Ai nevoie de ajutor?

Iată câteva aspecte de care trebuie să țineți cont dacă aveți tâmplărie termoizolantă din PVC:

Utilizarea și manevrarea corectă a ferestrelor din PVC – Un plus pentru locuință

Pentru a crește durata de viață a ferestrelor dumneavoastră din PVC, este important să acordați o atenție sporită modului de manevrare a acestora. Fiind disponibile în modele variate, cu diferite tipologii de deschidere și elemente de feronerie integrate, o utilizare corectă a ferestrelor din PVC este mandatorie pentru rezistența acestora în timp.

 

5 recomandări utile pentru o utilizare corectă a ferestrelor din PVC

Pentru a menține funcționalitatea și a garanta siguranța ferestrei dumneavoastră, vă recomandăm să țineți cont de următoarele sfaturi

1. Nu încărcați cerceveaua (partea mobilă a ferestrei) cu greutăți suplimentare;

2. Nu poziționați obiecte între cercevea și toc (partea fixă a ferestrei);

3. Nu izbiți cerceveaua de perete (la un impact puternic există riscul de spargere a sticlei, precum și de accidentări);

4. Ferestrele si usile culisante pot fi realizate cu toc pe toate laturile, astfel ca partea de jos a tocului ar trebui protejata la trecere pentru a nu se deteriora in timp. Evitati sa calcati direct pe toc pentru a nu se deforma;

5. În condițiile în care sunt necesare operațiuni de reglare sau înlocuire a componentelor uzate sau deteriorate ale tâmplăriei PVC, apelați exclusiv la personalul calificat;

Întreținerea și curățarea ferestrelor din PVC – pentru ferestre proiectate să reziste

Pe lângă manevrare corectă, ferestrele din PVC au nevoie de o întreținere periodică pentru o funcționare optimă. În procesul de întreținere este important atât să știm să alegem produsele potrivite de curățare, cât și să le utilizăm corect, pentru a nu afecta componentele și funcționalitatea ferestrelor noastre.

Pentru că ne place să rămânem alături de clienții noștri și după încheierea procesului de vânzare, QFORT vă propune un kit complet de întreținere și curățire a tâmplăriei din PVC special creat ținând cont de specificațiile produselor noastre și de nevoile consumatorilor, care include:

  • Spray cu ulei pentru feronerie: acesta se folosește pentru ungerea și menținerea funcționalității balamalelor și a pieselor de feronerie, având în componență ulei special ce împiedică frecarea uscată și evită uzura prematură a pieselor mobile de feronerie.
  • Soluție pentru curățarea profilelor din PVC: este o soluție non-abrazivă, ce are în componență solvenți speciali care îndepărtează petele și mizeria, având în același timp și rol de protecție UV.
  • Soluție pentru garnituri: asigură menținerea elasticității și a funcționalității garniturilor, evitându-se astfel ruperea sau lipirea acestora de profilul din PVC.
  • Laveta din material textil special produs pentru a fi folosit împreună cu soluția de curățare a profilelor din PVC.

 

Întreținerea feroneriei

Feroneria este partea mecanică a unei ferestre, fiind și unul dintre cele mai importante elemente care asigură funcționalitatea și rezistența optimă în timp a tâmplăriei din PVC. Întreținerea acesteia se poate face foarte ușor utilizând uleiul special din kitul de curățare QFORT. Acesta se pulverizează in interiorul fiecărui element mobil de feronerie și pe balamale (după înlăturarea capacelor protectoare).

Curățarea profilelor din PVC

Pentru curățarea eficientă a profilelor din PVC, puteți folosi soluția specială de curățat din kitul QFORT alături de o lavetă umezită. Suprafața se curăță prin frecare ușoară pe direcția lungimii profilului din PVC. Vă recomandăm să evitați la curățare mișcările de frecare în sens circular. De asemenea, după curățare, este important să nu ștergeți suprafața profilului pentru ca soluția de curățat să se transforme, prin uscare, într-un strat protector, cu proprietăți antistatice și rezistență sporită la razele ultraviolete.

Întreținerea garniturilor

Pentru întreținerea garniturilor puteți folosi cu încredere soluția specială propusă de QFORT. Vă recomandăm ca, înainte de utilizarea soluției, să stergeți ușor praful de pe garnituri cu o lavetă curată și umezită. După îndepărtarea prafului, folosind laveta curată, întindeți bine soluția specială pe toate garniturile ferestrei. Soluția astfel aplicată va face ca apa să alunece de pe garnituri și va menține elasticitatea acestora.

Curățarea sticlei termoizolante a ferestrelor PVC

Sticla ferestrelor din PVC are de asemenea un rol important în ansamblul ferestrei, de aceea curățarea acesteia trebuie făcută periodic, mai ales pentru aspectul estetic al locuinței dumneavoastră. Pentru curățarea sticlei, puteți folosi substanțe speciale existente pe piață. Vă recomandăm să evitați produsele ce au în componența lor alcool, întrucât acesta atrage mai mult praf, fapt ce va face procesul de curățare mai dificil. De asemenea, este important să evitați folosirea obiectelor ascuțite pentru curățarea geamurilor, indiferent de natura murdăriei.

Prin urmare, feroneria, profilul și garniturile ferestrelor PVC sunt elemente de bază, foarte importante în funcționarea optimă a acestora, un proces de întreținere și curățare corect influențând în mod direct rezistența în timp și durata de viață.

Pentru a vă putea bucura cât mai mult de beneficiile ferestrelor și ușilor din PVC, QFORT vă recomandă să repetați procesul de întreținere a acestor elemente cel puțin de două ori pe an!

Aflați mai multe despre utilizarea și întreținerea ferestrelor și ușilor din PVC.