Sticla LowE Clear redefinește standardul pentru iluminatul din timpul zilei, printr-un aport maxim de lumină naturală.
Are un aspect neutru, acesta îmbunătăţind transmisia luminoasă, iar reflexia este mult mai mare. Este ideală pentru toate tipurile de ferestre care necesită transparenţă totală, aspect neutru şi o eficienţă energetică mare.
Sticla SuperLowE este caracterizată de o emisivitate super redusă, ajutând la diminuarea pierderilor de căldură prin ferestre în timpul sezonului rece.
Astfel, acest tip de sticlă îmbunătăţește capacitatea de izolaţie termică a ferestrei termoizolante, deci și confortul general al locuinței.
Planistar Sun este o sticlă cu depunere cu dublă proprietate: emisivitate joasă având capacitatea de a reflecta radiaţia infraroşie cu mare lungime de undă şi control solar, reflectând o mare parte a energiei solare.
În climatele calde sau pentru orientările către sud și vest ale ferestrelor, Planistar Sun reprezintă soluţia optimă pentru a atinge o eficienţă energetică ridicată prin reducerea supraîncălzirii pe timp de vară, în timp ce asigură o izolare termică sporită pe timp de iarnă și conferă un aport generos de lumină naturală în orice anotimp.
Sticla Control Solar îmbină avantajele unei sticle SuperLowE cu cele ale unei sticle reflexive: vara oferă o protecţie solară ridicată reducând efectul de seră în interiorul locuinţei, în timp ce iarna îşi păstrează calităţile de izolaţie termică.
Siguranța este un element foarte important atunci când vorbim despre alegerea ferestrelor potrivite. Pentru un plus de protecție, puteți alege pentru ferestrele dumneavoastră sticla securizată, care are o rezistență de până la cinci ori mai mare față de cea normală. În plus, atunci când este spartă se descompune în bucăți foarte mici, neascuțite, asigurând astfel securitate persoanelor care intră în contact cu geamul.
În comparație cu sticlele laminate, sticla securizată are o greutate redusă și rezistență mecanică și termică sporite, putând astfel fi folosită la piese cu dimensiuni mari. Prin reducerea greutății pe sticlă, se asigură o mai bună funcționare în timp a pieselor de tâmplărie, ușurând totodată și procesul de montaj.
Sticla laminată (duplex) de siguranţă este formată din două foi de sticlă lipite printr-un strat sau mai multe de răşină transparentă.
Avantajul principal al acestui tip de sticlă este creşterea gradului de siguranţă prin reducerea riscului de accidente (nu permite desprinderea de cioburi în cazul spargerii).
În plus, sticla duplex oferă o izolaţie fonică mai bună comparativ cu celelalte tipuri de sticlă.
Sticla ornament are ca rol principal păstrarea intimităţii.
Are un factor bun de transmisie luminoasă şi permite o iluminare mai bună a încăperii decât în cazul utilizării sticlei reflexive.
Pe lângă avantajele sticlei normale, sticla sablată oferă în plus confidențialitate, fiind un element important care ține de designul locuinței tale. Sticla sablată poate fi utilizată atât pentru profilele din Aluminiu, cât și pentru cele din PVC. Îți punem la dispoziție zeci de modele de sticlă sablată care acoperă o gamă largă de opțiuni din punct de vedere al designului, fiind soluția ideală atât pentru cei care iubesc stilul clasic, cât și pentru adepții stilului modern.
Ferestrele și ușile QFORT sunt echipate cu geam termoizolant pentru a spori izolația, împiedicând pătrunderea căldurii, frigului și a zgomotul în încăperi.
Datorită proprietăților termoizolante, geamurile ferestrelor QFORT economisesc bani prin reducerea utilizării sistemelor de încălzire sau răcire.
Detalii tehnice geam termoizolant
Distanţierii calzi sunt distanţieri realizaţi din materiale termoplastice, care se montează perimetral între foile de sticlă ale geamurilor termoizolante duble sau triple. Aceștia au o conductivitate termică lineară cu mult mai redusă decât distanţierii convenţionali din aluminiu, contribuind astfel în mod decisiv la îmbunătăţirea performanţelor termice ale ferestrelor, prin reducerea punţilor termice formate perimetral, la marginile geamului termoizolant.
Prin folosirea distanţierilor calzi se diminuează în mod semnificativ răcirea marginilor ferestrelor în sezonul rece sau supraîncălzirea lor în sezonul cald. 80% din pierderile de căldură prin ferestre se produc la marginile ferestrei, datorită punţilor termice formate prin folosirea distanţierilor convenţionali din Aluminiu.
Datorită reducerii energiei consumate, se reduc automat şi emisiile de CO2, cu efecte pozitive asupra fenomenului de încălzire globală. Utilizarea distanțierilor calzi ajută la reducerea semnificativă sau chiar eliminarea condensului la suprafaţa sticlei termoizolante din interiorul locuinţei, diminuând astfel în mod semnificativ riscul de formare a infiltraţiilor de apă şi a mucegaiului pe suprafaţa ferestrelor, care poate cauza alergii sau boli respiratorii grave.