Ai nevoie de ajutor?

Cu siguranță că deja îți imaginezi ce culoare vor avea draperiile și cum va arăta dormitorul, însă atunci când vorbim despre stiluri de design interior, ne gândim în primul rând la armonie, de aici și importanța documentării despre diverse stiluri arhitecturale.

La o simplă căutare pe Google vei găsi o mulțime de idei despre cum să îți decorezi casa, ce stiluri sunt la modă, cum să o echipezi… printre rânduri vei citi poate și despre minimalism, ca fiind o tendință majoră în design interior în zilele noastre.

Astăzi ne-am propus să te plimbăm pe tărâmurile minimalismului, un concept pe care noi, la QFORT, îl valorificăm în principal prin intermediul tâmplăriei din aluminiu, dar și prin diversitatea coloristică, designul și funcționalitățile produselor noastre. Una dintre gamele care definesc minimalismul proiectat să reziste este Panorama by QFORT, gama de sisteme culisante minimaliste din aluminiu, despre care îți vom povesti astăzi!

 

Ce înseamnă de fapt să ai o locuință minimalistă?

Probabil ai auzit și tu de conceptul „less is more”, în traducere „mai puțin înseamnă mai mult”. Despre asta este, de fapt, minimalismul.

De-a lungul timpului acest concept a devenit din ce în ce mai iubit, atât de către designerii de interior, cât și de către oamenii de pretutindeni, iubitori ai simplității liniilor și purității formelor, fiind astăzi în topul preferințelor tinerilor care își construiesc și își echipează casa.

Practic, minimalismul în locuință este despre crearea unui spațiu aerisit, confortabil, funcțional și elegant, prin menținerea unei simplități generale, atât în ceea ce privește paleta cromatică, cât și legat de elementele de mobilier (mărimea, numărul și poziționarea acestora), accesoriile decorative și tâmplăria termoizolantă.

 

De ce drumul spre o casă minimalistă începe cu Panorama by QFORT?

Gama Panorama by QFORT cuprinde unele dintre cele mai inovatoare sisteme culisante din aluminiu existente pe piață, care, prin design și funcționalități, definesc stilul minimalist din perspectiva industriei de tâmplărie termoizolantă.

Pentru a avea o locuință minimalistă, trebuie să ții cont de anumite principii cheie, iar optarea pentru sisteme culisante din gama Panorama by QFORT te poate ajuta să le atingi, la cel mai înalt nivel de calitate. Hai să vedem care sunt acestea!

  1. Economisește spațiul pe cât posibil

Un alt principiu al stilului minimalist se referă la economia de spațiu în locuință prin renunțarea la tot ceea ce nu este neapărat necesar și prin optarea pentru elemente decorative sau structurale care să nu „fure” prea mult din spațiul disponibil.

Sistemele culisante din gama Panorama by QFORT sunt ideale pentru a te ajuta să economisești spațiu în locuința ta. Acestea au profile înguste din aluminiu și oferă posibilitatea îngropării acestora în pardoseală, economisind astfel substanțial spațiul în locuință.

  1. Creează un spațiu aerisit și scăldat în lumină naturală

Spațiile aerisite, curate, luminoase și decorate simplu, dar modern și elegant, fac parte din definiția stilului minimalist.

Sistemele culisante minimaliste din gama Panorama by QFORT, datorită faptului că permit suprafețe vitrate mari, vor determina pătrunderea în locuință a unei cantități ridicate de lumină naturală, generând în acest fel un mediu cald, plăcut, confortabil și sănătos pentru tine și cei dragi și respectând în același timp cerințele stilului minimalist.

  1. Conectează-te cu exteriorul

Conectarea mediului exterior cu cel interior este un aspect pe care ar trebui să îl iei în considerare, nu doar pentru conturarea unei locuințe în stil minimalist, dar și pentru crearea acelui spațiu în care să te simți cu adevărat „acasă”.

Cum ar fi, deci, ca în loc de un perete tradițional care să ascundă priveliștea de afară și să genereze senzația de spațiu închis sau prea limitat în interiorul casei tale, să ai un perete de sticlă care să îți permită să admiri terasa sau grădina casei tale, în timp ce pregătești micul dejun, dimineața?

Este posibil și acest lucru cu sistemele culisante minimaliste din gama Panorama by QFORT.

  1. Ai grijă la paleta cromatică folosită

Cromatica este deosebit de importantă în minimalism. De obicei, majoritatea locuințelor minimaliste sunt concentrate in jurul celor 3: alb, negru și gri, în diferite nuanțe, centrul atenției fiind pe nuanțele metalice.

Având profile din aluminiu și o gamă variată de culori din care poți alege, sistemele culisante din aluminiu te vor ajuta să construiești acel minimalism la care visezi.

Nu uita să fii atent și la cromatica pereților, la culoarea ușii de intrare, culoarea profilelor ferestrelor termoizolante, parchetului, elementelor de mobilier și a celorlalte accesorii decorative pe care le vei alege. Totul trebuie să fie unitar, simplu, curat și elegant.

  1. Automatizează

Nu în ultimul rând, minimalismul este despre inovație. Automatizarea locuinței este un trend ascendent în ultimii ani și în România, existând multiple variante, accesorii și funcționalități care să te ajute să creezi o casă inteligentă.

Sistemele culisante Panorama by QFORT au incluse sisteme tehnologice de ultimă generație, ușor de manevrat și utilizat, fie cu acționare manuală, fie motorizată.

Pe lângă asta, la QFORT găsești și jaluzele venețiene cu acționare motorizată, rulouri exterioare din aluminiu cu acționare automată, sisteme electronice de acces pentru ușile de intrare, pe bază de cod sau amprentă și altele.

În final, sperăm că ai înțeles de ce drumul către o casă minimalistă începe cu sistemele culisante din aluminiu din gama Panorama by QFORT. Te invităm să ne vizitezi în cel mai apropiat showroom QFORT pentru și mai multe detalii, sfaturi și răspunsuri la întrebări.

Spor la alegeri proiectate să reziste pentru casa ta!