Ai nevoie de ajutor?

Și cum ar fi să afli că nu ai nevoie de puteri supraomenești ca să faci asta, ci doar de ferestre echipate cu sticlă termoizolantă care exact asta face: te ajută să ai un ambient plăcut în casa ta, indiferent de vremea de afară…Vorbim aici despre sticla termoizolantă Control Solar, despre care ne-am propus să îți povestim astăzi.

Să începem cu aspectele generale în ceea ce privește pachetele de geam termoizolant aflate în componența tâmplăriei termoizolante QFORT.

 

Despre sticla termoizolantă din componența ferestrelor QFORT

Geamul termoizolant utilizat în fabricarea tâmplăriei din PVC și aluminiu QFORT constă în pachete cu 2 sau 3 foi de sticlă.

Spațiul dintre foile de sticlă ale pachetului de geam termoizolant este umplut cu gaz inert (argon). Argonul este incolor, inodor, nontoxic și neinflamabil și este de 6 ori mai dens decât aerul, fapt ce ajută la îmbunătățirea coeficientului de transfer termic al ferestrei.

În plus, pentru a preveni formarea condensului în zona inferioară a ferestrei, între foile de sticlă este utilizată o baghetă distanțier umplută cu silicagel, care are rolul de a absorbi umiditatea.

În funcție de nevoi, poziționarea casei și climă, la QFORT poți alege între mai multe opțiuni de sticlă termoizolantă, printre care: sticla LowEClear, SuperLowE, Planistar Sun, sticla laminată (duplex), sticla ornament și Control Solar.

 

Despre sticla Control Solar: eficiență energetică și facturi mai mici în orice anotimp

Așa cum îi spune și numele, sticla termoizolantă Control Solar te ajută într-o oarecare măsură să „controlezi” forța razelor solare, astfel încât temperatura din locuința ta să fie mereu optimă, indiferent de anotimp.

Astfel, pe timp de vară, pachetele de geam termoizolant cu sticlă Control Solar îți vor oferi o protecție ridicată împotriva razelor puternice ale soarelui, reducând efectul neplăcut de seră care se formează în locuință. Iarna, pe de altă parte, sticla Control Solar își păstrează proprietățile ridicate de izolație termică, diminuând pierderile de căldură prin ferestre și amplificând în acest fel eficiența energetică a întregii locuințe.

Având aceste calități, sticla termoizolantă Control Solar devine o alegere optimă dacă locuiești în zone cu veri foarte călduroase și ierni răcoroase, mai ales dacă ai casa orientată către Sud, Sud-Est sau Sud-Vest, întrucât, în acest caz, ferestrele vor fi expuse la soare tot timpul anului și este nevoie de utilizarea unei sticle cu protecție solară ridicată.

Dacă locuința ta este orientată către Nord, Nord-Est sau Nord-Vest, este bine să consulți un specialist cu privire la utilizarea sticlei Control Solar pentru ferestrele tale. Având proprietăți ridicate de reflexie a razelor solare, această sticlă poate reduce nivelul de lumină naturală care intră în încăperi, foarte important de altfel pentru confortul, starea de bine și productivitatea ta și a familiei tale. În acest caz este recomandat să optezi pentru alte tipuri de sticlă termoizolantă ce au o transmisie luminoasă ridicată.

 

Top 4 beneficii pe care ți le aduce sticla termoizolantă Control Solar

  • Economisești energie, atât pe timp de iarnă (pentru încălzirea locuinței), cât și pe timp de vară (pentru răcirea acesteia);
  • Economisești bani, având facturi mai mici la energie electrică, pe termen lung;
  • Ai confort termic și protecție solară în orice anotimp;
  • Crești eficiența energetică a locuinței tale;

 

Despre importanța eficienței energetice

Eficiența energetică este, în primul rând, o investiție necesară și profitabilă în viitorul tău și al căminului tău. O casă eficientă energetic îți va oferi un confort sporit în orice anotimp, va reduce consumul inutil de energie, va scădea costurile lunare cu facturile și te va ajuta să participi activ la protecția mediului înconjurător.

În ultimii ani eficiența energetică a clădirilor de orice fel a devenit un important punct de interes pentru toată lumea, de la investitori și dezvoltatori imobiliari și până la autoritățile legislative de la nivelul Uniunii Europene.

Astăzi, spre exemplu, ca să poți vinde o casă, ai nevoie obligatoriu de un certificat care să ateste performanța energetică a construcției. La fel se întâmplă și când vrei să construiești o casă sau o clădire cu orice destinație.

Pe scurt, o clădire eficientă din punct de vedere energetic este aceea care consumă cât mai puțină energie electrică pentru iluminare, încălzire și răcire, iar tâmplăria termoizolantă montată este pe lista indicatorilor luați în calcul pentru analiza performanței.

Tocmai de aceea este important să alegi ferestre din PVC sau aluminiu cu geam termoizolant și nu simplele „termopane” pe care le găsești la orice colț de stradă.

 

Deci, care este cea mai bună sticlă pentru ferestrele tale?

Cea mai bună sticlă pentru ferestrele tale este întotdeauna aceea care te ajută să creezi un echilibru între nevoile și dorințele tale, bugetul de care dispui și calitatea pe care o cauți. Dacă îți dorești confort deplin în orice anotimp, sticla Control Solar ar putea fi o opțiune deosebit de avantajoasă pentru tine.

Cu toate acestea, noi îți recomandăm să mergi în cel mai apropiat Showroom QFORT și să primești consultanță de la specialiștii noștri în tâmplărie termoizolantă, cu privire la tipul de sticlă potrivit pentru tine.

Noi, la QFORT, credem în alegeri proiectate să reziste, nu doar vara, ci în orice moment al anului. De aceea, ferestrele noastre din PVC și aluminiu sunt astfel proiectate încât să reziste o viață, oferindu-ți protecție, confort și siguranță!

Spor la alegeri înțelepte pentru casa ta!