Ai nevoie de ajutor?

Mai știm și cât de supărător este ca exact în acele momente de liniște și pace să treacă tramvaiul prin fața blocului, să auzi claxoanele mașinilor de pe stradă sau muzica electronică pusă de vecinul de deasupra.

În acele momente ai un singur gând: să găsești soluții de izolare fonică pentru apartamentul sau casa ta. De fapt, îți dorești să te izolezi complet de tot zgomotul exterior prin soluții eficiente de izolație fonică și corecție acustică.

Din fericire, ai numeroase variante prin care poți să îți construiești un mediu singur, intim și plăcut în locuința ta, fără a te lăsa perturbat de zgomotele de afară, iar pe multe dintre acestea le găsești la QFORT. Dar hai să vedem mai întâi care sunt pericolele poluării sonore.

 

De ce poluarea sonoră este mai serioasă decât crezi?

Deși zgomotul se află pretutindeni în jurul nostru, există un motiv pentru care încăperile care sunt surse de poluare sonoră, precum cluburile, adesea sunt căptușite cu burete antifonic. Expunerea senzorilor noștri la poluanți poate avea urmări serioase.

  1. Nivel ridicat de stres

Cu siguranță niciunul dintre noi nu duce lipsă de stres. Tocmai de aceea, ar trebui să luăm serios în considerare nivelul ridicat de stres cauzat de poluarea sonoră.

Disconfortul cauzat de zgomotul ridicat care ne înconjoară contribuie semnificativ la creșterea nivelului de stres. Expunerea la poluarea sonoră pe o perioadă îndelungată ne poate chiar mări tensiunea și pulsul.

De aceea, acel „acasă” în care ar trebui să fim liniștiți și în care ar trebui să ne bucurăm de timpul liber într-un mod cât mai armonios, are nevoie de izolație fonică.

  1. Deranjarea somnului

Probabil nu e cazul să mai menționăm de ce este important somnul. Ar fi ideal ca atunci când ne odihnim, să ne asigurăm că o facem în liniște. Și, pentru că ne petrecem o treime din viață dormind, trebuie să protejăm calitatea somnului.

Zgomotul constant poate crește producția de hormoni precum adrenalina și cortizolul, fapt care produce o scădere semnificativă a calității somnului, chiar și atunci când nu ne trezim.

  1. Deteriorarea auzului

În medie, zgomotul de fundal al orașului este de 60 de decibeli. Claxonul unei mașini, spre exemplu, ajunge până la 110 de decibeli, iar expunerea în mod repetat la zgomote care depășesc nivelul de 85 de decibeli poate dăuna permanent auzului.

Așadar, putem observa cum poluarea sonoră ne afectează serios viața de zi cu zi și cât de important este să ne asigurăm protecția împotriva acestor factori.

Având mereu în minte obiectivul nostru final, acela de a crește atât valoarea totală a locuinței clienților noștri, cât și calitatea vieții acestora, la QFORT am creat soluții eficiente în termeni de confort și izolație fonică. Gama de ferestre termoizolante din PVC și aluminiu Stars by QFORT este definitorie în acest sens. Citește în continuare pentru a afla cum!

 

Cum rezolvă gama de ferestre Stars by QFORT problema poluării fonice?

Gama Stars by QFORT oferă protecție sporită împotriva poluării sonore prin intermediul materialelor de înaltă calitate folosite în procesul de producție.

Sticla termoizolantă aflată în componența ferestrelor din PVC și aluminiu Stars by QFORT are calități antifonice sporite. De asemenea, profilele ferestrelor QFORT sunt proiectate să reziste la zgomote puternice, având grosimi și dimensiuni variate, fapt ce oferă avantaje bonus atunci când vine vorba de izolație fonică.

Pe lângă ferestrele din gama Stars by QFORT, izolația fonică este unul dintre beneficiile cheie când vorbim despre ușile de intrare din PVC și aluminiu din gama Baby Im Home by QFORT, ușile culisante Paysage și Panorama by QFORT și rulourile motorizate din gama Discret by QFORT.

Să nu uităm totuși că izolația fonică nu are doar scopul de a ține poluarea acustică la distanță. O încăpere în care zgomotele din exterior nu pătrund conferă acel nivel de intimitate și confidențialitate extrem de important mai ales în cazul birourilor, al cabinetelor medicale, cabinete de avocatura sau studiourilor.

Este timpul să îți pui sănătatea și confortul pe primul loc și să faci alegerea proiectată să reziste în termeni de izolare fonică. Te asteptăm la cea mai apropiată reprezentanță QFORT pentru mai multe detalii!