7 Motive pentru care să alegem tâmplărie din PVC cu geam termoizolant

joi / noiembrie 15, 2018

Piața construcțiilor în România, fie că vorbim despre cele rezidențiale, office sau comerciale, este într-o continuă creștere și dezvoltare. Cu cât evoluează aceasta, cu atât cerințele noastre ca și consumatori sunt mai exigente, iar preocupările constructorilor sunt din ce în ce mai îndreptate către tehnologii moderne, standarde de calitate mai mari, sisteme inovative de producție.

Între tehnologiile moderne de construcție se integreaza și tâmplăria din PVC cu geam termoizolant. Dar ce înseamnă mai exact tâmplărie din PVC cu geam termoizolant și cu ce ne ajuta?

QFORT vă prezintă 7 dintre cele mai importante motive pentru care ar trebui să alegeți tâmplărie din PVC cu geam termoizolant pentru locuința dumneavoastră.

Ce este tâmplăria din PVC?

Policlorura de vinilin, în denumirea sa prescurtată PVC, este o substanță din categoria materialelor termoplastice, de culoare alb, inodoră, având o structură amorfă (fără o formă precisă).

PVC-ul este des întâlnit în două variante: în „formă dură” și în „formă moale”. PVC în formă dură este varianta utilizată în domeniul construcțiilor, pentru producerea de profile pentru uși și ferestre, panouri celulare și alte materiale. Atunci când PVC-ul în formă dură este plastifiat prin diverse procese chimice, acesta devine flexibil și poate fi utilizat pentru producerea echipamentelor medicale și a diverselor produse pentru pardoseli.

Prin urmare, tâmplăria PVC cuprinde elementele unei construcții, în principal ferestre și uși, care sunt realizate din PVC, având proprietăți de izolare termică și fonică ridicate și o rezistență superioară la impact.

Despre geamul termoizolant

Distantier warm edge Stars by QFORTTermenul de „geam termoizolant” se referă la ansamblul format din două sau mai multe foi de sticlă, lipite între ele și despărțite cu ajutorul unei baghete, ce poate fi metalică, confecționată din aluminiu, sau caldă (tehnologia „warm edge”), confecționată din materiale termoplastice.

Bagheta caldă joacă un rol deosebit de important în atingerea performanței energetice la nivelul locuințelor, prin reducerea pierderilor de căldură pe timpul iernii, sau evitarea supraîncălzirii pe timpul verii.

Geamul termoizolant împreună cu profilele din PVC pentru ferestre și uși, conferă avantaje deosebite în ceea ce privește gradul general de confort al locuinței dumneavoastră.

 

7 Motive pentru care să alegeți tâmplărie din PVC cu geam termoizolant pentru locuință:

  1. Economisiți bani datorită eficienței energetice ridicate

Datorită proprietăților ridicate de izolare termică atât a profilelor din PVC pentru ferestre și uși, cât și a sticlei termoizolante care intră în componența acestora, tâmplăria din PVC cu geam termoizolant ajută la creștere eficienței energetice a locuinței.

Mai exact, vă ajută să reduceți consumul de energie, atât pe timpul anotimpului rece, datorită capacității de a diminua pierderile de căldură, cât și în perioada verii, datorită proprietăților de reflexie și de control solar ale sticlei termoizolante. Rezultatul este materializat în consum de energie electrică diminuat și implicit, costuri mai reduse.

  1. Vă bucurați de confort sporit prin izolare fonică superioară

Locuința este locul în care ne începem ziua și ne relaxăm după o zi agitată petrecută la birou. De aceea, liniștea și intimitatea sunt elementele pe care trebuie să le luăm în calcul atunci când ne alegem ferestrele și ușile locuinței.

Tâmplăria din PVC cu geam termoizolant asigură un confort acustic sporit, atât datorită profilelor PVC, cât și datorită sticlei termoizolante. De asemenea, un alt rol important în diminuarea pătrunderii zgomotelor din exterior, îl au garniturile cu care sunt dotate ferestrele din PVC. Ferestrele QFORT sunt echipate cu garnituri din cauciuc siliconat, cu proprietăți superioare de etanșare, oferind protecție fonică ridicată și confort sporit.

  1. Aveți siguranța unei rezistențe ridicate în timp

Ferestrele și ușile sunt bunuri de folosință îndelungată. Prin urmare, atunci când le alegem, ne așteptăm ca acestea să fie rezistente în timp, mai ales datorită procesului de înlocuire, care poate fi destul de costisitor, atât în ceea ce privește costurile, cât și timpul alocat.

Tâmplăria din PVC cu geam termoizolant are o durabilitate în timp semnificativ mai mare decât alte tipuri de tâmplărie, având rezistență deosebită la ploaie, vânt, intemperii și la diferențe mari de temperatură.

  1. Vă mențineți locuința în siguranță prin protecție antiefracție ridicată

PVC-ul este recunoscut ca având o rezistență ridicată la impact, iar tâmplăria din PVC cu geam termoizolant ar trebui să vină la pachet cu sisteme de siguranță performante, care să asigure o protecție antiefracție ridicată locuinței.

Pe lângă profilele PVC și sticla termoizolantă, atunci când vă alegeți ferestrele și ușile pentru locuință, ar trebui să țineți cont și de elementele de feronerie cu care sunt echipate acestea.

  1. Economisiți timp datorită întreținerii foarte ușoare

Uitați de grija curățării periodice a ușilor și ferestrelor dumneavoastră și economisiți astfel timp! PVC-ul a devenit popular de-a lungul anilor pentru că este foarte ușor de întreținut. Este necesară curățarea ferestrelor doar la schimbarea anotimpurilor. Geamul termoizolant poate fi curațat foarte ușor cu ajutorul unei soluții pe bază de detergent, iar prin diverse accesorii puteți reduce inclusiv depunerile de praf din interiorul tocului.

În acest sens, ferestrele QFORT sunt echipate cu o garnitură suplimentară de falț, care protejează împotriva depunerilor nedorite de praf, facilitând procesul de curățare.

  1. Tâmplăria din PVC este foarte ușor de reglat și reparat

Pentru o funcționare optimă în timp, feroneria ferestrelor din PVC cu geam termoizolant trebuie reglată la o anumită perioadă de timp, proces deloc dificil. Pentru confortul și siguranța dumneavoastră, vă recomandăm să apelați la compania care v-a produs și montat ferestrele pentru un reglaj periodic.

  1. PVC-ul este prietenos cu mediul înconjurător

PVC-ul face parte din categoria materialelor reciclabile. Statistic vorbind, până la 40% din rezervele de gaz și petrol ale lumii sunt folosite pentru încălzire și pentru generare energie pentru imobile, în timp ce 4% sunt folosite pentru producția de plastic, din care doar 1% o reprezintă producția de PVC.  De asemenea, în timpul procesului de fabricație, nivelul de poluare este mult mai mic decât la celelalte materiale.

Prin urmare, tâmplăria din PVC cu geam termoizolant generează avantaje multiple în ceea ce privește confortul și siguranța dumneavoastră.

Noi, la QFORT, am luat toate aceste calități ale tâmplăriei PVC, pe care le-am optimizat prin capacități de producție moderne și soluții inovative, devenind astfel brandul numărul 1 în România, cu cea mai bună durabilitate a produselor, cea mai bună izolație termică și cea mai mare satisfacție generată (conform Katar Millward Brown, 2018).

Vă invităm să vizionați portofoliul nostru de produse și să alegeți ce se potrivește cel mai bine locuinței dumneavoastră!