Responsabilitate sociala - sanatate

Sănătate

Donează sânge! Fii erou!

Proiectul “Donează sânge! Fii erou!” a fost demarat în anul 2008, ca inițiativă a asociațiilor studenților la medicină din România, fiind la momentul actual unul dintre cele mai importante evenimente din domeniul sănătății, organizate la nivel național. Evenimentul are loc bianual, în toate centrele membre ale Federației Asociațiilor Studenților în Medicină din România, desfășurându-se simultan în 11 orașe: Cluj-Napoca, București, Iași, Brașov, Oradea, Timișoara, Sibiu, Târgu-Mureș, Constanța, Galați și Craiova.

Scopul principal al proiectului este o mai bună informare a populației cu privire la importanța și beneficiile efectuării de donări de sânge, precum și combaterea deficitului de sânge din spitalele din România printr-o puternică campanie de responsabilizare socială a populației și prin organizarea de colecte extinse de sânge în toate marile orașe.

Evenimentul s-a desfășurat și în Craiova în perioada 7 – 11 Mai 2018, iar Casa Noastră s-a implicat activ prin organizarea unei colecte de sânge la sediul companiei. Toți angajații dornici și apți din punct de vedere medical au avut posibilitatea să doneze sânge și să salveze astfel vieți.

Prin această acțiune vrem să evidențiem faptul că înțelegem importanța semnificativă a problemei deficitului de sânge din spitalele din România și ne arătăm susținerea față de această acțiune. Dorim să oferim un exemplu de urmat atât persoanelor, cât și organizațiilor, companiilor și instituțiilor și să ajutăm populația să conștientizeze importanța implicării în astfel de evenimente.

A ajuta este o alegere! Noi am ales să fim eroi!