Ai nevoie de ajutor?

Și cum altfel poți face asta, dacă nu asigurându-te că ai acel „acasă” proiectat să reziste indiferent de ce îți pregătește iarna asta, mai ales că, cel mai probabil îți vei petrece cea mai mare parte a timpului în casă, acolo unde te simți cu adevărat în siguranță.

Hai să vedem, deci, în continuare, cum te asiguri că intri în siguranță în sezonul rece cu locuința ta!

Rezistența ușilor și ferestrelor casei tale

Prima întrebare la care trebuie să îți răspunzi dacă vrei să te asiguri că vei intra în siguranță în sezonul rece este cea legată de rezistența tâmplăriei termoizolante din casa ta. Și aici ne referim la ușile de intrare, la ferestrele din PVC sau aluminiu, la ușile culisante care despart terasa sau balconul tău de restul locuinței.

De la profile și până la sticla termoizolantă și elementele de feronerie, toate acestea ar trebui să fie proiectate pentru a rezista la intemperii, termperaturi scăzute și, bineînțeles la trecerea timpului.

Încă mai ai timp să alegi uși și ferestre proiectate să reziste pentru casa ta, alegând din gamele variate de la QFORT, brandul cu cea mai mare durabilitate din România (conform Katar Millward Brown).

Izolația termică în locuința ta

Când sezonul rece bate la ușă, este important să fii protejat de temperaturile scăzute. Faci asta asigurându-te că locuința ta este foarte bine izolată din punct de vedere termic.

Trebuie să iei în calcul izolația termică a ferestrelor din PVC și capacitatatea de izolație termică a ușilor de intrare care permit cel mai rapid schimb de temperatură între interior și exterior. De asemenea, trebuie să te asiguri că și celelalte elemente constructive păstrează căldura în interior, precum pereții casei sau acoperișul.

Fiind brandul de ferestre cu cea mai bună izolație termică din România, QFORT are grijă să îți ofere o varietate de ferestre din PVC cu geam termoizolant care să îți asigure confort deplin, atât toamna sau iarna, cât și în sezonul cald.

Importanța eficienței energetice în sezonul rece

Despre eficiența energetică a locuinței ți-am mai vorbit noi și cu alte ocazii, fiind un subiect importat, atât pentru confortul tău, cât și pentru buget.

Eficiența energetică a locuinței este dată de capacitatea acesteia de izolație termică. Astfel, pe timp de iarnă, o locuință eficientă energetic va consuma mai puțină energie pentru încălzire (întrucât căldura se menține mai ușor în interior), prin urmare facturile sunt mult mai mici.

Același principiu se menține și pe parcursul sezonului cald, atunci când consumi energie pentru răcirea case. Cu toate acestea, majoritatea avem mai multe emoții când vin facturile de la curent și încălzire pe timp de iarnă.

În tot acest proces, ferestrele au unul dintre cele mai importante roluri, având în vedere că prin ele se pierde cea mai mare cantitate de căldură. Cu cât au un coeficient de izolație termică mai bun, cu atât eficiența energetică a locuinței va crește, iar facturile vor fi mai mici.

Mai puțin soare, dar mai multă lumină naturală

Știm cu toții că odată cu trecerea în sezonul rece, soarele va fi din ce în ce mai scump la vedere. În aceste perioade, în care suntem privați de căldura și lumina soarelui, atât procesele din corpul nostru, cât și starea noastră emoțională pot fi influențate negativ.

De aceea este important să ne asigurăm că vom avea suficientă lumină naturală în locuință. Sunt multe trucuri de design interior care ne pot ajuta să oferim senzația de spațiu deschis și luminos (cum ar fi alegerea mobilierului în culori deschise, aplicarea stilului minimalist cu cât mai puține elemente, draperii mai subțiri la geamuri și multe altele), însă cele mai importante și în acest caz sunt ferestrele.

Dacă ai ferestre mici și vrei mai multă lumină naturală, îți recomandăm să arunci o privire peste conceptul QFORT View, care crește cantitatea de lumină naturală din locuință prin mărirea suprafeței vitrate (sticlă) a ferestrei. Pentru ferestrele termoizolante din aluminiu, avem de asemenea opțiunile de 5Stars View, 6Stars View și 7Stars View create tot pentru a optimiza cantitatea de lumină naturală ce intră în locuința ta.

În final, dacă în trecut ți-ai cumpărat celebrele „termopane”, ieftine și bune, îți recomandăm să faci un calcul și să vezi cam cât te costă suplimentar acestea, mai ales în sezonul rece. Ia în considerare facturile cu încălzirea, confortul pe care îl ai în locuință, plata reparațiilor și tot ceea ce te-a supărat până acum.

După ce faci calculul, te așteptăm în orice reprezentanță QFORT, pentru a te îndruma pe calea alegerilor proiectate să reziste!