Responsabilitate sociala - ONG

Organizații non-guvernamentale

Asociația pentru Protecția Animalelor “Mariuța” este o organizație non-guvernamentală înființată în noiembrie 2016, în comuna Desa, județul Dolj. Asociația are ca misiune salvarea și îngrijirea animalelor fără adăpost, având la momentul actual în îngrijire peste 250 de necuvântătoare, în cea mai mare parte căței, dar și pisici, cai, berbeci, păsări.

Deși activitatea “Mariuței” este destul de amplă, resursele, atât financiare, cât și umane se regăsesc la nivel minim. La începutul anului 2018, Casa Noastră a fost contactată de către un reprezentant al ONG-ului, în vederea solicitării de sprijin.

Pentru noi, protecția mediului înconjurător și a tuturor formelor de viață reprezintă o prioritate. Este un principiu după care ne ghidăm în activitatea noastră încă de la începuturi și am fost bucuroși să putem contribui.

Pentru că Asociația avea nevoie de o creștere a vizibilității în rândul publicului larg, ne-am gândit că cea mai bună variantă pentru a o ajuta este promovarea ei în mediul online.

Astfel, prin intermediul partenerilor noștri, am susținut realizarea unui site de prezentare al Asociației pentru Protecția Animalelor “Mariuta”, făcând astfel cunoscută povestea ONG-ului, structura și nevoile acesteia și îndemnând oamenii către acordarea de ajutor prin intermediul donațiilor în bani sau materiale, voluntariat și adopții. Am conectat mai apoi site-ul creat cu pagina de Facebook a asociației, deja existentă, reușind astfel să creștem vizibilitatea asociației.

Prin implicarea noastră și sprijinul acordat “Mariuței” încercăm să oferim un exemplu tuturor oamenilor din România, atât persoane fizice cât și companii. Vrem să înlesnim accesul la informații și să ajutăm oamenii să conștientizeze importanța desfășurării activităților de protejare a mediului înconjurător și a tuturor formelor de viață. Site-ul dedicat “Mariuței” poate fi accesat la link-ul: www.mariuta.ro.