Ai nevoie de ajutor?

În primul rând, ca să înțelegi diferența dintre termopan și ferestrele Stars by QFORT, trebuie să clarificăm de ce noi, la QFORT, nu producem și nu vindem „termopane”. Noi avem în gama de produse doar ferestre din PVC și aluminiu cu geam termoizolant, care se diferențiază de celebrele „termopane” prin calitatea superioară, proprietățile excelente de izolație termică și fonică și durabilitatea ridicată în timp.

Cum îți dai seama dacă ai ales termopane pentru casa ta sau dacă ai investit în ferestre termoizolante cu adevărat bune? Citind în continuare!

 

Probleme des întâlnite la termopane, pe care nu le găsești la ferestrele termoizolante Stars by QFORT

  1. Condensul

Poate una dintre cele mai supărătoare probleme întâlnite la termopane, mai ales în sezonul rece este apariția condensului. Favorizat de perioadele cu umiditate ridicată și temperaturile exterioare foarte scăzute, condensul dă bătăi de cap foarte multor proprietari de termopane.

Cum scapi de el? Înlocuind termopanele cu ferestre din PVC sau aluminiu cu geam termoizolant, cu proprietăți ridicate de izolație termică. Ferestrele din gama Stars by QFORT au în componență sticlă termoizolantă care păstrează căldura în locuință pe timp de iarnă și previne efectul  de seră în anotimpul cald. În plus, pentru îmbunătățirea performanțelor energetice ale pachetelor de geam termoizolant, am folosit tehnologia warm edge, distanțierii dintre foile de sticlă fiind creați pentru a forma o punte termică între foile de geam.

  1. Infiltrațiile de apă

Infiltrațiile de apă între toc și cercevea sunt un semn clar că „termopanele” pe care le ai nu sunt de cea mai calitate. De obicei această problemă apare atunci când garniturile de etanșare ale ferestrelor se deteriorează, se rup sau există probleme de drenaj. În timp, acest lucru duce la scăderea proprietăților de izolație termică ale ferestrei, deci la creșterea facturilor cu încălzirea și răcirea locuinței și la scăderea eficienței energetice.

Ferestrele din PVC și aluminiu cu geam termoizolant sunt create astfel încât această problemă să nu se ivească.

  1. Curentul de aer rece

Vorba populară „te trage curentul” se bazează probabil pe această problemă care poate apărea la termopanele de proastă calitate. Curentul de aer rece care apare pe lângă profilul ferestrei se datorează unei probleme apărute la etanșarea ferestrei. Fie garniturile de etanșare care ar trebui să te protejeze de curentul de aer rece s-au deteriorat, fie feroneria nu mai funcționează așa cum ar trebui.

Ferestrele termoizolante Stars by QFORT au în componență garnituri și feronerie de cea mai bună calitate, proiectate să reziste o perioadă îndelungată de timp.

  1. Fisuri în foile de sticlă

O altă problema a termopanelor este cea legată de calitatea sticlei care intră în componența lor. Fisurile care pot apărea în foile de sticlă duc atât la scăderea proprietăților de izolație termică și fonică a ferestrei, cât și la scăderea confortului și a siguranței casei tale.

Dacă mai adăugăm la acestea mucegaiul și igrasia, ca efecte ale condensului, alături de banii și timpul pierdut cu reparația „termopanelor” și valoarea facturilor din perioada iernii pe care le-ai putea scădea considerabil doar alegând ferestre de calitate, îți poți da seama singur care este alegerea înțeleaptă pentru viitorul căminului tău.

 

Te invităm să studiezi gama Stars by QFORT sau să vii în orice reprezentanță QFORT, unde consultanții noștri te pot îndruma pe calea alegerilor proiectate să reziste pentru casa ta!