7 dintre cele mai importante întrebări pe care să le pui înainte de a cumpăra o locuință

luni / septembrie 27, 2021

Când îți cauți chirie cele mai importante elemente de care ții cont sunt locația, prețul și poate facilitățile din zonă sau dotarea apartamentului. Prioritățile însă se modifică radical atunci când vrei să îți cumperi o locuință și este nevoie să te gândești pe termen lung la toate implicațiile pe care decizia ta le va avea.

Nu de alta dar achiziția unei locuințe presupune o investiție pe care nu prea vrei să o repeți, cel puțin nu într-un timp foarte scurt.

Fie că vrei să îți cumperi un apartament sau o casă, fie că acele imobile au mai fost locuite sau sunt noi, fie că vorbim de un ansamblu rezidențial modern sau de un bloc mai vechi, trebuie să ții cont de câteva elemente cheie, care vor influența confortul tău și al familiei tale pe termen lung. Mai  exact, trebuie să îți pui întrebările potrivite!

 

Iată care sunt 7 dintre cele mai importante întrebări pe care să ți le pui înainte de a cumpăra o locuință!

  1. Care este istoricul dezvoltatorului?

Istoricul dezvoltatorului, experiența pe care o deține în construcția de ansambluri sau blocuri rezidențiale, potențialul pe care îl are, partenerii și furnizorii cu care lucrează și imaginea creată pe piață, sunt foarte importante atunci când îți alegi viitoarea locuință.

Pune cât mai multe întrebări, cercetează, vorbește cu alți oameni ca tine care au interacționat cu respectivul dezvoltator și caută alte proiecte rezidențiale ale acestuia. Este important să fii informat în legătură cu profesionalismul și seriozitatea celui care vrea să îți vândă.

  1. Locuința este suficient de spațioasă și bine compartimentată?

Înainte de a lua o decizie, evaluează dacă locuința este compartimentată așa cum îți dorești și dacă este suficient de spațioasă pentru nevoile tale. Mulți proprietari se trezesc că nu au suficient spațiu după ce își mobilează noua casă.

Iar dacă vrei să optimizezi și mai mult spațiul din locuință, tâmplăria termoizolantă pe care o alegi ar putea să îți aducă un plus de valoare în acest sens. Sistemele culisante minimaliste din gama Panorama by QFORT, spre exemplu, sunt ideale pentru a te ajuta să economisești spațiu în locuință. Acestea au profile înguste din aluminiu și oferă posibilitatea îngropării în pardoseală. În plus, îți oferă o vizibilitatea foarte bună și o conexiune directă cu exteriorul, păstrându-ți în același timp intimitatea.

  1. Cât de multă liniște este în noua ta casă?

Limitarea zgomotului din exterior este esențială pentru un confort sporit în viitoarea ta locuință. Cel mai bine este să vizitezi locul în zile și la intervale orare diferite, ca să excluzi posibilitatea de face a alegere greșită.

În termeni de izolație fonică, ferestrele termoizolante joacă un rol extrem de important. Ferestrele din PVC și aluminiu din gama Stars by QFORT sunt o alegere inspirată, dacă vrei să nu ai probleme cu zgomotul bulevardului sau al vecinilor gălăgioși.

  1. Intră suficientă lumină naturală în încăperi?

Probabil știi deja cât de importantă este lumina naturală pentru sănătatea și starea ta psihică și emoțională. Fii atent în primul rând la poziționarea și dimensiunea ferestrelor. Acesta este un aspect esențial atunci când îți cumperi o locuință. Nu uita, conceptul QFORT View aduce cu până la 29% mai mulă lumină naturală în casa ta!

  1. Cât de calitative sunt ferestrele și ușile?

În cazul în care ferestrele și ușa de intrare sunt deja montate, verifică dacă funcționează cum trebuie, dacă sunt noi sau uzate, dacă producătorul este cunoscut pentru calitatea produselor sale.

Fii atent la toate aceste detalii, pentru a nu fi nevoit să pierzi timp și bani mai târziu, după ce te-ai mutat deja și va trebui să le înlocuiești. Din acest punct de vedere, QFORT este brandul cu cea mai mare durabilitate din România, așa că poți apela cu încredere la ferestrele și ușile de intrare din gamele noastre!

  1. Cât de eficientă energetic este locuința?

Eficiența energetică a viitoarei locuințe ar trebui să fie printre principalele criterii de achiziție. Cu cât performanța este mai bună, cu atât te vei simți mai confortabil și vei avea de plătit facturi mai mici.

Eficiența energetică este generată de izolația termică a elementelor constructive ale viitoarei tale locuințe, de la acoperiș și pereți, la uși și ferestre termoizolante. Oricum, înainte de încheierea tranzacției imobiliare, vânzătorul are obligația de a-ți prezenta un certificat de performanță energetică, care te va ajuta în acest sens.

În aceasta privință, QFORT este brandul de ferestre cu cea mai bună izolație termică din România, apropo de verificare calității ferestrelor!

  1. Cum urmează să se dezvolte zona pe viitor?

Află care sunt proiectele de infrastructură și dezvoltare a zonei pe viitor (dacă lucrezi cu un agent imobiliar, el te va putea ajuta cu asta). Nu de alta, dar nu vrei să te trezești peste un an cu un bloc nou ridicat la fereastra ta sau cu un proiect de construcții care te va polua fonic câteva luni la rând.

 

În final, trebuie să ai în vedere că principalul tău scop este acela de a afla cât mai multe informații despre locuința pe care vrei să o achiziționezi, astfel încât să faci o alegere inspirată pentru viitorul tău. Nu uita că în termeni de izolație fonică și termică, lumină naturală, eficiență energetică, durabilitate și confort, QFORT este partenerul tău de încredere, care îți oferă mereu produse proiectat să reziste!