Ai nevoie de ajutor?

Ce sunt rulourile motorizate?

Rulourile exterioare motorizate sunt sisteme de umbrire din aluminiu, a căror manevrare se poate face fie prin acționare electrică cu emițător de perete sau telecomandă, fie prin intermediul unui control inteligent de la calculator, tabletă, laptop sau telefon, de oriunde te-ai afla. 

În gama Discret by QFORT găsești două tipuri principale de rulouri exterioare pentru ferestre care pot fi automatizate: rulouri suprapuse și rulouri aplicate. 

Rulourile exterioare suprapuse sunt acele rulouri din aluminiu care se montează în același timp cu ferestrele termoizolante ale casei. Prin urmare, dacă ai o casă în construcție și încă nu ai montat ferestrele sau dacă vrei să schimbi tâmplăria casei tale, acestea sunt varianta optimă pentru tine. 

Rulourile exterioare aplicate sunt acele rulouri din aluminiu care se montează pe exteriorul tâmplăriei deja instalate, fiind unul dintre cele mai căutate sisteme de umbrire, dat fiind faptul că majoritatea oamenilor optează pentru instalarea rulouri după ce și-au montat deja geamurile. 

 

6 beneficii cheie ale rulourilor exterioare motorizate

Așa cum spuneam la începutul articolului, rulourile motorizate din aluminiu îți pot aduce beneficii la care probabil nici nu te-ai gândit până acum și pe care le vom analiza în continuare:

 1. Confort acustic

Rulourile motorizate au proprietăți superioare de izolație fonică, generând un confort desăvârșit în locuința ta.

Lamelele din aluminiu ale rulourilor exterioare din gama Discret by QFORT au la mijloc spumă poliuretanică, care reprezintă o barieră suplimentară în calea zgomotului din exterior.

În plus, motorizarea cu ajutorul sistemelor inteligente Somfy permite două viteze de funcționare, pentru o acționare silențioasă. Prin urmare, nu trebuie să îți faci griji în legătură cu zgomotul, fie că el vine din exterior sau că ar putea fi generat de acționarea rulourilor.

 1. Eficiență energetică

Rulourile exterioare din aluminiu împiedică încălzirea excesivă a locuinței și oferă protecție sporită împotriva efectului de seră cauzat de razele soarelui, în special vara. În plus, acestea reduc pierderile de căldură prin ferestre pe timpul iernii. Astfel, vara se va menține o temperatură răcoroasă în locuință, în timp ce iarna consumul de energie termică va fi redus semnificativ, căldura fiind menținută în locuință.

În acest fel, facturile scad în orice anotimp, iar eficiența energetică a locuinței crește.

 1. Siguranță sporită

Cu rulourile exterioare motorizate din gama Discret by QFORT poți aduce un plus de siguranță casei tale, atunci când pleci în vacanță. 

În primul rând, fiind realizate din aluminiu, rulourile sunt rezistente la șocuri și la încercările de deschidere forțată și te protejează împotriva oaspeților nepoftiți. 

Pe lângă acest aspect, sistemele inteligente de automatizare Somfy, care permit acționarea rulourilor prin intermediul unei aplicații mobile, de pe telefon, tabletă sau laptop, fac posibilă programarea rulourilor electrice, astfel încât acestea să se ridice și să coboare la anumite intervale orare, pentru a simula prezența în casă.

 1. Detectarea obstacolelor

Rulourile exterioare motorizate sunt dotate cu funcție de detectare a obstacolelor, astfel încât nu trebuie să îți faci griji că ai lăsat ceva în calea lor care ar putea fi distrus. În acest fel confortul tău crește semnificativ, fie că ești acasă sau nu. 

 1. Protecție la îngheț

Cine a spus că rulourile exterioare sunt utile doar vara? Rulourile exterioare motorizate din gama Discret by QFORT sunt proiectate din materiale de calitate superioare, având integrată funcția de protecție la îngheț. Astfel, poți să le folosești și să te bucuri de beneficiile lor în orice anotimp. 

 1. Personalizare

Un avantaj superior al automatizării constă în posibilitatea de a-ți personaliza locuința, în funcție de nevoile și dorințele tale specifice. Rulourile motorizate din gama Discret by QFORT îți oferă posibilitatea de a seta o anumită poziție favorită. În plus, în cazul unei întreruperi neprogramate a alimentării cu energie electrică, rulourile motorizate vor reține setările făcute de tine inițial, deci nu trebuie să o iei de la capăt și să pierzi timp și energie. 

Tot în categoria beneficiilor pentru rulourile exterioare motorizate intră și senzorul de soare, poziția intermediară de deschidere și existența tabloului de comandă, toate menite să îți facă viața mai ușoară și să îți ofere un plus de confort, siguranță și intimitate în locuința ta, în orice moment al zilei.

 

Alte beneficii ale rulourile exterioare din aluminiu

Pe lângă aceste beneficii extrem de importante generate de automatizare, să nu uităm de celelalte avantaje ale rulourilor exterioare din aluminiu din gama Discret by QFORT, valabile și pentru rulourile cu acționare manală:

 • Umbră

Rulourile sunt prin definiție sisteme de umbrire, prin urmare rulourile din gama Discret by QFORT își îndeplinesc cu succes această funcție, oferind o flexibilitate ridicată în dozarea luminii naturale și determinând o răcoare „naturală” în locuință. 

Astfel, poți să te bucuri de un somn odihnitor, chiar și în mijlocul unei zile toride de vară. 

 • Protecție anti insecte

Pe lângă o securitate sporită a locuinței, rulourile permit integrarea plaselor anti insecte, care sunt adevărate scuturi ce vor oferi protecție locuinței tale chiar și atunci când ferestrele sunt deschise. Și știm cât de important este pentru confortul tău să nu fii deranjat de muște, țânțari și alte gâze, mai ales în perioada anotimpului cald. 

 • Protecție împotriva capriciilor vremii

Caracterizate de o durabilitate superioară, rulourile exterioare din aluminiu vor funcționa ca o adevărată barieră împotriva capriciilor vremii, protejând astfel ferestrele și crescându-le durata de viață. 

 • Intimitate

Nu este chiar cel mai frumos lucru să vezi direct în casa vecinului, pe ferestre, mai ales dacă există o apropiere mai mare între clădiri. Acest lucru diminuează confortul total al locuinței și parcă nu ai vrea să ți se întâmple și ție, nu? 

Ei bine, având flexibilitate în dozarea luminii naturale, cu rulourile exterioare motorizate poți să lași să se vadă exact cât îți dorești și astfel să ai intimitate și confort la orice ora din zi și din noapte. 

 • Estetică

Și să nu uităm de estetică! Rulourile exterioare din gama Discret by QFORT pot fi realizate într-o varietate de culori, astfel încât să se integreze perfect în fațada casei tale. 

În concluzie, alegând rulouri exterioare din aluminiu cu acționare automată, nu doar că vei avea parte de umbră oricând îți dorești, dar vei eficientiza consumul de energie în locuință, vei beneficia de intimitate, protecție și confort fonic și, mai mult decât atât, vei oferi un plus de siguranță casei tale.

Toate acestea nu ar fi fost posibile fără sistemele inteligente de acționare automată a sistemelor de umbrire, realizate de partenerii noștri de la Somfy!