Top 7 tendințe în design interior și amenajarea locuinței în 2022 pe care trebuie să le știi

joi / aprilie 7, 2022

Te gândești de ceva timp să îți redecorezi locuința? Probabil primul lucru pe care îl ai în minte este să faci din casa ta un mediu mai plăcut și mai confortabil pentru tine și cei dragi.

Dincolo de acest aspect, este bine să te asiguri că alegerile tale se vor alinia cu noile trenduri în design interior și amenajarea locuințelor. Despre aceste tendințe vorbim și noi astăzi, prezentându-ți un top al celor mai importante 7 trenduri din 2022, în misiunea noastră de a te ajuta să faci alegeri proiectate să reziste!

  1. Sustenabilitate

O preocupare care și-a găsit loc în foarte multe domenii, nu avea cum să nu se regăsească și în designul interior. Sustenabilitatea ocupă primul loc în topul tendințelor din anul 2022 în materie de amenajarea locuințelor, manifestându-se în principal prin apropierea de natură și grija pentru mediul înconjurător.

Lemnul, sticla, piatra sau metalul sunt materiale „vedetă” anul acesta când vine vorba de mobilier și decorațiuni. De asemenea, ferestrele termoizolante cu profiluri din aluminiu 100% reciclabil sunt alegerea a tot mai mulți proprietari.

Sustenabilitatea se regăsește și în alegerea materialelor cu durabilitate superioară, care eficientizează investițiile pe termen lung, de la mobilier de calitate ridicată, până la ferestre și uși proiectate să reziste. În plus, eficiența energetică obținută prin utilizarea tâmplăriei termoizolante cu proprietăți superioare de izolație termică este și ea parte din această tendință.

  1. Mai aproape de natură

Folosirea plantelor pentru decorarea locuinței este o modalitate bună prin care poți integra această tendință în amenajarea locuinței tale în 2022. De asemenea, o altă modalitate prin care te poți apropia de natură este alegerea sistemelor culisante din aluminiu, care conferă o vizibilitate mai bună către exterior și permit conexiunea cu mediul înconjurător.

  1. Lumina naturală

Lumina naturală rămâne un trend și în anul 2022 în ceea ce privește designul interior, aducând un plus de energie pozitivă întregii locuințe. Ideal ar fi să ai ferestre mari sau sisteme de uși culisante. Dacă, în schimb, locuința ta nu dispune de spațiu pentru acestea, poți opta pentru ferestrele QFORT View, cu suprafață vitrată mai mare.

De asemenea, dacă ai ferestre de mici dimensiuni, în 2022 renunță la draperii groase care împiedică lumina naturală să intre în încăperi. Poți opta pentru perdele subțiri sau pentru jaluzele venețiene, care permit dozarea manuală sau automată a luminii din camere, exact așa cum îți dorești.

  1. Maximizarea sticlei

Maximizarea sticlei este o altă tendință importantă a anului 2022. Pereții din sticlă, ușile culisante pentru terasă și balcon și ferestrele mari sunt opțiunile specialiștilor anul acesta.

  1. Minimalismul

La fel ca în 2021, minimalismul rămâne preferatul designerilor de interior și în acest an. De la minimizarea obiectelor decorative și de mobilier și până la uniformizarea și armonizarea nuanțelor utilizate pentru parchet, pereți, ușa de intrare și profilele ferestrelor, stilul minimalist conferă eleganță și rafinament întregii locuințe.

  1. Accente și nuanțe

Accentul pe negru este o altă tendință a anului 2022. Piesele de mobilier cu accent pe negru pot aduce un plus de eleganță oricărui spațiu. Alături de negru, anul acesta sunt preferate nuanțele neutre, calde și inspirate din natură, iar culoarea anului 2022 este denumită „Very Pery” sau albastru-violet.

  1. Inspirație retro

Anul 2022 aduce cu sine o influență puternică a stilului retro al anilor ’70. Acesta este definit de forme geometrice și imprimeuri perfect simetrice, alături de linii simple cu design suplu și margini rotunjite. Mobilierul și decorațiunile anului 2022 urmează acest stil.

Acum că ești la curent cu cele mai noi tendințe în design interior și amenajarea locuinței din anul 2022, este timpul să îți redecorezi și tu casa. Dacă este momentul să schimbi și tâmplăria termoizolantă, vrei să optimizezi lumina naturală sau să îmbunătățești eficiența energetică, te așteptăm în cea mai apropiată reprezentanță QFORT.