Cum alegi ferestrele potrivite pentru camera copiilor?

luni / august 7, 2023

Toamna este un sezon al începuturilor și al schimbărilor. Cei mici se întorc la școală, vremea concediilor a trecut, iar temperaturile de afară fac necesare optimizări ale locuinței tale pentru un confort maxim. Este normal să începi să te gândești ce modificări trebuie să mai aduci locuinței pentru a crea un mediu sănătos și protectiv, în care copiii tăi să crească armonios.

Mediul în care copiii tăi își petrec timpul este foarte important pentru dezvoltarea și progresul lor ulterior în viață. Cu siguranță, ca părinte, îți dorești tot ce e mai bun pentru copilul tău și pentru dezvoltarea armonioasă a acestuia și cauți permanent soluții în acest sens, iar echiparea casei și amenajarea spațiului interior sunt aspecte deosebit de importante.

Dar cum creezi acel mediu sănătos și potrivit nevoilor copilului tău?

În primul rând, este necesar să acorzi o atenție sporită amenajării spațiului său personal, și anume camera sa. Chiar dacă te-ai ocupat de termoizolarea pereților și modernizarea instalațiilor de încălzire, un alt pas foarte important este alegerea tâmplăriei cu geam termoizolant. Aceasta poate face diferența dintre o încăpere confortabilă și una rece, umedă și lipsită de lumină.

Care sunt principalele criterii de care trebuie să ții cont atunci când amenajezi camera copiilor?

  1. Izolarea termică și protecție împotriva razelor UV

Izolația termică este unul din factorii principali ce pot spori sau deteriora starea de bine într-o locuință, în special pentru copii, care sunt foarte sensibili la schimbările de temperatură. Astfel, este necesar să alegi ferestre cu minim două foi de sticlă, cu un geam care să îți protejeze copiii de temperaturi scăzute în sezonul rece, dar și de razele ultraviolete vara.

Unul dintre tipurile de sticlă recomandat de specialiști este cea Low-E, care are în componență un strat de oxizi metalici care ajută la reflectarea căldurii. Acest tip de sticlă are o emisivitate foarte redusă, adică ajută la diminuarea pierderilor de căldură în timpul sezonului rece și la reducerea supraîncălzirii locuinței pe timpul verii.

De asemenea, pentru că reduce pătrunderea razelor UV în locuință, acest tip de sticlă este recomandat și în cazul locuințelor cu elemente de mobilier ce se pot decolora/păta din cauza razelor UV.

Pentru că ne dorim să ajutăm la crearea unui mediu cât mai potrivit pentru tine și cei dragi, toate ferestrele QFORT sunt echipate în standard  cu geam termoizolant Super-LowE (emisivitate super redusă), cu baghete distanțier calde, având două sau trei foi de sticlă, sistem ce le conferă o izolație termică superioară. Toate aceste caracteristici înseamnă costuri mult mai reduse pentru încălzirea locuinței pe timp de iarnă și răcirea pe timp de vară.

Alegerea unor ferestre cu un grad ridicat de izolare termică nu doar că protejează sănătatea copiilor tăi, dar ajută și la scăderea facturilor prin reducere costurilor la gaz și electricitate.

  1. Izolație fonică

Poluarea fonică este o problemă tot mai mare în condițiile de dezvoltare și urbanizare actuale. Construcțiile, reparațiile, mașinile care circulă toată ziua și toată noaptea pot distruge mediul de liniște și pace pe care încerci să-l creezi în locuința ta, în special atunci când ai copii, care au nevoie de un somn odihnitor. În plus, poluarea fonică crește, de asemenea, nivelul de stres al celor mici. Prin urmare, este necesar să utilizați ferestre din materiale de înaltă calitate și cu un grad ridicat de izolare fonică.

Cum rezolvă gama de ferestre Stars by QFORT problema poluării fonice?

Sticla termoizolantă aflată atât în componența ferestrelor Stars by QFORT are calități antifonice sporite. Profilele ferestrelor QFORT au diverse grosimi și dimensiuni, ceea ce oferă avantaje suplimentare în ceea ce privește eliminarea disconfortului creat de zgomotele din exteriorul locuinței. Acest lucru garantează creșterea gradului de confort în locuință prin protecția împotriva zgomotelor mediului exterior și menținerea unui nivel ridicat de intimitate și confidențialitate.

  1. Luminozitatea

Lumina naturală este esențială pentru sănătatea fizică și mentală a copiilor tăi. Prezența sau absența acesteia poate influența pozitiv sau negativ gradul de concentrare, performanță și starea de spirit. În special pentru copii, lumina naturală asigură aportul necesar de vitamina D, nu le obosește ochii și este în fiecare zi un prilej de bună dispoziție pentru ei.

Atunci când alegi ferestre pentru camera copiilor și vrei ca aceștia să se bucure cât mai mult de razele soarelui, trebuie să ții cont atât de dimensiunile ferestrei, cât și de tipul de sticlă utilizat.

Dar ce facem atunci când arhitectura locuinței nu ne permite  amplasarea unor ferestre foarte mari?

Pentru a rezolva această nevoie, QFORT a creat un sistem inovativ, QFORT View, prin care suprafața vitrată (sticla) ferestrei este cu 29% mai mare decât în cazul ferestrelor obișnuite, fapt ce se traduce prin mai multă lumină naturală în locuință și o vizibilitate mult mai mare asupra spațiului exterior. Mai mult decât atât, ferestrele QFORT au în standard Sticla LowE Clear, sticlă cu un aspect neutru și o bună transmisie luminoasă, ceea ce înseamnă un aport maxim de lumină naturală. Conceptul QFORT View este disponibil atât la ferestrele din PVC cât și în cazul ferestrelor cu profil din aluminiu din gama Stars by QFORT.

  1. Reducerea umidității

Condensul este unul dintre cele mai neplăcute fenomene ce pot apărea odată cu scăderea temperaturii din mediul exterior. Apariția acestuia nu doar că duce la scăderea confortului din propria locuință cauzând umiditate în aer, dar poate afecta sănătatea celor dragi și “sănătatea” încăperii determinând apariția mucegaiului. De aceea, este foarte important pentru sănătatea copilului să fie cât de mult redus acest fenomen.

Tipurile de sticlă termoizolantă, alături de Argon și distanțierii calzi din componența ferestrelor termoizolante din PVC și Aluminiu din gama Stars by QFORT, au abilitatea de a păstra căldura în interiorul locuinței în perioada rece a anului și de a preveni efectul de seră în perioada caldă. Astfel, confortul pentru copilul tău este îmbunătățit, iar mediul înconjurător este protejat, prin reducerea consumului de energie în locuință și a emisiilor de CO2 în atmosferă.

  1. Siguranță și rezistență

Un alt aspect care trebuie avut în vedere atunci când amenajezi camera copiilor este cel legat de siguranță. În fabricarea produselor QFORT sunt utilizate profile din PVC de cea mai bună calitate, având integrată armătură din oțel zincat, care le conferă durabilitate superioară și rezistență crescută la factorii externi. Elementele de feronerie care intră în componența ferestrelor QFORT au rolul de a garanta un nivel înalt de siguranță a locuinței, ajutând la crearea unui mediu de viață confortabil și sigur pentru micii curioși.

  1. Estetica

În final, știm cu toții cât de mult își doresc micii artiști să își personalizeze camera în culorile preferate. Iar estetica este, de asemenea, foarte importantă pentru creșterea confortului locuinței. Asigurându-te că există armonie între culorile alese pentru finisaje, tâmplărie termoizolantă și mobilier. Culoarea profilelor din PVC sau Aluminiu este cea care îmbunătățește atât aspectul exterior al casei, cât și pe cel interior, ajutând la conturarea atmosferei pe care ți-o dorești. QFORT pune la dispoziție o gamă variată de culori pe care le poți alege pentru ferestrele din PVC cu geam termoizolant și pentru ferestrele din Aluminiu.

QFORT înseamnă mai mult decât uși și ferestre. Înseamnă o investiție inteligentă, proiectată să reziste. O alegere pe care o faci o singură dată și care îți garantează liniște, siguranță și confort pentru mulți ani de-acum încolo.

Pentru mai multe sfaturi cu privire la beneficiile ferestrelor și alegerea acestora în funcție de nevoile tale te așteptăm în cea mai apropiată reprezentanță QFORT.