate de lumină naturală, de unde confortul termic și cel fonic nu lipsesc.

La toate acestea mai adăugăm și materiale prietenoase cu mediul, cum este Aluminiul și elementele de automatizare a locuinței, fără de care nu putem vorbi, cu adevărat de case ale viitorului. În această categorie intră sistemele electronice de acces cu care pot fi personalizate ușile de intrare din Aluminiu QFORT, precum și sistemele de acționare motorizată a sistemelor de umbrire, cum sunt jaluzelele și rulourile exterioare din gama Discret by QFORT.

Tâmplăria termoizolantă are, deci, un rol esențial în proiectarea de case eficiente energetic, prietenoase cu mediul înconjurător, proiectate să reziste și care se remarcă prin design inovator, unde lumina naturală și conexiunea cu natura sunt elemente cheie.

Despre cum te putem ajuta să atingi toate aceste puncte atunci când îți proiectezi casa viitorului, poți afla din orice reprezentanță QFORT!